Moja działka 7
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 7
Lidziu piękne lilie. U mnie w tym roku nie wszystkie zakwitną.
Podobnie mam problem z żeleźniakiem bulwiastym.Mam go 3 lata. Nic nie przyrasta i nie kwitnie. Kupowałam razem z koleżanką .U niej kwitnie co roku. Nie wiem jak mu dogodzić.
Jak zdrówko?
Podobnie mam problem z żeleźniakiem bulwiastym.Mam go 3 lata. Nic nie przyrasta i nie kwitnie. Kupowałam razem z koleżanką .U niej kwitnie co roku. Nie wiem jak mu dogodzić.
Jak zdrówko?
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
No kochana ty to wiesz jak zrobić odpowiednie wejście Co jedna to piękniejsza Czekam z niecierpliwością na zapowiadany ciąg dalszy
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Lidziu lilie na 6+ ... moje przez tą susze jeszcze się gramolą, ale wczoraj wreszcie popadało to może wreszcie się pootwierają
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
U mnie niestety w tum roku liliowy pogrom. Twoje są cudne, mam więc gdzie podziwiać.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Cudne lilie, Liduś!
Po raz pierwszy widzę lilię 'Złotogłów', o której dotąd tylko czytałam i to głównie w literaturze pięknej.
Zdjęcia całkiem przyzwoite, nieważne jakim aparatem pstrykane, ważne że oddają piękno Twoich podopiecznych.
Po raz pierwszy widzę lilię 'Złotogłów', o której dotąd tylko czytałam i to głównie w literaturze pięknej.
Zdjęcia całkiem przyzwoite, nieważne jakim aparatem pstrykane, ważne że oddają piękno Twoich podopiecznych.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie przynajmniej na razie baptysja żyje... Dobre i to... :-P
Zazdroszczę lilii... Też miałem złotogłowy, odmianowe z serii Tango... Wszystko diabli wzięli, zostały tylko te najprostsze... Za to niektóre mają rozmiary dosyć monstrualne...
Pozdrawiam!
LOKI
Zazdroszczę lilii... Też miałem złotogłowy, odmianowe z serii Tango... Wszystko diabli wzięli, zostały tylko te najprostsze... Za to niektóre mają rozmiary dosyć monstrualne...
Pozdrawiam!
LOKI
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Lidziu mamy ten sam problem - psujący się aparat fotograficzny. U mnie przestał działać zoom i oprogramowanie siada.
Lilie piękne! Podziwiam je u Ciebie, bo to wspaniałe kwiaty, których niewiele mi zostało. Wykruszyły się, poza tym są konkurencją dla liliowców więc nie dosadzam nowych.
Pięknie zakwitła babka 'Rosularis' i przetacznik 'Charlotte' od Ciebie
Lilie piękne! Podziwiam je u Ciebie, bo to wspaniałe kwiaty, których niewiele mi zostało. Wykruszyły się, poza tym są konkurencją dla liliowców więc nie dosadzam nowych.
Pięknie zakwitła babka 'Rosularis' i przetacznik 'Charlotte' od Ciebie
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Alu - Biedronka641 dziękuję w imieniu lilii. To bardzo niedobry rok dla lilii, u mnie rozkwita tylko 1/3 tych cebulowych piękności. Najbardziej żałuję martagonów i lilii marhan, którym wiosenne przymrozki zniszczyły zawiązki pąków. Wiele lilii szczególnie OT wcale nie pokazało się wiosną. Z tego co wiem, wiele osób ma duże straty w liliach.
Żeleźniakiem bulwiastym już przestałam się przejmować, kwitnie co drugi rok, liście ma ładne, ważne że w ogóle żyje.
Małgosiu - clem3 dziękuję. Niestety wiele z tych najpiękniejszych straciłam, a martagonom i niezawodej dotychczas lilii marhan mróz uszkodził pąki. Pokażę dzisiaj następne, które się rozkwitają.
Ewuniu - ewarost lilie bardzo dziękują za tak wysoką ocenę.
Tak, susza już była okropna, dobrze że deszcz trochę ulżył roślinom. Pod wieczór przeszła burza z ulewnym deszczem i porywistym wiatrem. Wprawdzie nie trwała długo, ale szkód mogła narobić.
Marysiu - delosperma współczuję, ale u mnie też nie najlepiej. Owszem lilie są cudne, ale kwitnie ich stosunkowo niewiele. Rozumiem, że martagony zmarzły, ale co stało się z pozostałymi, które w ogóle wiosną nie wyszły?
Lucynko - płocczanka dziękuję. Lilie złotogłów rosną pod jabłonią i całkiem ukryły się w buszu. Kiedy do nich zajrzałam, już przekwitały i większość płatków opadła. Stąd te ich biedne zdjęcia.
Poprzedni aparat miałam dość długo i bardzo się z nim zżyłam. Przymierzam się do jego naprawy, nie wiem tylko czy będzie mnie na nią stać.
Jurku - Locutus no widzisz, Ty doczekałeś chociaż monstrualnych rozmiarów lilii, a u mnie wprawdzie niektóre kwitną, ale nie wiadomo czy przetrwają do przyszłego sezonu. Seria Tango bardzo mi się podoba i też miałam kilka jej przedstawicielek, ale tylko przez 3 lata.
Florianie - Florian Silesia dziękuje za pochwałę lilii.
Cieszę się, że babka i przetacznik dobrze się spisują. U mnie już też kwitną.
Mój aparat działał niezawodnie przez wiele lat. To jego pierwsza awaria. Mam zamiar wysłać go do naprawy do Poznania, ale najpierw muszę się dowiedzieć jaki będzie koszt usługi.
Kilka następnych lilii, które otwierają pąki:
nn
'Monte Negro'
nn
'Dabora'
'Fusion'
Żeleźniakiem bulwiastym już przestałam się przejmować, kwitnie co drugi rok, liście ma ładne, ważne że w ogóle żyje.
Małgosiu - clem3 dziękuję. Niestety wiele z tych najpiękniejszych straciłam, a martagonom i niezawodej dotychczas lilii marhan mróz uszkodził pąki. Pokażę dzisiaj następne, które się rozkwitają.
Ewuniu - ewarost lilie bardzo dziękują za tak wysoką ocenę.
Tak, susza już była okropna, dobrze że deszcz trochę ulżył roślinom. Pod wieczór przeszła burza z ulewnym deszczem i porywistym wiatrem. Wprawdzie nie trwała długo, ale szkód mogła narobić.
Marysiu - delosperma współczuję, ale u mnie też nie najlepiej. Owszem lilie są cudne, ale kwitnie ich stosunkowo niewiele. Rozumiem, że martagony zmarzły, ale co stało się z pozostałymi, które w ogóle wiosną nie wyszły?
Lucynko - płocczanka dziękuję. Lilie złotogłów rosną pod jabłonią i całkiem ukryły się w buszu. Kiedy do nich zajrzałam, już przekwitały i większość płatków opadła. Stąd te ich biedne zdjęcia.
Poprzedni aparat miałam dość długo i bardzo się z nim zżyłam. Przymierzam się do jego naprawy, nie wiem tylko czy będzie mnie na nią stać.
Jurku - Locutus no widzisz, Ty doczekałeś chociaż monstrualnych rozmiarów lilii, a u mnie wprawdzie niektóre kwitną, ale nie wiadomo czy przetrwają do przyszłego sezonu. Seria Tango bardzo mi się podoba i też miałam kilka jej przedstawicielek, ale tylko przez 3 lata.
Florianie - Florian Silesia dziękuje za pochwałę lilii.
Cieszę się, że babka i przetacznik dobrze się spisują. U mnie już też kwitną.
Mój aparat działał niezawodnie przez wiele lat. To jego pierwsza awaria. Mam zamiar wysłać go do naprawy do Poznania, ale najpierw muszę się dowiedzieć jaki będzie koszt usługi.
Kilka następnych lilii, które otwierają pąki:
nn
'Monte Negro'
nn
'Dabora'
'Fusion'
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Lidziu Nie ładne to co ładne ,ale to co się komu podoba Liliowiec Buddha jest piękny, ale moje serce skradły...te dzięki rzadko u liliowców spotykanym kolorom
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- slila1
Ewuniu - ewarost oczywiście, masz całkowitą rację. Wybrałaś spośród moich liliowców ciekawe okazy.
Zapraszam jeszcze na kilka spacerów po działce, zanim znów zniknę na dłużej.
Jukki kwitną w tym roku bardzo słabo.
Pierwsze kwiaty trojeści amerykańskiej.
Jak co roku, rożnik przerośnięty sięga nieba.
Ozdobne kwiatostany cebuli 'Sopelek'
Kwitną siewki szkarłatki.
Czosnek słoniowy zdejmuje kapturki.
Driakiew kaukaska przyciąga owady.
Zapraszam jeszcze na kilka spacerów po działce, zanim znów zniknę na dłużej.
Jukki kwitną w tym roku bardzo słabo.
Pierwsze kwiaty trojeści amerykańskiej.
Jak co roku, rożnik przerośnięty sięga nieba.
Ozdobne kwiatostany cebuli 'Sopelek'
Kwitną siewki szkarłatki.
Czosnek słoniowy zdejmuje kapturki.
Driakiew kaukaska przyciąga owady.
- slila1
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu pojawiasz się i znikasz Liliom susza nie przeszkadza i pięknie u Ciebie kwitną. Pewnie dzięki słońcu, które u Ciebie panuje! Moje martagony w tym roku mają tylko liście Czy dziewanna nn nie jest przypadkiem dziewanną austriacką?