Działka korzo_m cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 4

Post »

Dorotko moje czworonogi też jedzą do upadłego i futrują się, jakby zima miała trwać Bóg wie ile :wink:
Podobnie, jak ty uwielbiam moje futrzaki ( w tej chwili też są przy mnie :lol: ) i nie wyobrażam sobie ich braku.
Roślinki malowane mrozem wyglądają niesamowicie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko ja na nich też nieraz pokrzyczę, wtedy udaja zdziwienie siadają i słuchają , a póżniej zapominają i robią dalej psoty. Dzisiaj Pusia obudziła mnie po 4 rano, ona skrobie, to znak dla mnie ,że trzeba szybko ja posadzić do kuwety. Przez lato zawsze mi zapomina jak się z niej korzysta i na nowo trzeba przyzwyczajać.

Iwonko niech się futrują, tylko wiosną żeby nie zrzucały tej sierści bo nie mogę się odsprzątać :D
Dobrze mieć przy sobie zwierzęta, teraz jak jest chłodno nie chce się wychodzić z domu, a dzięki nim muszę się ubrać i wyjść na chwilkę do ogrodu. Codziennie trzeba się pobawić z psem i jedną kotką, bo druga to taka indywidualistka, chodzi własnymi ścieżkami.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj w wątku Jagódki dowiedziałam się, że ciemiernik cuchnący należy okryć na zimę. Dzisiaj właśnie tego dokonałam.
ponieważ jest to nowość w moim ogrodzie dostałam sadzonki od Jagódki więc chucham na nie bardzo. Zawiązki kwiatów już są widoczne
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też nie wiedziałam o jego okrywaniu.
Ale moje pod pierzynką z liści jak spadały z drzewa, więc chyba będzie dobrze.
Jutro do nich zajrzę.
Grażyna.
kogro-linki
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ja mam wielką kępę ciemiernika cuchnącego i ani razu go nie okryłem na zimę, a wiosną w tym roku był zasypany setkami kwiatów!

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dawidzie , znam przypadki , gdzie zalegający ciężki śnieg połamał wierzchołki pędów z pąkami . Wolę dmuchać na zimne , a ...przezorny , zawsze ( u ) (za)bezpieczony ;:224 :;230 .
Pieknie Ci kwitnął ;:138 ;:108 .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja mam go od niedawna, więc podczytuję tu i tam jak z nim postępować.

Dawidzie ja mam takie cudo :shock: aż się cieszę :tan :tan Chciałabym aby i mój przynajmniej w 50% tak pięknie kwitł.

Jagódko teraz widząc zdjęcie Dawida, mogę sobie wyobrazić jak pięknie muszą te ciemierniki wyglądać u Ciebie. A ja głupia ;:223 znając ich nazwę zawsze wzbraniałam się aby je kupić. Cuchnący, to dla mnie oznaczało nieprzyjemny zapach :;230
Masz rację przezorny zawsze coś cennego zabezpiecza. Tylko daj mi sygnał kiedy go odkryć ;:108
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No , jak ciepło , nie ma mrozów i świeci słoneczko , to nie musi być przykryty . Najgorszy dla nich jest zalegający długo śnieg , który tworzy ciężkie czapy .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Jagódko ja cały czas myślę czy dobra jest doniczka, przecież ciemny plastik nie przepuszcza promieni słonecznych, chyba pójdzie okrycie do poprawki i wyszukam jeszcze jakiś kawałek włókniny, albo juty. Co Ty na to. Muszę to zrobić przed sobotą bo zapowiadają już pierwsze opady śniegu.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A po co chcesz przykrywać , jak nie ma śniegu ? Jak spadnie , to nakryj jakąś skrzynką plastikową . Albo zrób taką prowizorkę z drutów , na kształt stożka i owiń agrowłókniną . To będzie przewiewne , a śnieg się nie będzie utrzymywał , tylko ' zjedzie ' po tym stożku .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jest myśl. Cała noc przede mną więc pogłówkuję na pewno to zmienię na lepszy patent ;:108
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Dorotko kto u nas na Forum jest fachowcem od hortensji bo chciałabym się podszkolić przez zimę ?
W tym roku wiosną kupiłam 3 nowe odmiany i wszystkie już kwitły.
Teraz korzystając z ciepłej jesieni i przypływu gotówki za kłącza dalii zamówiłam kolejne 2 nowe odmiany.
W podróży chyba kurier zbytnio się nie popisał - 2 doniczki były popękane i z tej racji trochę ziemi się wysypało więc bryła korzeniowa naruszona.
Napisałam do dostawcy o zaistniałej sytuacji i dziś dostałam jako rekompensatę super odmianę hortensji.
Czytałam u nas na Forum,ze koleżanki polecały Future Gardens - tam właśnie zamówiłam i faktycznie nie żałuję. Sklep godny polecenia bo sama wiesz jak to jest z tymi dostawcami.
Co u Ciebie - czy masz juz zimę ?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu wiem, że bardzo dużą kolekcję hortensji ma Bożenka- Babopielka, na pewno z chęcią Ci pomoże. Też hortensjami pasjonuje się Wiola -Tulipanka, teraz jej nie widzę na forum, ale ma swojego bloga właśnie o hortensjach, zobacz tam ma bardzo fajnie opisane różne odmiany. Ja za rok planuję dokupić jeszcze odmianę Phantom i Vanilla Freise.
Jak to dobrze, że dostałaś w ramach gwarancji rekompensatę, musi to być poważna firma, która dba jeszcze o klienta.

Pytasz co u mnie- smutek w niedzielę pożegnałam moją kicię Pumcię, żal, ból okropny. Nie mogę się pozbierać. Pusto bez niej.
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”