Moje marzenia -maniusika część IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje marzenia -maniusika część IV

Post »

Janeczko, co u Ciebie ? Zakończyłaś sezon ? U nas jeszcze jesień, krzewy gołe, a niektóre róże maja jeszcze ładne zdrowe kwiaty.Pozdrawiam.... ;:196
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie znowu chyba będzie biało bo pada śnieg .Ogród przygotowany do zimy ,róże okopczykowane , hortensje zabezpieczone tylko zapomniałam o iglakach aby ich związać i dopiero śnieg na nich pokazał co zapomniałam zrobić .. U mnie mokro ogród porządnie podlany więc myślę że nawet iglaki ładnie przetrzymają zimę .. Aby tylko cebulki i byliny w niższych miejscach nie wygniły ..
Jak jest słonecznie to w południe zamiast spaceru usuwam zaschłe badyle aby wiosną mieć mniej roboty . Ja kolka swoich róż zciełam i wsadziłam do wazonu na tarasie bo w mieszkaniu za gorąco i szybko usychały .. Natomiast ucięte łodygi wsadziłam do góry nogami do ziemi w piwnicy a na wiosnę spróbuje ich odwrócić tak jak radził Madej w zielonym pogotowiu . Zobaczę czy mi się uda bo jak na razie to tylko jedna róża mi się ukorzeniła i to tylko ta która wsadziłam w ziemię i miałam ja przenieść do wazonu i o niej zapomniałam . W tym roku już kwitła jednym kwiatem ..
Aby tylko minął stary rok i zaraz zacznie się planowanie i sianie na parapetach a teraz pomału sprzątam swój pokój ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Janeczko..u mnie także zanosiło się na śnieg , skończyło się deszczem. ;:oj . Martwię się czy nie za dużo już tego deszczu, święta tuż, tuż..mogło by trochę przybielić. Ostatnio w wielu wątkach czytam o tym sposobie ukorzeniania róż, w końcu się pewnie i ja skuszę ..nie wiem tylko kiedy będę na działce aby uciąć kilka gałązek. Tobie życzę aby twoje patyki ukorzeniły się wszystkie. ;:128
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Zuziu w razie czego to się podzielę bo mam wsadzone po kilka patyczków jednej odmiany . U mnie znowu pada jednak woda tylko stoi koło zbiornika ,może cebulowe się utrzymają ..
Trochę pomagam córce w świątecznym przygotowaniu razem z wnukami ale jaka z nas pomoc więcej pilnuję aby wnuki coś nie nabroiły . Dzisiaj prawie cały dzień z przerwami na odpoczynek ubieraliśmy choinkę to córka miała spokój w kuchni .. Prawie wszystko przygotowane do wigili i świąt zostały tylko do gotowania drobne rzeczy
W tym roku wigilia będzie spokojna bo wszystko zrobione przed niedzielą a jutro córka może sobie wreszcie odpocząć bo cały ciężar spoczywał na jej barkach . Mnie ten rok przysporzył sporo chorób k jak do tej pory jeszcze porządnie się nie wykurowałam . Aby Nowy był lepszy ,
Też życzę wszystkim spokojnej i rodzinnej wigilii oraz miłych spotkań w święta ..
Mój album
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Dzięki Janeczko za chęć podzielenia się patyczkami. ;:168 . No i już po świętach..a tyle przygotowań było. ;:oj Pogodę mamy podobną, szaro buro i deszczowo...białego się nie doczekałam i póki co się nie zanosi. :wink: Może po nowym roku.. ;:224 . Życzę ci Janeczko aby Nowy Rok był jeszcze lepszy od starego i przede wszystkim zdrówka. ;:168
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Janeczko co u ciebie czy coś już wysiewasz :?:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie na oknie już posiane begonie , niecierpki i petunie .. reszta w szklarni jak się ociepli.

Obrazek

hiacynt i begonia dekorują teraz mi pokój

Obrazek

Obrazek

z tęsknotą czekam na wiosnę aby się ociepliło i będzie można zaczął siać w szklarni ..Jeszcze miesiąc zimy z niecierpliwością czekam na gimnastykę ogrodową..
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Janeczko witaj :wit widzę że ty już jesteś gotowa na wiosnę i na pracę w ogrodzie. Oby wiosna była łaskawsza niż w zeszłym roku.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

No to doczekaliśmy się wiosny.
Też posiałam petunie, ale moje jeszcze malutkie.
Czy już rozpoczęłaś prace w ogródku?
Oby tylko zdrówko było, tego ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Janeczko co u ciebie słychać jak tam zdrówko i roślinki.
Co tam nowego powysiewałaś :?: odezwij się ;:3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w nowym roku .. u mnie ze zdrowiem nie ma poprawy . Oprócz bólu kręgosłupa astmy stawów stwierdzono jeszcze zacimę.. W poniedziałek jadę się zapisać na operację..Teraz siedzę w domu i ogród oglądam przez okno.. Nawet nie wiem czy będę mogła pracować w ogrodzie bo nie mam siły chodzić nawet po domu .. Myślę jednak że do wiosny trochę się zdrowie poprawi aby choć trochę popracować w ogrodzie.. Na razie kupiłam tylko nasionka aksamitek bo swoich nie zebra an i bulwy begonii , Mam też sporo nasionek cynii ale tą posiekę od razu na rabacie pod koniec marca i przykryję włókniną aby ładnie powschodziły ,, Mimo wszystko z niecierpliwością czekam na wiosnę aby popatrzeć na pierwsze zwiastuny wiosny ..
Mój album
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Janeczko ;:196 Zdrówka Ci życzę z całego serca i oby wiosna przyniosła nam lepsze ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Trzymaj się ciepło Janko i wierzę że wraz z wiosną ruszysz do ogródka z nową energią :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”