Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
leniawka
500p
500p
Od: 27 sie 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )

Post »

Kasencja, super te haczyki!!!! ;:138
to zajęcie w sam raz na wieczór do piwka ;:136
pozdrawiam
Iwona
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

leniawka pisze: w sam raz na wieczór do piwka
nie nie nie dzisiaj spaghetti robię , a mięsko na własnym sosie pomidorowy , więc z reszty co została krwawą mery sie degustuje :) :heja ;:136
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kasencja

Post »

weteran pisze:no ja jestem pełen uznania ;:215 ;:180
p.s.
Kasencja jak jeszcze mi napiszesz , że to tymi swoimi paluszkami , które widać niekiedy na fotkach wyginałaś to ... ;:224
Nie palcami tylko szczypcami :P

mousefishyork ten drut nie jest miękki, jeśli o to Ci chodziło.
mousefishyork
200p
200p
Od: 3 maja 2011, o 14:23

Post »

... oj... tyle jadu...
Kasencja

Post »

mousefishyork pisze:... oj... tyle jadu...
:?: :?: :?:

Oj to się poprawiam:

Droga mousefishyork ten druciczek nie jest mięciutki, musiałam użyć innych przyrządów niż moje paluszki...
I wróćmy do tematu, na twoje zaczepki nie będę więcej odpowiadać.

p.s. Faktycznie zajęcie trochę pracochłonne, ale... no co tu dużo gadać, lubię przy moich pomidorkach pracować :D

A piwko to chętnie, w końcu zrobiłam dzisiaj sporo dobrej roboty i plan na dzień dzisiejszy wykonany ;:136
mousefishyork
200p
200p
Od: 3 maja 2011, o 14:23

Post »

Kochana Kasencjo - tylko i wyłącznie Ty odbierasz moje posty "odwrotnie" że tak powiem...
i nie przypominam sobie żadnych "zaczepek" z mojej strony...
Przykro mi że Twoje przerośnięte ego tak to odbiera - to zupełnie tak jak Twoje pomidory... zaczynają się upodabniać do właściciela, zupełnie jak wspomniane ego - nie są w stanie się utrzymać...
Przykro że tak mnie odbierasz, ale jak w życiu tak jak i na tym forum - przyjaciół się wybiera, a jakoś Ty do nich nie należysz, jak i ja nie należę do Twoich.
mazurzak
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 cze 2011, o 08:44

Post »

Podpowiedzcie co mi tak zawija liście i jak temu zaradzić? :(
Białe plamki są po oprysku mlekiem.
Obrazek
Mazurzak
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może im mleko zaszkodziło,bo mlekiem się opryskuje świeżym i delikatnie , nie powinno żadnych plam pozostawiać ,bo może być później siedliskiem dla grzybów jak np . brunatna plamistość.
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30

Post »

Trzeba zacząć od tego, co to za liście - dolne, górne czy cały krzak tak ma. Stało się to z dnia na dzień, czy postępuje od jakiegoś czasu..?
Przydało by się więcej informacji. :wink:
pozdrawiam, Anita
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45

Post »

głównie czym podlewałaś, podsypywałaś.
Ten liść ma dość ładny kolor , co najmniej jakby był objedzony do bólu :)
a pozwijać sie mógł od zasolenia, nawet gnojówka
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
11krzych

Post »

mousefishyork pisze:Kochana Kasencjo - tylko i wyłącznie Ty odbierasz moje posty "odwrotnie" że tak powiem...
i nie przypominam sobie żadnych "zaczepek" z mojej strony...
Przykro mi że Twoje przerośnięte ego tak to odbiera - to zupełnie tak jak Twoje pomidory... zaczynają się upodabniać do właściciela, zupełnie jak wspomniane ego - nie są w stanie się utrzymać...
Przykro że tak mnie odbierasz, ale jak w życiu tak jak i na tym forum - przyjaciół się wybiera, a jakoś Ty do nich nie należysz, jak i ja nie należę do Twoich.
Dziewczyny, nie kłóćcie się.
Można podwiązać miękkim drutem lub sztywnym drutem. Jak tam która z Forumek ma preferencje/zapas drutu. Miękki drut ma zalety, bo jest mniejsze ryzyko uszkodzenia grona, a i tak z czasem na skutek oddziaływania środowiska stwardnieje. Sztywny drut ma też swoje zalety, bo od razu podniesie grono, ale z czasem zmięknie na skutek oddziaływania środowiska i będzie grono delikatniej podtrzymywał.
Ważne jest tyko to, żeby nie zaniedbać tematu i mieć odpowiednie druty przygotowane do użycia w miarę potrzeb.
Awatar użytkownika
rafik_ptp
100p
100p
Od: 5 mar 2011, o 09:36

Post »

:wit
a ja trochę z innej beczki :
W tym roku zacząłem stosować w pomidorze nawóz organiczno-mineralny Goemar BM 86 (producent ten sam co Asahi), na razie trudno mi mówić o efektach ale poddaje go pod wasza rozwagę bo producent wiele po nim obiecuje.
A tu link do strony Program poprawy jakości warzyw gdzie jest on dokładnie opisany:
http://www.ppjw.pl/preparaty.php?page=goemarbm
jest tam tez kilka innych ciekawych produktów ;:132
Uprawa warzyw dla jednych jest przyjemnością , dla mnie jest sposobem zarabiania pieniędzy co wcale nie znaczy że nie sprawia mi to dużo przyjemności ;)
Awatar użytkownika
wampir_wawelski
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 14:11

Post »

Witam,

mam do Was pytanie. Jak pomidory znoszą dużo wody w sensie podtopienia uprawy w tunelu.
Mam problem, bo wszedłem dzisiaj pod folię i woda stoi po środku na ścieżce. Pomidory są w ziemi, która jest bardzo mokra, wręcz błoto, podobnie arbuzy i ogórki. Ale tutaj na pomidorach mi najbardziej zależy.

Ciągle leje i tak mówią do wtorku, boje się, ze może im się coś stać?! mam schrzaniony odpływ i muszę wszystko poprawić, ale chcę poczekać na słońce, bo kopania w ziemi bardzo dużo.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”