żółta to Gold Flame, natomiast czerwona to Bergkoniginzjawka pisze:Marku wszystkie piękne
A co to za odmian z 2 zdjęcia ?
Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3cz.
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 2cz.
Dorota,doromichu pisze:Iwonko a przyjedziesz po nie?bo raczej transportu by nie przezyly
transport przeżyją i to śmiało
Ja ostatnio wysyłałam szczepki w Twoja stronę priorytetem - dotarły po 2 dniach w stanie idealnym
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne datury, moje dopiero tworzą pączki. To normalne?
-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
Meluzyno tak to normalne . Mogłyby nawet we wrześniu i to też byłoby normalne. Moje nawet nie zamierzają kwitnąc
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Madziu, mam w tym roku daturę wyhodowaną z nasion. Jest duża szansa na kwitnienie, bo ma cztery pąki. Nasiona miałam od hodowcy ze Stanów, pochodzące ze skrzyżowania dwóch konkretnych odmian. Jak zakwitnie? tego nie wie nikt... Na pewno powtórzy w jakimś stopniu cechy rodziców.MagdaB2701 pisze:Czy ktoś próbował wyhodować daturę z nasion?widziałam na al....5 nasionek za 5zł ze zdjęcia datury bardzo oryginalne,wszystkie z podwójnymi kwiatami.Udało się komuś doczekać takiego cuda z nasionek?
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
wow,super w więc jest szansa,że to się uda może spróbuję i ja.Koniecznie wrzuć fotkę kwitnącejkubasia pisze:Madziu, mam w tym roku daturę wyhodowaną z nasion. Jest duża szansa na kwitnienie, bo ma cztery pąki. Nasiona miałam od hodowcy ze Stanów, pochodzące ze skrzyżowania dwóch konkretnych odmian. Jak zakwitnie? tego nie wie nikt... Na pewno powtórzy w jakimś stopniu cechy rodziców.MagdaB2701 pisze:Czy ktoś próbował wyhodować daturę z nasion?widziałam na al....5 nasionek za 5zł ze zdjęcia datury bardzo oryginalne,wszystkie z podwójnymi kwiatami.Udało się komuś doczekać takiego cuda z nasionek?
Madziu, ja też miałam takie hodowane z nasion i sama zobaczysz, że są łatwe do odróżnienia od tych wieloletnich. Mają na przykład ciemniejsze, szersze i bardziej rozczłonkowane liście. A nasienniki są kolczaste jak kasztany.
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Kubasiu, piękna, wielka roślina! Z nasionka?! Zaimponowałaś mi strasznie. Pokż koniecznie, kiedy zakwitnie.
Adamie, cudowne dzwony! A jaki to musi byc zapach!
Adamie, cudowne dzwony! A jaki to musi byc zapach!
Lineto dziękuję a wiesz , że ta odmiana aż tak bardzo intensywnego zapachu nie ma ...
zwykłych o pojedynczych kwiatach zapach wieczorem bardziej się roznosi
zwykłych o pojedynczych kwiatach zapach wieczorem bardziej się roznosi
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 mar 2013, o 12:59
Pozdrawiam Robert.