Zakątki na Dębowym 3
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Aniu cudne zdjęcie hibiskusów. Bardzo dużo koloru jeszcze w ogrodzie. Dalie masz dorodne i wspaniale obsypane kwiatami.
Skrzypaczka pięknie pokazana.
Dostałam ślinotoku na widok truskawek.
Czasu już na ogród mamy coraz mniej, o 15 już szaro i chłodno.
Pozdrawiam ciepło.
Skrzypaczka pięknie pokazana.
Dostałam ślinotoku na widok truskawek.
Czasu już na ogród mamy coraz mniej, o 15 już szaro i chłodno.
Pozdrawiam ciepło.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu piękne zdjęcia i kompozycje a truskaweczki o tej porze roku
Namalowane nowe obrazy
Pozdrawiam cieplutko i życzę tygodnia
Namalowane nowe obrazy
Pozdrawiam cieplutko i życzę tygodnia
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, truskaweczkami próbowałam się poczęstować i dopiero gdy palce zderzyły się z ekranem laptopa, dotarło do mnie, że najwyżej mogę sobie na obrazki popatrzeć.
Wcześniej widziałam też takie pychotki u Halszki i już mam od niej sadzoneczki. Siedzą w doniczkach i - co najważniejsze - żyją! Za rok i ja będę smakowała takie czerwioniutkie jesienną porą. Mam nadzieję.
Piękne masz dalie, a koszyczek z dyńkami też smakowicie się prezentuje.
Pozdrawiam cieplutko i życzę Ci duuużo słonecznych dni.
Wcześniej widziałam też takie pychotki u Halszki i już mam od niej sadzoneczki. Siedzą w doniczkach i - co najważniejsze - żyją! Za rok i ja będę smakowała takie czerwioniutkie jesienną porą. Mam nadzieję.
Piękne masz dalie, a koszyczek z dyńkami też smakowicie się prezentuje.
Pozdrawiam cieplutko i życzę Ci duuużo słonecznych dni.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dziękuję kochani a odwiedziny i wpisy cieszę się,że do mnie zaglądacie, chociaż ja nie zawsze znajduję czas aby do was zajrzeć.
Dziś już tylko ogrodowe zostawię.A jutro już odpowiem
A dziś troszkę motylkowo.
Marzy mi się jeszcze sadziec. A nawet 2 odmiany .Ten wysoki i ten średni.
Widziałam jeden w czyimś ogrodzie. Obłędnie wyglądał . No i zachorowałam na nowa roślinkę. .
Ponoć przyciągają jeszcze więcej motyli niż budleja. Przez zime gdzieś poszukać aby je kupić.
Marcinki pod lasem. Jeszcze muszę tutaj przesadzić 2 inne.Ale to już jak przekwitną.
Jak broszki
Dziś już tylko ogrodowe zostawię.A jutro już odpowiem
A dziś troszkę motylkowo.
Marzy mi się jeszcze sadziec. A nawet 2 odmiany .Ten wysoki i ten średni.
Widziałam jeden w czyimś ogrodzie. Obłędnie wyglądał . No i zachorowałam na nowa roślinkę. .
Ponoć przyciągają jeszcze więcej motyli niż budleja. Przez zime gdzieś poszukać aby je kupić.
Marcinki pod lasem. Jeszcze muszę tutaj przesadzić 2 inne.Ale to już jak przekwitną.
Jak broszki
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Ostatnie słoneczne dni zwabiły do ogrodów stada owadów , a ilość rusałek niesamowita , okupują każdy kwiatek
Dalie dodają koloru jesiennemu ogrodowi, a na niektóre to chyba strzepujesz pędzle malując obrazy , są tak niesamowicie ubarwione
Szałwia ciągle piękna, bryluje na rabacie
Miłego dnia, Aniu
Dalie dodają koloru jesiennemu ogrodowi, a na niektóre to chyba strzepujesz pędzle malując obrazy , są tak niesamowicie ubarwione
Szałwia ciągle piękna, bryluje na rabacie
Miłego dnia, Aniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ale u Ciebie pięknie i daliowo No cuda pokazujesz , a dalia Black Jack super...
Truskawki jak zaowocowały, a moje zwisające to porażka jakaś. Dostałam 3 sadzoneczki na wiosnę, wsadziłam i liczyłam na pyszne owoce. Jednak nie najadłam się wcale
Barbulę też mam u siebie i naprawdę to wdzięczna roślina .
Obraz kolejny wow, masz talent nietuzinkowy, brawo
Truskawki jak zaowocowały, a moje zwisające to porażka jakaś. Dostałam 3 sadzoneczki na wiosnę, wsadziłam i liczyłam na pyszne owoce. Jednak nie najadłam się wcale
Barbulę też mam u siebie i naprawdę to wdzięczna roślina .
Obraz kolejny wow, masz talent nietuzinkowy, brawo
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Locutus-LOKI Ach o maczki chodziło.Faktycznie już one kwitły i same się zasiały i ponownie na jesieni kwitną.To faktycznie niespodzianka.
I jeszcze jednym miejscu też mi maczek rośnie. Ale nie wiem czy z dąży tak urosnąć aby sobie zakwitł.
Mam nadzieję,ze wysiały mi się ,aby w przyszłym sezonie zakwitnąć, bo nasion nie zebrałam.
Pozdrawiam serdecznie
Danusiu z; jarha-Halinko Truskaweczki o tej porze roku wybornie smakują.
Dyniek ozdobnych troszkę mam. Lubię z nimi dekoracje.Dalie jeszcze ładnie kwitną. A jak długo ? Zobaczymy.
Trawy to nawet fajne, ładne rośliny. Nie wiem czemu kiedyś one mi się nie podobały.I dopiero od 4 lat pojedyncze sztuki zaczęłam zapraszać do swojego ogrodu.
Jeszcze mam chcę na kilka odmian.
Halinko- Tak, te białe baldaszkowe kwiaty to jakaś odmiana czosnku.Ale jak to nie wiem.Szczypiorek nadaje się do jedzenia. Dostałam troszkę ich od koleżanki.
Na przyszły rok na wiosnę planuję ich podzielić i przesadzić w inne miejsce. Jak zechcesz to na wiosnę troszkę mogę ci dać? To z hostami by poszły .
PEPSI-Małgoniu; Margo2-Gosiu; Truskaweczki jesienią smakują wybornie.Jeszcze trochę i będę musiała zadołować tą całą doniczkę.
A za pochwalę moich zdjęć bardzo dziękuję.
Mój aparat to lustrzanka Canon EOS 750 D
Shalina-Halinko Bardzo cieszę się,że moje zdjęcia i obrazy ci się spodobały.To bardzo miłe odprężające hobby.
Truskaweczki i mnie cieszą. taki jesienny dodatek smakowy.
cyma2704-Soniu Dziękuję za pochwale moich zdjęć kwiatuszkowych. Hibiskus w pobliżu stawu dłużej kwitnie niż ten ( wprawdzie inna odmiana i kolor) blisko domu.
Tam ma inn ą ziemię.I chyba bardziej mu to służy.
Skrzypaczka też sie ciesz z pochwały. Uczę sie ciagle i chce mi się więcej malować. Ale na to hobby nie zawsze jest czas.
Truskaweczki namyśliły się na jesieni podrosnąć i zaowocować.I smakują wybornie.Takie słodziutkie.
O tak dzień krótszy.Zanim przyjadę z pracy to już tylko jakiś obchody i prawie nic nie zrobię.To weekendy zostają.A z nimi to też rożnie czasowo.
plocczanka-Lucynko Ty zawsze tak wesoło, miło i obrazowo potrafisz napisać..Mi ostatnio brak czasu na pisanie, opisywanie i robię to skrótowo.
Owoce to raczej wszystkie są apetyczne. A czerwone truskaweczki szczególnie.
Ja w tym roku też dopiero troszkę sadzonek truskawek posadziłam.To może w przyszłym sezonie ich więcej pojem.
Dalie wciąż ładnie kwitną.I oby jak- najdłuższej. Ale jakieś mocno zimne noce na weekend się zapowiadają.^To nie wiem, jak te roślinki to zniosą.
Dyń ozdobnych trochę mam. Lubię z nimi dekoracje.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko .Oby nam jeszcze długo ciepło i słoneczko było.
Martuniu64; Aniu 77 Mamy ostatnio piękną,złotą, słoneczną jesień.Słoneczko przyciąga owady do kwiatów. Piękny to widok, jak one buszują po różnych kwiatach.
Dalie same, pięknie kwitną i cieszą.I nie muszę ich podmalowywać.
Fajnie, wesoło to opisujesz.Dzięki A dalia Black Jack jest najciemniejsza jaką mam.Jest śliczna.
Ta niebieska szałwia jest niesamowita.Kwitnie cudnie od maja aż do przymrozków.
A ja dostałam 1 sadzonkę tej truskawki zwisającej na wiosnę.Stałą 3 miesiące jak zaczarowana.Potem dopiero zaczęła rosnąć i kwitnąć i w końcu zaowocowała.
Jeszcze trochę to ją zadołuję z doniczką.
Barbulą cieszę się 2 sezon.To też ciekawa i piękna roślinka. Pomimo,że kwity ma niewielkie.
Za pochwale obrazu bardzo, bardzo dziękuję.
Dziękuję i wzajemnie dobrych, słonecznych dni wam życzę
Przesadzany wiosną Jan Paweł kwitnie sobie w najlepsze
ogrodowi goście
I jeszcze jednym miejscu też mi maczek rośnie. Ale nie wiem czy z dąży tak urosnąć aby sobie zakwitł.
Mam nadzieję,ze wysiały mi się ,aby w przyszłym sezonie zakwitnąć, bo nasion nie zebrałam.
Pozdrawiam serdecznie
Danusiu z; jarha-Halinko Truskaweczki o tej porze roku wybornie smakują.
Dyniek ozdobnych troszkę mam. Lubię z nimi dekoracje.Dalie jeszcze ładnie kwitną. A jak długo ? Zobaczymy.
Trawy to nawet fajne, ładne rośliny. Nie wiem czemu kiedyś one mi się nie podobały.I dopiero od 4 lat pojedyncze sztuki zaczęłam zapraszać do swojego ogrodu.
Jeszcze mam chcę na kilka odmian.
Halinko- Tak, te białe baldaszkowe kwiaty to jakaś odmiana czosnku.Ale jak to nie wiem.Szczypiorek nadaje się do jedzenia. Dostałam troszkę ich od koleżanki.
Na przyszły rok na wiosnę planuję ich podzielić i przesadzić w inne miejsce. Jak zechcesz to na wiosnę troszkę mogę ci dać? To z hostami by poszły .
PEPSI-Małgoniu; Margo2-Gosiu; Truskaweczki jesienią smakują wybornie.Jeszcze trochę i będę musiała zadołować tą całą doniczkę.
A za pochwalę moich zdjęć bardzo dziękuję.
Mój aparat to lustrzanka Canon EOS 750 D
Shalina-Halinko Bardzo cieszę się,że moje zdjęcia i obrazy ci się spodobały.To bardzo miłe odprężające hobby.
Truskaweczki i mnie cieszą. taki jesienny dodatek smakowy.
cyma2704-Soniu Dziękuję za pochwale moich zdjęć kwiatuszkowych. Hibiskus w pobliżu stawu dłużej kwitnie niż ten ( wprawdzie inna odmiana i kolor) blisko domu.
Tam ma inn ą ziemię.I chyba bardziej mu to służy.
Skrzypaczka też sie ciesz z pochwały. Uczę sie ciagle i chce mi się więcej malować. Ale na to hobby nie zawsze jest czas.
Truskaweczki namyśliły się na jesieni podrosnąć i zaowocować.I smakują wybornie.Takie słodziutkie.
O tak dzień krótszy.Zanim przyjadę z pracy to już tylko jakiś obchody i prawie nic nie zrobię.To weekendy zostają.A z nimi to też rożnie czasowo.
plocczanka-Lucynko Ty zawsze tak wesoło, miło i obrazowo potrafisz napisać..Mi ostatnio brak czasu na pisanie, opisywanie i robię to skrótowo.
Owoce to raczej wszystkie są apetyczne. A czerwone truskaweczki szczególnie.
Ja w tym roku też dopiero troszkę sadzonek truskawek posadziłam.To może w przyszłym sezonie ich więcej pojem.
Dalie wciąż ładnie kwitną.I oby jak- najdłuższej. Ale jakieś mocno zimne noce na weekend się zapowiadają.^To nie wiem, jak te roślinki to zniosą.
Dyń ozdobnych trochę mam. Lubię z nimi dekoracje.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko .Oby nam jeszcze długo ciepło i słoneczko było.
Martuniu64; Aniu 77 Mamy ostatnio piękną,złotą, słoneczną jesień.Słoneczko przyciąga owady do kwiatów. Piękny to widok, jak one buszują po różnych kwiatach.
Dalie same, pięknie kwitną i cieszą.I nie muszę ich podmalowywać.
Fajnie, wesoło to opisujesz.Dzięki A dalia Black Jack jest najciemniejsza jaką mam.Jest śliczna.
Ta niebieska szałwia jest niesamowita.Kwitnie cudnie od maja aż do przymrozków.
A ja dostałam 1 sadzonkę tej truskawki zwisającej na wiosnę.Stałą 3 miesiące jak zaczarowana.Potem dopiero zaczęła rosnąć i kwitnąć i w końcu zaowocowała.
Jeszcze trochę to ją zadołuję z doniczką.
Barbulą cieszę się 2 sezon.To też ciekawa i piękna roślinka. Pomimo,że kwity ma niewielkie.
Za pochwale obrazu bardzo, bardzo dziękuję.
Dziękuję i wzajemnie dobrych, słonecznych dni wam życzę
Przesadzany wiosną Jan Paweł kwitnie sobie w najlepsze
ogrodowi goście
Motylki obsiadły Twój ogród totalnie,a u mnie jakoś ich nie widzę.Moja budleja przekwitła więc nie mają na czym posiedzieć.
Dalie masz piękne.Moje chyba już nie zakwitną.Te jednoroczne-przechowane też marnie kwitną.
Miłego dnia.
Dalie masz piękne.Moje chyba już nie zakwitną.Te jednoroczne-przechowane też marnie kwitną.
Miłego dnia.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Aniu cudowne dalie , clematisy i zimowity
Super uchwyciłaś motylki na budlei
Miłego wieczoru
Super uchwyciłaś motylki na budlei
Miłego wieczoru
Pozdrawiam Halina
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
Ale mnóstwo motylków obsiadło Twoje roślinki. Widać im smakuje Twoja stołówka.
Bardzo klimatyczne kompozycje z dyniami.
Piękny kolejny obraz.
Miłego i pogodnego tygodnia
Ale mnóstwo motylków obsiadło Twoje roślinki. Widać im smakuje Twoja stołówka.
Bardzo klimatyczne kompozycje z dyniami.
Piękny kolejny obraz.
Miłego i pogodnego tygodnia
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu cudnie jak zawsze kwiaty te piękne dekoracje i te motylki oczy można nacieszyć. Ostatnimi dniami pełno było motyli na działce też ich miałam, a wczoraj tylko pojedyncze okazy widocznie przeczuwają już ochłodzenie. Oby jeszcze słoneczko świeciło i grzało. Pozdrawiam serdecznie życzę miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, czy to zimowity, czy jesienne krokusy tak ładnie kwitną? Wygląda to jakby się jesień z wiosną zamieniły, a do tego jeszcze te kwitnące powojniki niczym w pełni lata
No cudnie po prostu!
Pozdrawiam cieplutko, miłego wieczoru
No cudnie po prostu!
Pozdrawiam cieplutko, miłego wieczoru
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu nadal zachwycam się szałwią, cały czas ma piękne kwiaty. Motylki ostatnio pięknie oblatują kwiaty u mnie jest podobnie. Dekoracje dyniowe jak zawsze pokazują Twoją artystyczną duszę