Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Same piękne rzeczy dzieją się u Ciebie Alinko. ;:138
Stoliczek bardzo mi się spodobał. Koniecznie pokaż go po odnowieniu. ;:108
Muszę Ci też napisać, że ostatnio z własnej i nie przymuszonej woli :shock: zakupiłam kolejne
Kalanchoe do towarzystwa tym dwóm, które trafiły do mnie w charakterze prezentu.
Samą mnie to zaskoczyło. ;:306 Ale to chyba wina tego co podarował mi tamte, bo tak pięknie rosną, jak jeszcze
nigdy u mnie. Wcale się nie wyciągają a pomarańczowe nawet powtórzyło kwitnienie i nadal ma pąki. :tan
Jak tylko się wreszcie ogarnę z fotkami to pokażę je u siebie.
Podzieliłam się wiadomością, bo pamiętam, że Ty lubisz Kalanchoe. Chyba zacznę podzielać tą sympatię. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Alinko, dziękuję, że poświęciłaś wiele czasu, że cierpliwie znosiłaś niesforne zachowanie starca, a nade wszystko za sprzątanie osypujących się dmuchawców... Nie pomyślałam nawet, że mogłabyś to zrobić ;:185 na skutek mojego pytania. Jesteś kochana ;:196 Czy mając te nasionka, będziesz eksperymentować dalej? W sumie nie masz takiej potrzeby, bo roślinkę pewnie można rozmnażać wegetatywnie.

Kwitnącego grubosza widziałam pierwszy raz w Twoim wątku. Zaskakujący egzemplarz ;:215

Mam wrażenie, że na Twoich parapetach zakwitłyby rośliny, które nawet w naturalnych warunkach nie kwitną.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Alu,przepiękna sesja Twoich zielonych,że aż oczu od nich nie mogę oderwać,starzec wyjątkowo piękny a ujęcie ekstra ;:333
Pozdrówka.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Pięknie zakwitły, ale dmuchawce mnie zaskoczyly, nie wiedziałam że aż tak ten kwiat owocuje:D :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Parapetowce zaskakujące zwłaszcza ten Grubosz - wygląda jak plasterki ogórka nadziane na wykałaczkę :roll:
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

No ewidentnie widać, że umiesz dogodzić gruboszom ;:138 . Mojej mamie też kiedyś drzewko szczęścia kwitło i pamiętam, że wszystkie kobitki odwiedzające nasz dom piały z zachwytu ;:oj .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Gratuluję pączków na gruboszu ;:63 Co tu dużo mówić... ten typ tak ma ;:183 Pozostałe roślinki też wypiękniały ;:173 piękna peperomia, mam trochę podobną, tylko moja ma sztywne gałązki i się nie zwiesza ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Alinko!
Zerknęłam do Twojego wątku, po tym jak wpisałaś się w temacie KaRo.
Tyś mi pokrewną roślinnie duszą jest.
I kota masz... :D
A kwitnienia senecio szczerze gratuluję!
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

:wit Pięknych zieloności Masz dużo i super je pokazyjesz, ten starzec i jego kwicie mnie zauroczył i gruboszek pięknie zakwitł, no kochana widzę tutaj zieloną rączkę, pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Marcinie (aturi ), Justynko (justus27 ), Kamilko (Kama86 ), Edytko (Edyta 74 ), Arku (Arkadius121), Pati (Filigranowa27), Natalko (Blueberry), Grażynko (1grazyna46) ? dziękuję Kochani za odwiedzinki mojego wątku i za przemiłe wpisy ;:196

Iwonko (Frodo1) ? tak, tak.... Starzec nie zasłużył na taki los.... ;:174 ale za to pozostawił potomków, więc tak jakby żył dalej ;:333
Stoliczek niestety ciągle nieodnowiony....

Elu (elcia1974) ? Kalanchoe lubię ale tą dawną odmianę o drobnych listkach i kwiatkach ale oczywiście dostrzegam też urodę tych obecnych odmian ;:108 Czekam na zdjęcia Twojego trzeciego Kalanchoe .
A to moje ?dawne? Kalanchoe, z którymi się trochę zabawiłam i ukształtowałam je w formie Bonsai. Ułożone kamienie służą jako podpórki ale przy okazji nawet fajnie wyglądają... tak myślę... ;:198
Dromne plamki na dolnych liściach to pozostałość po oprysku na mączniaka (chor.grzybicza), których nie można zmyć, tak się wżarł w listki.

Roślinka nr 1 ;:226
Obrazek Obrazek

Roslinka nr 2 ;:166
ObrazekObrazek

Janko (gianna) ? no tak... ;:171 Twoje pytanie bardzo mnie zaabsorbowało i postanowiłam sprawdzić czy te nasionka to ślepaki czy wartościowe nasienie.... Niestety okazały się ślepakami, z ziemi nic nie wyrosło. A jeśli chodzi o opadające dmuchawce, to faktycznie, sprzątania to ja trochę miałam ;:213

Jadziu (e-babcia) ? ogromnie mnie rozbawiłaś tymi plasterkami ogórka nadzianymi na patyczek :;230 ale faktycznie coś w tym jest ;:172

Iwonko (Iwona 0103) ? jak mi zakwitł Grubosz po raz pierwszy to drzwi od domu się nie zamykały, tylu miałam zwiedzających ;:oj Na drugi rok gdy Grubosz nie zakwitł, wszyscy byli rozczarowani ;:202 a gdy zakwitł teraz to wszyscy uznali, że u mnie to normalne ;:300

Iwonko (raflezja) ? witaj w moim wątku ;:168 Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Ja do Twojego wątku też wskoczyłam i przyznaję Tobie rację, mamy podobne upodobania no i koteczki.... Jednak sprawiedliwości musi stać się zadość, i wcale nie będzie to z mojej strony nadmierna skromność, bo moje kwiatki przy Twoich to jak przedszkolak przy licealiście ;:194 - ;:208 Pozdrawiam Cię cieplutko.

Mój Fiołek "Rob's chilly willy" pokazał w końcu kwiatuszka.... jednego...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dawna odmiana Grudnika też pokazała swoje kwiatuszkowe wdzięki :tan
Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających ;:113 Do zobaczenie wkrótce ;:109
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Mam paromiesięczną zaszczepkę właśnie tej starej odmiany grudnika ale niestety mi nie kwitnie. Roślina nawet bez kwiatów bardzo mi się podoba a z nimi to już się rozpływam ;:oj . Robsik prześlicznie się wybarwił ;:215 .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Drzewka kalanchoe bardzo ładnie się prezentują ;:108 a kwiatuszek fiołkowy nawet jeden cieszy :wink: za to grudnik się postarał ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Fajne doniczki do kalanchoe masz i super są prowadzone na bonsai;)

A grudnik pięknie kwitnie :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”