Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Dziękuję dziewczynki za wizyty ;:196

Pamiętacie, niedawno pokazywałam hibiskusa pełnego różowego.. o tu
wracam sobie ja wczoraj z wyjazdu weekendowego a tu na tym samym hibku rozwinięty kolejny kwiat :shock: i wcale nie jest pełny :shock:

Obrazek

Nolinka pisze:może one później się "zcylindrują"

w sumie to pojęcia nie mam, ale co ja mogę... poczekam, poobserwuję :uszy
elcia1974 pisze:kilka lat temu widziałam w kwiaciarni spory okaz tej sansewierii, która miała w doniczce młode
listki i takie i takie

o! ;:154 a to dopiero ciekawe... no więc będę czekać co też u Ciebie "się urodzi" ;:224
sylvi pisze:moja ma jakieś 3 lata jak ją dostałam i w ogóle nie rośnie

moja też wzwyż nie idzie, już myślałam, że jej coś nie tak dogadzam, ale puściła dzieci.. więc może swoją przestaw w inne miejsce, hm? no raczej nie zaszkodzisz... ;:172
kohleria pisze:Miodkowa to pewne,że masz ziemiórki. Ale to przyzwoite stworzenia, szkodę uczyniłyby tylko wtedy, gdyby w ziemi zostały tylko korzenie

no więc zanim ja się zabiorę za ich eksmisję... to one opanują mi cały domek :;230
justus27 pisze:jak Ci zakwitnie "reszta", to się skończy na tym, że kolekcja nadal będzie duża

fiołków mam dużo zdublowanych, ale póki nie zakwitły to nie miałam odwagi wyprzedawać takie NN, ale teraz... no niby TYLKO zebrać się w garść ;:224 :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

No to hibek okazał się być podobny pod tym względem do mojego :D Nie przejmuj się, następne kwitnienie będzie znów się zaczynać od pełnych kwiatów ;:108
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jezdem... ;:196 o wybaczenie upraszam za zaniedbanie względem Ciebie ;:167

No i co widzę ..piękna zapłakana..bo dzieci do rodziców nie podobne...no kochana..powiem Ci ...to może być problem :;230 , ale pomyślałam to samo co Nolinka..że są za małe, daj im dorosnąć.. :lol:

Hibek..przecudny..ja kocham wszystkie...zabijaj..robactwo...ja znalazłam na oliwce..coś jakby mi kto napluł..naszukałam się..i okazało się wełnowcem, a listki żółkną..i proszę..jest odpowiedź..
Działam z chemią po wszystkim..bo granaty już straciłam, możliwe że tez przez to..bo żółkły ..a ja tylko ziemiórki widziałam.. ;:174

;:168
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny hibiskus i ciekawa sprawa z tą sansewierą... czy te listki się scylindują:D:D? A może je musisz sama naprowadzic na właściwy tor:P.Albo cos do ziemi jest powsadzane, jakieś odłamki pędów różnych roślin i teraz wyrastają z ziemi? :wit
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

moje hibiskusy pełne już skończyły kwitnienie, oprócz jednego, który dziś otworzył chyba ostatni kwiatek w sezonie (mam nadzieję, że hibiskusy nie będą się wygłupiać już, mrozy idą a one pączkują)
w każdym razie kwiatek to też forma pośrednia między pojedynczym a pełnym
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Śliczny kwiatuszek ;:138 Ja tam nie mam mu nic do zarzucenia ;:224
Co tam Aguś u Ciebie w pogodzie? U mnie dzisiaj mgła od samego rana. :evil:
A w telewizji powiedzieli, że ma niby byc ;:3 No to im się sprawdziło, że hej ;:14 ;:145
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Mniodkowa,a pokaż całą tą sansewerię ;:180 .
Tak się zastanawiam,czy moja nie jest posadzona za płytko?Może temu ''liście'' są takie przewieszające ;:24
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Hibiskus - słodki ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit witajcie
jola1313 pisze:pokaż całą tą sansewerię

a proszę bardzo:

Obrazek

najwyższy palik ma 18cm - nic nie urosła

Filigranowa27 pisze:Albo coś do ziemi jest powsadzane, jakieś odłamki pędów różnych roślin i teraz wyrastają z ziemi?

na pewno nie, ja ją po zakupieniu wyciągnęłam z doniczki i po dokładnym umyciu powtykałam paliki do ziemi wg własnego uznania ;:224 nie są ani za płytko ani za głęboko moim zdaniem, doniczkę wybierałam mniejszą celowo, aby miała ciasno i się rozrosła ;:108

labka1 pisze: o wybaczenie upraszam za zaniedbanie względem Ciebie

no witaj u mnie ;:168 wybaczam :wink: bo sama do Twego wątku już kilka razy podejście robiłam i niewiele udało się zawsze przeczytać ;:131
przykro mi z powodu strat kwiatkowych ;:144 kiedyś w życiu bym nie pomyślała, że kwiatkom może coś dolegać poza faktem "że nie chcą u mnie rosnąć" - a odkąd jestem na FO to uświadomiłam się, że wymagają opieki czasami nawet wielogodzinnej ;:159
Nolinka pisze:No to hibek okazał się być podobny pod tym względem do mojego. Nie przejmuj się, następne kwitnienie będzie znów się zaczynać od pełnych kwiatów

a no kojarzyłam, że ktoś takiego miał a to Ty :uszy ale mnie pocieszyłaś, bo pełne kwiatki mnie po prostu rozkochały w sobie ;:131
polikola pisze:(mam nadzieję, że hibiskusy nie będą się wygłupiać już, mrozy idą a one pączkują)

no co Ty! ;:202 MUSZĄ zimować? bo mój żółty co roku jakoś na to nie zwraca uwagi ;:218 niedawno przekwitł a dziś idę podlać i o:

Obrazek

elcia1974 pisze:Co tam Aguś u Ciebie w pogodzie?

MGŁAAAA ;:oj i to jak mleko ;:oj ale do dziś było wyjątkowo ciepło ;:108 w weekend byłam u mamy i w Białymstoku, termometr pokazywał 0* i -1*C a czuć było jakby było z +8 :shock:

Powiem Wam kochane, że te wredne... piiiip, piiip, przeklęte przeze mnie mszyce, spokoju mi nie dadzą, wiem, przeklinać nie wolno, ale mi nerwy już puszczają ;:161 bo chyba jedna gadzina została... i wczoraj wieczorem zmywałam jej jajka z anturium fioletowego i obok stojącej nagarbii ;:184 Jestem pewna, że ona gdzieś tam siedzi i mi skacze z kwiatka na kwiatek i już sama nie wiem jak ją UBIĆ ;:134 ;:145
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Oj współczuję robactwa. ;:202 Nic tak nie psuje nerwów jak te paskudztwa. :evil:
Wytocz Aguś ciężką artylerię ;:163 i dowal gadzinie ;:14
A tak na poważnie to mam nadzieję, że ktoś coś Ci podpowie, bo ja akurat mszycy nigdy nie miałam. ;:185
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga może być ich więcej skoro wylinkę gubiły, znaczy,że przepoczwarzyły się w dorosłe ;:134 .
A wiesz co wyczytałam: że mszyce mogą przenosić wirusy z jednej rośliny na inne, wywołując choroby roślin ;:202 ;:222 .
Wpisz w google i tam poczytaj jak te potwory zlikwidować. Ale że o tej porze mszyce w domu :shock: ?
Nie daj się ;:168 !
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:Ale że o tej porze mszyce w domu :shock: ?

no wiesz... sama je zaprosiłam ;:223 przyniosłam pelargonie z balkonu z nimi, coś mi dziwnie wyglądało, ale nie mogłam się kilka dni dopatrzeć co to, aż w końcu zakumałam, że to jajka ;:202 i wtedy się zaczęło ;:134 mszyca hyc od razu z pelargonii na parapet i tak od prawej do lewej mi pogrom robi ;:14
elcia1974 pisze:Wytocz Aguś ciężką artylerię ;:163 i dowal gadzinie

najgorzej, że wychodzę do pracy o 7 - jeszcze ciemna szarość, wracam popołudniu i JUŻ ciemna szarość i choćbym nawet poświeciła wszystkimi żarówkami i nałożyła okulary to i tak jej nie widzę ;:222 poczekam więc do weekendu i wtedy każdego kwiatka do wanny i będzie pranko - nie wiem tylko jak fiołki to zniosą ;:183 je chyba od razu psiknę czymś ;:181 , bo nie po to je 1,5 roku hodowałam aby teraz wodą zalać ;:158
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

mniodkowa pisze: I mój najcudowniejszy z kolorków grudnika też się wykazał :tan

Obrazek
Aga ;:oj cudowny kolor, pierwszy raz widzę takie cudo, gdzie można nabyć takiego pięknisia?
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”