Kosiarka - niedroga - jaka
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 31 paź 2012, o 22:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kosiarka - niedroga - jaka
Mam pytanko, dysponuje budżetem 1500 złotych na zakup kosiarki spalinowej koniecznie z napędem. Przejrzałem temat kilka stron wstecz, jak również inne informacje dostępne w necie. I dokonałem wyboru trzech kosiarek,
Oleo-Mac GV 48 TK AllRoad4
Oleo-maca GV 48PK AllRoad4
World GRL 530S HW 4w1
Pytanie, którą z tych trzech wybrać i dlaczego? Może ktoś z was ma taką kosiarkę i coś doradzi.
Pozdrawiam
Oleo-Mac GV 48 TK AllRoad4
Oleo-maca GV 48PK AllRoad4
World GRL 530S HW 4w1
Pytanie, którą z tych trzech wybrać i dlaczego? Może ktoś z was ma taką kosiarkę i coś doradzi.
Pozdrawiam
World GRL530S a to ze względu na lepszą obudowę od Oleomaca,piasta noża jest stalowa a nie aluminium,nawet nóż tnący jest gruby i solidny,silnik 196cc,szer koszenia 53cm,lepszej w tej cenie nie znajdziesz a wręcz tylko możesz słabsze jak wspomniane Oloe
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Dla mnie na oko wszystkie walory ma STIGA B&S 450 E 44 cm. Lekka(23kg), dobry silnik (?), na skomplikowany kształt powierzchni powinna być. Co myślą?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
- maryann
Alternatywą jest AL-KO 4.65 P-B 46 cm B&S; dla ciekawostki na silmiku ALKO ten sam sprzęt jest tańszy o 150,-. Warto?
I najdroższa (prawie 1100,-) NAC LP46-500E-H B&S ale i najlepiej wyposażona. Co mówi Wam doświadczenie, którego ja nie mam?
I najdroższa (prawie 1100,-) NAC LP46-500E-H B&S ale i najlepiej wyposażona. Co mówi Wam doświadczenie, którego ja nie mam?
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Pokierujecie mnie,bo się pogubilam?
Szukam czegoś do koszenia,ale wersja bez prądu.
Ostatnio podpatrzyłam u sasiadki taki wynalazek i bardzo mnie zaciekawiło. Ładna i zgrabna kosiarka prowadzona jak w?zeczek,szukałam podobnej ale nie mogę się połapać.
Ile takie cudo kosztuje i gdzie tego szukać ?
Szukam czegoś do koszenia,ale wersja bez prądu.
Ostatnio podpatrzyłam u sasiadki taki wynalazek i bardzo mnie zaciekawiło. Ładna i zgrabna kosiarka prowadzona jak w?zeczek,szukałam podobnej ale nie mogę się połapać.
Ile takie cudo kosztuje i gdzie tego szukać ?
Witam wszystkich jak większość chciałem się poradzić odnośnie zakupu kosiarki do koszenia mam bardzo mało 5arów
ale wiadomo kosiarka musi być:) mam do kupienia okazjonalnie MCCULLOCH M40-125 z briggsem 450e nówka z Angli
za 600zł tylko 3miesiące gwarancji:/ druga opcja to GRL 460P HW 4W1 LONCIN za 1000zł trzecia pozycja
OLEO MAC GV 48 PL ALLROAD 4 1200zł i teraz jest pytanie czy brać po taniości z nadzieją że pochodzi briggs 450e
pare lat czy dorzucić drugie tylko i też będzie spokój na kilka latek:) z góry dzięki za info
ale wiadomo kosiarka musi być:) mam do kupienia okazjonalnie MCCULLOCH M40-125 z briggsem 450e nówka z Angli
za 600zł tylko 3miesiące gwarancji:/ druga opcja to GRL 460P HW 4W1 LONCIN za 1000zł trzecia pozycja
OLEO MAC GV 48 PL ALLROAD 4 1200zł i teraz jest pytanie czy brać po taniości z nadzieją że pochodzi briggs 450e
pare lat czy dorzucić drugie tylko i też będzie spokój na kilka latek:) z góry dzięki za info
Witam, Panowie potrzebuję kupić kosiarkę spalinową (bo prądu na działce brak). Taką do 400zł. Trawnik ma około 200m2. Kosiarka bez napędu. CO polecacie?
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Do 400zł to bym brał używaną z Olx albo kosę spalinową. Nic lepszego nowego nie znajdziesz w takiej cenie.
A HECHT 4042 z alledrogo?
W tych tanich kosiarkach różnica jest tylko w cenie i nazwie,jakość bardzo podobna,o części raczej za kilka lat nie pytaj o ile teraz są,żadna normalna Firma nie ma kosiarek po 500zł,to są kosiarki niskobudżetowe o lichej jakości,faktem jest żę jak ktoś ma 100 czy 200m to mu wystarczy
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 kwie 2018, o 19:30
Witam serdecznie,
stałem się użytkwonikiem ROD o powierzchni 300m2, na której stoi domek.
Czy możecie mi polecić kosiarkę elektryczną?
Czy kupować NAC czy Stige? Czy 1200W wystarczy? Dodam, że w tym roku trawa nie była jeszcze koszona więc za niska nie jest.
Nie chciałbym wydawać majątku - jeśli jakość jest podobna.
Liczę na Waszą życzliwość i darzę Was z góry zaufaniem.
stałem się użytkwonikiem ROD o powierzchni 300m2, na której stoi domek.
Czy możecie mi polecić kosiarkę elektryczną?
Czy kupować NAC czy Stige? Czy 1200W wystarczy? Dodam, że w tym roku trawa nie była jeszcze koszona więc za niska nie jest.
Nie chciałbym wydawać majątku - jeśli jakość jest podobna.
Liczę na Waszą życzliwość i darzę Was z góry zaufaniem.
- maryann
Ja bym gotował za większą moca- tak 1600W akurat. Wystarczy, że trawą przerosnie Ci ponad kostki i będzie ciezko.
Ja zaś mam mam pytanie co za silnik jest w Alko Classic 4.66 P-A ? Bo w 4.65 jest b&ś.
Ja zaś mam mam pytanie co za silnik jest w Alko Classic 4.66 P-A ? Bo w 4.65 jest b&ś.
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 kwie 2018, o 19:30
A czy kosiarki NAC warto kupić? Czasami marka nie oznacza jakości... w dzisiejszych czasach.
Czy warto dołożyć do NAC z silnikiem indukcyjnym?
Czy warto dołożyć do NAC z silnikiem indukcyjnym?