Żywe kamienie? ( Lithops Sp )cz.1
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 lut 2014, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lithops - żywe kamienie
kafforka Wielkie dzięki Strasznie jestem ciekaw czy ten największy mi zakwitnie na jesieni bo jak widać chyba kwitł wcześniej, tylko nie wiem jak był zimowany bo mam go krótko, a to chyba ma wpływ na kwitnienie
Dziś zakupiłam nasionka, ale jeszcze dziś nie wysiewam, całe miasto zeszłam i tylko w jednym były
-
- 20p - Rozkręcam się...
Życzę powodzenia w wysiewie
Ja już jakiś czas przymierzam się do wysiania ale nie mam szczęścia do hodowania roślin z nasionek chociaż wtedy jest największa frajda
Dawaj znać jak Ci idzie
Ja już jakiś czas przymierzam się do wysiania ale nie mam szczęścia do hodowania roślin z nasionek chociaż wtedy jest największa frajda
Dawaj znać jak Ci idzie
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mojego powolutku zaczyna rozszerzać się ta dziurka. Jak się przyjrzeć to widać pod nią nowe tkanki. Myślę, że najbliższych tygodniach ruszy z linieniem.
dziś wysiałam............ teraz tylko obserwować
-
- 20p - Rozkręcam się...
Evy_ życzę powodzenia słyszałem, że wschodzą bardzo łatwo i dosyć szybko ale ciężko je potem utrzymać ale może Tobie się uda Oczywiście podziel się potem fotkami
dziś jeszcze tam nie zaglądałam, ale wczoraj zaglądnełam to chyba jeden już po 48h coś jakby puszczał
Kilka lat temu jak pierwszy raz z nimi miałam doczynienie to po 3 dniach wyszły 3 sztuki niestety po tygodniu padły. W sumie to teraz to nawet się dziwie że mi wówczas wyszły bo były posiane do zwyklej ziemi kwiatowej i zraszane były ubogo i bez żadnego przykrycia
Kilka lat temu jak pierwszy raz z nimi miałam doczynienie to po 3 dniach wyszły 3 sztuki niestety po tygodniu padły. W sumie to teraz to nawet się dziwie że mi wówczas wyszły bo były posiane do zwyklej ziemi kwiatowej i zraszane były ubogo i bez żadnego przykrycia
Z nasionek wyrasta połowa ,po dziesięciu miesiącach mi zostało tylko dziesięć.Tak teraz wyglądają
Jedne jeszcze przechodzą wylinkę , inne już są po.Czterem dosyć dużych zaszkodziło albo słońce ,albo woda .Wyglądały przed zagładą tak jakby ktoś z nich wszystko wyssał (na zdjęciu pokazany strzałką )
Również życzę powodzenia z wysiewem ,siejesz w najlepszym miesiącu według mnie .
Jedne jeszcze przechodzą wylinkę , inne już są po.Czterem dosyć dużych zaszkodziło albo słońce ,albo woda .Wyglądały przed zagładą tak jakby ktoś z nich wszystko wyssał (na zdjęciu pokazany strzałką )
Również życzę powodzenia z wysiewem ,siejesz w najlepszym miesiącu według mnie .
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy wam już wystartowały z wylinką na całego? U mnie tak wolno to trwa, że będzie to sukces jak w maju coś się zacznie porządnie dziać.
już mam ponad 10 wykiełkowanych
-
- 20p - Rozkręcam się...
marlenka Mi już jeden przeszedł całkowicie wylinkę, kilka już prawie kończy ale są i takie co też im to idzie bardzo powoli.
Evy_ Gratuluję
Evy_ Gratuluję
za 24h widzę o wiele większe postępy 10 już jest zielonych, a dużo nasionek ma korzonka, i jest jeszcze trochę które jeszcze nie puściły
Nie wiem, czy już zacząć im wietrzyć
Nie wiem, czy już zacząć im wietrzyć
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Wietrzyć to za jakiś miesiąc. Teraz roślinki kiełkują i potrzebują wilgoci i ciepła.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek