Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

STASIU gdzie posadzisz to będzie ,ale najlepiej rośnie w miejscach osłoniętych i lekko zacienionych, ale może też rosnąć w pełnym słońcu .U mnie rósł na słoneczku .Na jesień tak jak tulipany czy żonkile tu trochę pisze o nim http://pl.wikipedia.org/wiki/Ifejon_jednokwiatowy .Dopiero 1 raz na wiosnę przywiozłam sobie tego Tosinego złota ,ale też i tegoroczna pogoda sprzyja kwiatom .Dzisiaj robiłam porządki nawet cynie chwyta rdza .Szkoda bo tak pięknie kwitną
DANUSIU masz rację Silesia swoimi kwiatami przypomina mi Barcarole też to zauważyłam .No to fajnie cieszę sie ,że też będziesz zachwycać kwiatami Eyes for You
IZULKO chyba wszystkie oczy są półpełne nie tylko u mnie ;:224 To różowe, lila i żółte ,ale listki i kwiatki ma jak lepnica, bo dzisiaj widziałam ją na łące kwitnącą .Wygląda tak jak moje kwiatki ,ale sprzeczać sie nie będe .Baśka to paparazzi :;230 :;230 ale fotki fajne zrobiła ;:108
MAŁGOSIU ja mam wszystkie kwiatki a między innymi również róże .Lubię mieć kolorowo w ogrodzie .Raczej wszystkie nasionka lepiej jak dojrzeją na krzaczku i sie wysuszą.Na mojej jeszcze nie zauważyłam nasionek ale też nie sprawdzałam
BAŚKA te na mailu są jeszcze fajniejsze ze wczorajszego szkółkingu, a raczej z miło spędzonego popołudnia .Fotki robione przez Ciebie lepiej pokazują mój ogródek .Zaproszę Cię jako nadwornego fotografa :uszy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ....ale cudnie u Ciebie , ta ostatnia róza przepiekna co to za jedna ;:167
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jak pisałam u Ciebie koło południa, to mi korki wywaliło! Tak się wkurzyłam, ze musiałam odczekać do teraz, zeby jeszcze raz zabrać się za pisanie :lol:
Jadziulek, lepnica ma inne kwiaty, zerknij tutaj i tutaj.
Moze miałaś na mysli lnicę? ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZULKO trzymasz ręke na pulsie .Masz rację Lnica :oops: Czyżby moja oaza takie piorunujące efekty miała ,że az korki Ci wywaliło :;230 Nigdy nie miałam do czynienia ani ze Lnicą ani z Lepnicą a wiedziałam ,że gdzieś dzwoni tylko nie wiedziałam gdzie .Wybacz niedouczonej :oops: Dla Ciebie
Obrazek
a to zdjecie ze szkółkingu u ŻURKA w Świerklańcu .

Obrazek
Jutro bedzie dalsza część fotek już raczej w nowym wątku
DOROTKO niestety ta różyczka jest NN bardzo mi przykro ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold