Pomidory w donicach cz.3
Re: Pomidory w donicach cz.3
Ja poczekam z wysadzaniem do donic jeszcze 2 tygodnie. Nie mieszczą mi się już na parapetach,mają ciasno ale tak wolę, bo w cieple i bez wiatru będą szybciej rosły. Mam bardzo wietrzny balkon od strony zachodniej.
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje donicowe powędrowały wczoraj do skrzyń. Na noc dostały okrywę z kilku warstw agro i przetrwały spokojnie dzisiejszą chłodną noc. W razie przymrozków najwyżej wniosę do domu. Nie chciłam już dłużej czekać z ich wysadzeniem, bo większość już ładnie kwitnie, a na jednym krzaczku są już nawet zawiązane małe owocki.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Fajne widoki
Ja się na razie wstrzymałam z posadzeniem do donic, bo mam takie wielkie elastyczne wiadra 40 l, których nijak już nie wniosę do domu jak posadzę pomidory. Na razie dostały większe doniczki i siedzą w tunelu.
Ja się na razie wstrzymałam z posadzeniem do donic, bo mam takie wielkie elastyczne wiadra 40 l, których nijak już nie wniosę do domu jak posadzę pomidory. Na razie dostały większe doniczki i siedzą w tunelu.
Iza
- mymysteryy
Te skrzynie mają 60 l więc też łatwo nie będzie, jakby trzeba je ewakuować do domu, ale trudno. W dwie osoby spokojnie da radę je wnieść. Mam nadzieję, że naprawdę zimnych nocy będzie mało, albo wcale. Wczesne zbiory wynagrodzą trud.
- RingoJelcz
- 200p
- Od: 1 mar 2012, o 19:46
Ja wczoraj zakupiłem deski na donice, które łącznie będą miały 10 m długości. Połowa na pomidory, połowa na chili.
Koktajle pójdą do wiader 20 l. Idę skręcać.
Koktajle pójdą do wiader 20 l. Idę skręcać.
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Kontakt:
Kasiu ja nie wiem jak ty to zrobiłaś. Wydawało mi się, że siałyśmy w podobnym czasie, a moje dopiero drugie piętro liści mają. Czary. Pięknie Ci kwitną. Ale widzę, że Twoje też mają takie pozwijane liście w cały świat. Już myślałam, że przegięłam z nawożeniem. Twoim wzorem w tym roku część wysadzę do skrzyń.
- mymysteryy
Aniu nie pamiętam kiedy Ty siałaś, ale moje donicowe były siane dosyć wcześnie. Grunciaki siałam później i są dużo mniejsze.
Pozwijane liście i "bąble" to cecha typowa dla Dwarfów i nie wynika z przenawożenia. Sadzonki, które nie są Dwarfami i dokładnie tak samo były traktowane nie mają u mnie tak poskręcanych liści.
Pozwijane liście i "bąble" to cecha typowa dla Dwarfów i nie wynika z przenawożenia. Sadzonki, które nie są Dwarfami i dokładnie tak samo były traktowane nie mają u mnie tak poskręcanych liści.
Wczoraj wsadziłam część pomidorków do donic, muszę jeszcze odszukać kilka sadzonek, Megagrony, czerwony i malinowy, Malinowy Koralik samokończący, samokończące drobne Kozulki
Tak samo jak w gruncie, zgodnie z zaleceniami Kozuli, na 1 pęd i zostawiam mu wilki, które uszczykuję po 2 liściu, żeby zwiększyć masę zieloną. W donicy Megagron ma dużo miejsca na grono i lepszy przewiew, lepiej wiąże, można też w pełni docenić urodę krzaczka.
- bachus
- 50p
- Od: 17 lut 2016, o 16:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie.
Jak co roku odpalam moje szklarenki.
Tym razem nie co po ścieśniałem i wyjdzie mi około 20 wiader z pomidorami więcej
Jak co roku odpalam moje szklarenki.
Tym razem nie co po ścieśniałem i wyjdzie mi około 20 wiader z pomidorami więcej
pozdrawiam serdecznie Witold
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie , ciemności, a 1 % mniej światła, to o 1 % mniejszy plon.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
chciałam się dowiedzieć, czy pomidor rose quartz multiflora nadaje się do doniczek wiszących?
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka1234
chciałam się dowiedzieć, czy pomidor rose quartz multiflora nadaje się do doniczek wiszących?
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka1234