STASIU gdzie posadzisz to będzie ,ale najlepiej rośnie w miejscach osłoniętych i lekko zacienionych, ale może też rosnąć w pełnym słońcu .U mnie rósł na słoneczku .Na jesień tak jak tulipany czy żonkile tu trochę pisze o nim
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ifejon_jednokwiatowy .Dopiero 1 raz na wiosnę przywiozłam sobie tego Tosinego złota ,ale też i tegoroczna pogoda sprzyja kwiatom .Dzisiaj robiłam porządki nawet cynie chwyta rdza .Szkoda bo tak pięknie kwitną
DANUSIU masz rację Silesia swoimi kwiatami przypomina mi Barcarole też to zauważyłam .No to fajnie cieszę sie ,że też będziesz zachwycać kwiatami Eyes for You
IZULKO chyba wszystkie oczy są półpełne nie tylko u mnie

To różowe, lila i żółte ,ale listki i kwiatki ma jak lepnica, bo dzisiaj widziałam ją na łące kwitnącą .Wygląda tak jak moje kwiatki ,ale sprzeczać sie nie będe .Baśka to paparazzi

ale fotki fajne zrobiła
MAŁGOSIU ja mam wszystkie kwiatki a między innymi również róże .Lubię mieć kolorowo w ogrodzie .Raczej wszystkie nasionka lepiej jak dojrzeją na krzaczku i sie wysuszą.Na mojej jeszcze nie zauważyłam nasionek ale też nie sprawdzałam
BAŚKA te na mailu są jeszcze fajniejsze ze wczorajszego szkółkingu, a raczej z miło spędzonego popołudnia .Fotki robione przez Ciebie lepiej pokazują mój ogródek .Zaproszę Cię jako nadwornego fotografa