Mój kawałek raju ... cz.5
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Marysiu witaj niedzielnie
To my Tobie dziękujemy za możliwość spacerku po Twoim ogrodzie, jak dla mnie to też dla tej ciemnej lilii, piękna, pozostałe również
Pozdrawiam
To my Tobie dziękujemy za możliwość spacerku po Twoim ogrodzie, jak dla mnie to też dla tej ciemnej lilii, piękna, pozostałe również
Pozdrawiam
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jestem pełna podziwu,że masz nazwaną większą część swoich lili...Ja tak namieszałam balansując z doniczkami,że tylko te najbardziej charakterystyczne mogę nazwać...ale czy to takie ważne... mawiał mój znajomy.. No wypada się jakoś wytłumaczyć...
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale jest co podziwiać i choroba się pogłębia. Dzisiaj dałam sobie pełny luz, nawet leżenie mnie zmęczyło, jutro już zaplanowane oby wszystko dobrze poszło.Teraz przelecę ogrody i .
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu no to jak przyjedziesz to ją udekorujemy
Jadziu też tak pomyślałam bo już nowe lilie będą jesienią może od sąsiadów areału pożyczę
Ewuś no to zbieraj kreciki na futerko jeden mniej ale korytarze w ogrodzie i tak będą
Ja mam pod oknem sypialni lilie i wieczorem pięknie pachną i nie tylko bo cały ogród pachnie teraz nimi
Uluś miło mi czytać takie pochwały, za to ja zawsze sprawdzam w niektórych gazetkach czy jest nowy artykuł i mogę się pochwalić, że znam osobiście autorów
Maryniu wszystkie lilie miały etykiety ale jakimś sposobem część ich gdzieś wyparowała, wiele nazw znałam ale z wiekiem zapominam niektóre są tak charakterystyczne że trudno pomylić czasami warto wiedzieć co jest aby nie powielać
Irenko obyśmy tylko taką chorobę miały to nie jest jeszcze taka groźna wypocznij to ozdrowiejesz
Zakwitają dalie mojego M
Dziękuję
Jadziu też tak pomyślałam bo już nowe lilie będą jesienią może od sąsiadów areału pożyczę
Ewuś no to zbieraj kreciki na futerko jeden mniej ale korytarze w ogrodzie i tak będą
Ja mam pod oknem sypialni lilie i wieczorem pięknie pachną i nie tylko bo cały ogród pachnie teraz nimi
Uluś miło mi czytać takie pochwały, za to ja zawsze sprawdzam w niektórych gazetkach czy jest nowy artykuł i mogę się pochwalić, że znam osobiście autorów
Maryniu wszystkie lilie miały etykiety ale jakimś sposobem część ich gdzieś wyparowała, wiele nazw znałam ale z wiekiem zapominam niektóre są tak charakterystyczne że trudno pomylić czasami warto wiedzieć co jest aby nie powielać
Irenko obyśmy tylko taką chorobę miały to nie jest jeszcze taka groźna wypocznij to ozdrowiejesz
Zakwitają dalie mojego M
Dziękuję
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Po takim spacerku mogę iść spać, bo sny kolorowe gwarantowane Dobranoc
- mar33
Marysiu życzę więc kolorowych ogrodowych snów
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Marysiu witaj
dziękuję Ci za częste odwiedziny mojego wątku, cieszę się że czytasz moje opisy, w ostatnim wydaniu jest pokazana praca mojego M.
Marysiu, jak oglądam Twoje zdjęcia to czasami myślę, że gdzieś za płotem mam jeszcze jeden pgród, którego nie pokazałaś , a to dlatego że pokazujesz tyle roślin, że aż trudno uwierzyć że tyle tego jest. Lilie masz cudne, ale inne też
Zakątek z daliami pamiętam, pochwalę mężą, bo dalie również wyglądają cudownie, kiedyś miałam ich ponad 20 odmian, ale część rośnie teraz u mamy w ogrodzie. Znajomy miłośnik tych roślin ma ich ok. 400 odmian. Marysiu, jeśli chcesz mieć taką kępę lilii tygrysiej to Ci nazbieram słoiczek nasionek , mamy w planach wyjazd do Tereni i Władka - w sierpniu
Miłego dnia, Ula
dziękuję Ci za częste odwiedziny mojego wątku, cieszę się że czytasz moje opisy, w ostatnim wydaniu jest pokazana praca mojego M.
Marysiu, jak oglądam Twoje zdjęcia to czasami myślę, że gdzieś za płotem mam jeszcze jeden pgród, którego nie pokazałaś , a to dlatego że pokazujesz tyle roślin, że aż trudno uwierzyć że tyle tego jest. Lilie masz cudne, ale inne też
Zakątek z daliami pamiętam, pochwalę mężą, bo dalie również wyglądają cudownie, kiedyś miałam ich ponad 20 odmian, ale część rośnie teraz u mamy w ogrodzie. Znajomy miłośnik tych roślin ma ich ok. 400 odmian. Marysiu, jeśli chcesz mieć taką kępę lilii tygrysiej to Ci nazbieram słoiczek nasionek , mamy w planach wyjazd do Tereni i Władka - w sierpniu
Miłego dnia, Ula
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Emowe dalie cudne szczególnie te wielkokwiatowe .Marysiu czy pod ostatnią dalią to naparstnica rdzawa
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Już się upewniłam, że to nie był "mój" kret-kopców w całym ogrodzie przybywa w szalonym tempie, nawet ich nie sprzątam
Rutewki mnie oczarowały, kilka posadziłam i nie mogę się napatrzeć na ich kwiaty. Delavayi też mam, co jakiś czas zaglądam do niej i podziwiam.
Rutewki mnie oczarowały, kilka posadziłam i nie mogę się napatrzeć na ich kwiaty. Delavayi też mam, co jakiś czas zaglądam do niej i podziwiam.
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Marysiu z gorącą pyszną kawką spaceruje sobie z wielką przyjemnością Dalie uwielbiam od zeszłego roku, długo kwitną i udało mi się w tym roku przezimować, są wszystkie zeszłoroczne i kilka nowych od M Kwitną na razie 3 Moja ulubiona różowa pełna miała być taka jak Twoja na pierwszej fotce Głaski dla M
Pozdrawiam serdecznie, miłego i przyjemnego dzionka
Pozdrawiam serdecznie, miłego i przyjemnego dzionka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu witaj
Trafiłam do Twojego ogródka i jestem szczęśliwa z tego powodu Przywitał mnie ogrom moich ukochanych kwiatów - lilii - to mój nr 1, a u Ciebie tak ich dużo i takie piękne, trudno oderwać wzrok Kolejni moi ulubieńcy - liliowce - również w wielkiej liczbie..... jestem zachwycona i najchętniej nie wychodziłabym od Ciebie. Jeśli wolno będę zaglądała, wędrowała Twoimi alejkami i cieszyła się widokiem pięknych kwiatów
Trafiłam do Twojego ogródka i jestem szczęśliwa z tego powodu Przywitał mnie ogrom moich ukochanych kwiatów - lilii - to mój nr 1, a u Ciebie tak ich dużo i takie piękne, trudno oderwać wzrok Kolejni moi ulubieńcy - liliowce - również w wielkiej liczbie..... jestem zachwycona i najchętniej nie wychodziłabym od Ciebie. Jeśli wolno będę zaglądała, wędrowała Twoimi alejkami i cieszyła się widokiem pięknych kwiatów
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, dalie mężowe świetne, ale Twoje lilie i inne urocze. Tworzycie razem świetny kolorowy ogród gratulacje
- mar33
Ulu czytałam ostatni artykuł oczywiście szkoda tylko że co niektórzy mają lewe ręce do roboty typu majsterkowanie
Wydaje Ci się, że nie widziałaś niektórych roślin bo to był zbyt krótki czas aby wszystko obejrzeć
Dalii rośnie Ulu 20 tylko większość jest pomponików, jak mam się nimi opiekować to przynajmniej takimi jak lubię malutkie
Jeśli będziecie w sierpniu u Tereni to może się spotkamy
Jadziu a mnie się podobają te malutkie jak ja
To jest naparstnica rdzawa
Ewo nie miał etykietki no to kociska zamiast łowić swoje to sąsiadowi tępią, dzisiaj bez kolacji powinno towarzystwo iść spać
Moja rutewka w tym roku wyrosla na 170 cm i oparła główkę na srebrnym świerku
Anetko M nie mogę głaskać mógłby pomyśleć że ma lat -dześcia a nie -siąt
Agnieszko witam serdecznie nowego Gościa i zapraszam kocham lilie i liliowce oraz moje czworonogi na równi
Marzenko M nie pomaga w ogrodzie bo mogłyby niektóre rośliny wynieść się z niego na zawsze ale ja mu pozwalam na małe co nieco tzn dalie i azalie bo te rośliny mu się podobają no czasami trawnik skosi
Dzisiaj moje księżniczki na pierwszym planie
NN
Kushi Maya
Dolce & Gabana /bardzo wyblakła na słońcu/
Baruta
Conca d'Or
NN
Scheharazade
NN
Pretty Women ?
Late Morning
Mister Pistache
Mister Cas
Lady Alice
NN
Holland Beauty
Debby
Yellow Power
Yelow Planet
?
Life Style
Flavia
Space Moutain
Dziękuję za wspólnie spędzony czas
Wydaje Ci się, że nie widziałaś niektórych roślin bo to był zbyt krótki czas aby wszystko obejrzeć
Dalii rośnie Ulu 20 tylko większość jest pomponików, jak mam się nimi opiekować to przynajmniej takimi jak lubię malutkie
Jeśli będziecie w sierpniu u Tereni to może się spotkamy
Jadziu a mnie się podobają te malutkie jak ja
To jest naparstnica rdzawa
Ewo nie miał etykietki no to kociska zamiast łowić swoje to sąsiadowi tępią, dzisiaj bez kolacji powinno towarzystwo iść spać
Moja rutewka w tym roku wyrosla na 170 cm i oparła główkę na srebrnym świerku
Anetko M nie mogę głaskać mógłby pomyśleć że ma lat -dześcia a nie -siąt
Agnieszko witam serdecznie nowego Gościa i zapraszam kocham lilie i liliowce oraz moje czworonogi na równi
Marzenko M nie pomaga w ogrodzie bo mogłyby niektóre rośliny wynieść się z niego na zawsze ale ja mu pozwalam na małe co nieco tzn dalie i azalie bo te rośliny mu się podobają no czasami trawnik skosi
Dzisiaj moje księżniczki na pierwszym planie
NN
Kushi Maya
Dolce & Gabana /bardzo wyblakła na słońcu/
Baruta
Conca d'Or
NN
Scheharazade
NN
Pretty Women ?
Late Morning
Mister Pistache