Narcyzy,żonkile - cz. 1
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Żonkile i narcyzy
Michał Gdańsk widze, że masz olbrzymią wiedzę i kochasz te kwiaty, było by bardzo miło gdybyś zechciał podzielić sie z nami tą wiedzą w sposób systemowy.. Materiału to Ty masz na długą telenowele trwającą z rok, bo w tej chwili obrazki przelatują przed oczami i nie wiele z tego zostaje, a historia i sposób w jaki te kwiaty się zmieniały jest pasjonująca.
Nawet nie wiedziałam że jest tyle odmian, cudne sa
-
- 50p
- Od: 1 lut 2015, o 18:49
Nie wiem, czy jestem na tyle fachowcem, aby udzielać się na forum systemowo. Będę się dzielił wiedzą, jak potrafię
Przepiękne są te Wasze narcyzy
już postanowiłam rozszerzyć własną kolekcję, uwielbiam te kwiaty bo cudnie pachną i same są przecudne, takie u mnie w wazonie dziś
już postanowiłam rozszerzyć własną kolekcję, uwielbiam te kwiaty bo cudnie pachną i same są przecudne, takie u mnie w wazonie dziś
-
- 50p
Problem w tym, że jedynie zapisałam nazwy wysadzanych cebul a nie opisałam na grządce i teraz próbuję je rozszyfrować
Np. Replete (lewy dolny) różowy na zdjęciu opakowania był naprawdę różowy (pewnie photoshop) a w rzeczywistości określiłabym go bardziej jako biały z łososiowym środkiem
Prawy górny róg wydaje mi się, że to będzie odmiana Texas lub Tahiti (mam obydwie odmiany i teraz nie wiem która jest która bo są dość podobne)
btw. ten jest niesamowity
Np. Replete (lewy dolny) różowy na zdjęciu opakowania był naprawdę różowy (pewnie photoshop) a w rzeczywistości określiłabym go bardziej jako biały z łososiowym środkiem
Prawy górny róg wydaje mi się, że to będzie odmiana Texas lub Tahiti (mam obydwie odmiany i teraz nie wiem która jest która bo są dość podobne)
btw. ten jest niesamowity
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prześliczne Wasze żonkile.
U mnie zaczynają już powoli przekwitać. I w związku z tym proszę o radę, obrywać te przekwitnięte kwiaty czy zostawić?
Nie chciałabym osłabiać cebuli.
U mnie zaczynają już powoli przekwitać. I w związku z tym proszę o radę, obrywać te przekwitnięte kwiaty czy zostawić?
Nie chciałabym osłabiać cebuli.
Pozdrawiam Kaśka
-
- 50p
Obrywaj od razu po przekwitnieciu. Niektorzy nawet tuz po zakwitnieciu.
-
- 50p
Dobre! Wyślij więcej. Widzę też tulipany.
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
-
- 50p
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak często należy wykopywać cebule narcyzów?
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.