Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Michał, donoszę, że Twoje ostróżki to jakieś potwory! :lol: Rosły sobie miło i równo ale po ostatnich deszczach potroiły swoją objętość i wysokość :D Są absolutnie cudowne! Posadzone głównie na glinie. Dziękuję!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jacek Żyje jedna magnolia i druga, niestety padła aralia już całkowicie i wczoraj ją wyrwałem. Ziemniaki już posadzone - Lordy i Tajfuny, po dzisiejszych deszczach pewnie szybko wyrosną, tak jak i dalie, które sadziłem wczoraj.
Dorotko Wszystkie dary od Ciebie już się poprzyjmowały i pięknie rosną. U magnolii parasolowatej zwróć uwagę na jej niezwykłe szyszki, nawet je kiedyś dotykałem i jest to coś niesamowitego, jakby plastikowe były.
Anito Czy Twój kot wrócił? Moje teraz więcej łażą, nawet na dzisiejszy deszcz tylko Diablik na noc wrócił do domu, Emilka nad ranem przyszła uświchtana od błota jakby walczyła w kisielu taka poklejona. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :D
Ewa Przez ostatnie trzy dni miałem nerwy bo w okolicach było mnóstwo burz a u mnie ani jednej :evil: Nawet była sytuacja kiedy ze wschodu szła cała wielka struktura, która rozpadła się przed samym Jędrzejowem i dalej, za KS z powrotem złączyła i lało. Dzisiejszej nocy na szczęście dolało, stacje podają, że 12 litrów ale wydaje mi się, że więcej, jak przestanie pójdę zmierzyć :D Jak przed świętami zacząłem walkę z mleczem bo wsiewa się na ogród to codziennie 1 lub 2 wiadra z trawnika i kwiatków wyrywam, dzisiejszy deszcz chociaż przyhamował kwitnienie, a nie daj Bóg, żeby któregoś dnia odpuścić to już kolejnego sobie nie poradzę :roll:
Marzenka Zapisałem floksy do zeszytu. Obawiam się, że pole ziemniakowe nie długo będzie takie czyste bo zaraz się chwastów nasieje a warzywnik mam wyrobiony ale to zasługa mamy, między kwiatkami mam gąszcz , po deszczach wyrwę , będą większe to i łatwiej robota pójdzie :D
Marta Cieszę się z tych potworów, moje przed garażem już ponad metr mają, jeszcze w kwietniu takiej sytuacji nigdy nie było, oby to się nie odbiło na wczesnym kwitnieniu bo w połowie czerwca będzie wtedy łyso. Jak wysyłałem, to przykazałem, że mają się ładnie u Ciebie zadomowić i oko cieszyć i proszę, jak posłuchały :wink: Chyba mieczykom przed wysłaniem też przygroziłaś bo bardzo ładnie rosną :wink:
Wiosna w ogrodzie już jest za półmetkiem, kwiatki obficie kwitną , m. in szafirki, które w fazie pełnego rozkwitu obiecałem wkleić Ani aniabuko
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W sadzie drzewa przekwitają, najpóźniej jak zwykle zakwitły wiśnie, a obecnie dominuje mlecz

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chmury zrzucające deszcze gdzieś daleko ode mnie :evil:

Obrazek Obrazek

Burze zawiodły ale chociaż zachody dopisały

Obrazek Obrazek

U kotów nic ciekawego, łażą jakieś takie przemęczone, nie bawią się, najlepiej zasnąć przed garaże w krzakach i nie ruszać się stamtąd cały dzień, jedynie Diablik na noc wraca do domu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Szukam domu dla półrocznej białej kociczki, którą znalazła kuzynka, kotka ma obróżkę i prawdopodobnie została wyrzucona z domu, nie boi się ludzi ale nie potrafi chodzić po dworze, musiała przebywać tylko w domu.
I na koniec zakwitła kosztela i oliwki, wygląda to pięknie ale jak sobie pomyślę ile latem będzie zbierania drobiu z trawy to od razu mi się cieszyć odechciewa :shock:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Darmokocie, ależ u Ciebie kolorów ! :shock: Ślicznie ! :) Uwielbiam łan mleczy w ogrodzie. Ponoć jednak lepiej dla sadownictwa, kiedy jest ich mniej, bo pszczółki wolą właśnie je zapylać bardziej niż drzewa ;:224
Ponieważ mam ostatnio fazę na ułudki itd, to muszę zapytać co u Ciebie się niebieści na rabacie drobnymi kwiatuszkami ?
Mam u siebie pełne szafirki, ale jakoś mnie nie urzekły. Chyba, że akurat na takie trafiłam jakieś takie ... ;)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Michał :wit
Ależ pięknie u Ciebie a szczególnie te żółte kwiatuszki mi się podobają ;:108 Co z nimi robisz po zerwaniu ??? gnojówkę ???
Szafirki śliczne - inne jak moje . W sadzie jak na razie pięknie oby nie było jakiś przymrozków .
Wygłaskaj kociambry .
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Piękne kwiaty kwitną. ;:138 A te mlecze w sadzie. ;:oj Będzie co dobrego jak przekwitną. :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale zdjęcia nieba śliczne, u mnie z zachodami kiepsko w ogóle zachodzi w innym miejscu i nie chce mi się tak daleko chodzić :wink: a poza tym nim zajdzie to chmury słońce pożerają. Rośliny Ci szaleją, a te mleczne trawniki niesamowite ;:185 chyba wszyscy tak mają, bo jak jedziemy przez wsie to większość już odpuściła i nawet nie kosi ;:131 W jesieni nawłoć a na wiosnę mlecz ;:oj Moje/Twoje ostróżki ładnie z górę lecą, a te ubiegłoroczne ślicznie narosły....będzie radość :D Mam dla Ciebie miskanta chińskiego w doniczce i zioła tez stale doniczkuję już kilka jest ;:215 ale kiedy ja do Ciebie dojadę to nie wiem. Muszę sobie opracować plan że co miesiąc czy kwartał (zobaczę) jedna wycieczka ;:306 Koty po marcu zmęczone.....chociaż co one wiedzą o marcu ;:306 Szkoda kociczki, może uciekła?
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michale niestety mój Tygrysek nie wrócił i szczerze wątpię, że jest jeszcze przy życiu :( Mój drugi kot Filemon ostatnio ciągle wraca na noc np dziś grzecznie smacznie śpi na moich kolanach pyszczek ma na mojej dłoni trochę ciężko mi się pisze :D
Nigdzie się na spacer nie wybrał widocznie nie chce podzielić losów brata. Tak czy siak pójdzie do kastracji mam pytanie ile płaciłeś za wykastrowanie kota?
Szafirki niesamowite nie zdawałam sobie sprawy, że istnieje taka odmiana wow!
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Cudowne zdjęcie kwitnącego sadu w łunie zachodzącego slońca i warkoczy desczu ;:215
Pole mniszków piękne jak u mnie :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Taki zestaw zdjęć - rewelacja :!: Różnorodność kształtów i kolorów, zmienność i dynamika - choćby te pastorały paproci, nie mówiąc już o niebie ;:180
Sad w mleczach, sad kwitnący, pola zielone, Diablik w sadzie - no po prostu mistrzostwo!
Aralią się nie martw, zacznie puszczać pędy moja, to dostaniesz.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ależ cudny mleczowy trawnik masz! Mój podobny, ale chyba jesteśmy ostatnimi na FO miłosnikami mleczy, bo większość tępi bezlitośnie ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia z mleczami piękne :D Szkoda, że mlecz się tak okropnie sieje, byłaby z niego przyjemna roślina ozdobna :D U siebie walczę z nim tylko na rabatach-wokół niekoszone łąki, na pewno nie poradziłabym sobie z wytępieniem mleczu z trawnika. Zresztą "trawnik" u mnie nie istnieje, to raczej wielogatunkowa mieszanka wszystkiego :D
Sępik (jak zwykle) doskonale wie, jak się upozować :D
Padało przez całą noc, teraz tez siąpi. Bardzo mnie to cieszy, bo wczoraj przesadziłam kilka roślin.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

;:433 ;:433 Michale :wit
Dziękuję ci za fotkę tego cudnego szafirka ;:196 .o jeszcze takiego nie widziałam puchatego ;:215 ;:215
Gdzie go kupiłes???
Serduszka pieknie Ci kwitnie :D
Zółte pola w sadzie ślicznie wygladają :D
I te cuudne nieba, ;:63 za piekne kadry
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Michale :wit Jak zwykle nie zawiodłam się odwiedzając twój watek :D Rośliny śliczne,nawet złe informacje przekazane w sposób tak umiejętny ze nie są aż tak "straszne" , a to sztuka której wielu osobom brakuje miedzy innymi mnie :( Zdjęcia krajobrazu zapierające dech w piersi czyli cudowne. Łąka z mleczami taka żółciutka, słoneczna.Zastawiałam się czy mlecze nie zarosły Ci ziemniaków, czy one posadzone są w innej części sadu.Ja cały weekend spędziłam na wsi.Pracowałam bardzo uczciwie zapominając nawet o tym ze trzeba coś jeść :;230 jestem jednak zadowolona bo dużo udało mi się zrobić .Na szczęście pogoda dopisała. zawsze po powrocie ze wsi mam "dzień lenia" czyli totalne leniuchowanie.Niestety dzisiaj mi to nie wyszło Ugotowałam zupkę ze swoich szparagów,kompot z rabarbaru i upiekłam ciasto z rabarbarem. Cały rabarbar zużyłam bo nie sadziłam go dużo.Musiałam zrobić tez pranie czyli zapakować rzeczy do pralki i nacisnąć kilka guzików.Dobrze że nie musimy prać na tarach lub kijanką :;230 U mnie już truskawki kwitną, co wprawiło mnie w osłupienie.Mam wczesną odmianę, ale żeby w połowie kwietnia kwitnąc to chyba trochę im się pomieszało ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”