Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )
- leniawka
- 500p
- Od: 27 sie 2010, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )
Kasencja, super te haczyki!!!!
to zajęcie w sam raz na wieczór do piwka
to zajęcie w sam raz na wieczór do piwka
pozdrawiam
Iwona
Iwona
nie nie nie dzisiaj spaghetti robię , a mięsko na własnym sosie pomidorowy , więc z reszty co została krwawą mery sie degustujeleniawka pisze: w sam raz na wieczór do piwka
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Nie palcami tylko szczypcami :Pweteran pisze:no ja jestem pełen uznania
p.s.
Kasencja jak jeszcze mi napiszesz , że to tymi swoimi paluszkami , które widać niekiedy na fotkach wyginałaś to ...
mousefishyork ten drut nie jest miękki, jeśli o to Ci chodziło.
-
- 200p
- Od: 3 maja 2011, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
... oj... tyle jadu...
mousefishyork pisze:... oj... tyle jadu...
Oj to się poprawiam:
Droga mousefishyork ten druciczek nie jest mięciutki, musiałam użyć innych przyrządów niż moje paluszki...
I wróćmy do tematu, na twoje zaczepki nie będę więcej odpowiadać.
p.s. Faktycznie zajęcie trochę pracochłonne, ale... no co tu dużo gadać, lubię przy moich pomidorkach pracować
A piwko to chętnie, w końcu zrobiłam dzisiaj sporo dobrej roboty i plan na dzień dzisiejszy wykonany
-
- 200p
- Od: 3 maja 2011, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana Kasencjo - tylko i wyłącznie Ty odbierasz moje posty "odwrotnie" że tak powiem...
i nie przypominam sobie żadnych "zaczepek" z mojej strony...
Przykro mi że Twoje przerośnięte ego tak to odbiera - to zupełnie tak jak Twoje pomidory... zaczynają się upodabniać do właściciela, zupełnie jak wspomniane ego - nie są w stanie się utrzymać...
Przykro że tak mnie odbierasz, ale jak w życiu tak jak i na tym forum - przyjaciół się wybiera, a jakoś Ty do nich nie należysz, jak i ja nie należę do Twoich.
Przykro mi że Twoje przerośnięte ego tak to odbiera - to zupełnie tak jak Twoje pomidory... zaczynają się upodabniać do właściciela, zupełnie jak wspomniane ego - nie są w stanie się utrzymać...
Przykro że tak mnie odbierasz, ale jak w życiu tak jak i na tym forum - przyjaciół się wybiera, a jakoś Ty do nich nie należysz, jak i ja nie należę do Twoich.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może im mleko zaszkodziło,bo mlekiem się opryskuje świeżym i delikatnie , nie powinno żadnych plam pozostawiać ,bo może być później siedliskiem dla grzybów jak np . brunatna plamistość.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Trzeba zacząć od tego, co to za liście - dolne, górne czy cały krzak tak ma. Stało się to z dnia na dzień, czy postępuje od jakiegoś czasu..?
Przydało by się więcej informacji.
Przydało by się więcej informacji.
pozdrawiam, Anita
głównie czym podlewałaś, podsypywałaś.
Ten liść ma dość ładny kolor , co najmniej jakby był objedzony do bólu
a pozwijać sie mógł od zasolenia, nawet gnojówka
Ten liść ma dość ładny kolor , co najmniej jakby był objedzony do bólu
a pozwijać sie mógł od zasolenia, nawet gnojówka
Paweł _____________________________________________________________________________
Dziewczyny, nie kłóćcie się.mousefishyork pisze:Kochana Kasencjo - tylko i wyłącznie Ty odbierasz moje posty "odwrotnie" że tak powiem...
Można podwiązać miękkim drutem lub sztywnym drutem. Jak tam która z Forumek ma preferencje/zapas drutu. Miękki drut ma zalety, bo jest mniejsze ryzyko uszkodzenia grona, a i tak z czasem na skutek oddziaływania środowiska stwardnieje. Sztywny drut ma też swoje zalety, bo od razu podniesie grono, ale z czasem zmięknie na skutek oddziaływania środowiska i będzie grono delikatniej podtrzymywał.
Ważne jest tyko to, żeby nie zaniedbać tematu i mieć odpowiednie druty przygotowane do użycia w miarę potrzeb.
- rafik_ptp
- 100p
- Od: 5 mar 2011, o 09:36
a ja trochę z innej beczki :
W tym roku zacząłem stosować w pomidorze nawóz organiczno-mineralny Goemar BM 86 (producent ten sam co Asahi), na razie trudno mi mówić o efektach ale poddaje go pod wasza rozwagę bo producent wiele po nim obiecuje.
A tu link do strony Program poprawy jakości warzyw gdzie jest on dokładnie opisany:
http://www.ppjw.pl/preparaty.php?page=goemarbm
jest tam tez kilka innych ciekawych produktów
Uprawa warzyw dla jednych jest przyjemnością , dla mnie jest sposobem zarabiania pieniędzy co wcale nie znaczy że nie sprawia mi to dużo przyjemności ;)
- wampir_wawelski
- 200p
- Od: 31 gru 2008, o 14:11
Witam,
mam do Was pytanie. Jak pomidory znoszą dużo wody w sensie podtopienia uprawy w tunelu.
Mam problem, bo wszedłem dzisiaj pod folię i woda stoi po środku na ścieżce. Pomidory są w ziemi, która jest bardzo mokra, wręcz błoto, podobnie arbuzy i ogórki. Ale tutaj na pomidorach mi najbardziej zależy.
Ciągle leje i tak mówią do wtorku, boje się, ze może im się coś stać?! mam schrzaniony odpływ i muszę wszystko poprawić, ale chcę poczekać na słońce, bo kopania w ziemi bardzo dużo.
mam do Was pytanie. Jak pomidory znoszą dużo wody w sensie podtopienia uprawy w tunelu.
Mam problem, bo wszedłem dzisiaj pod folię i woda stoi po środku na ścieżce. Pomidory są w ziemi, która jest bardzo mokra, wręcz błoto, podobnie arbuzy i ogórki. Ale tutaj na pomidorach mi najbardziej zależy.
Ciągle leje i tak mówią do wtorku, boje się, ze może im się coś stać?! mam schrzaniony odpływ i muszę wszystko poprawić, ale chcę poczekać na słońce, bo kopania w ziemi bardzo dużo.