Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.III
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.III
Nie żebym ganił. Po prostu chcę aby rośliny które hodujesz były piękne również wiosną. Stąd moje uwagi.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Henryku choćbyś nawet pogroził paluszkiem, to byłabym Ci wdzięczna, bo mnie też zależy na dobrej kondycji moich roślin.
Co prawda sporo czytam, ale sam wiesz, co czasami ludzie wypisują, a tobie ufam
Co prawda sporo czytam, ale sam wiesz, co czasami ludzie wypisują, a tobie ufam
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Kończąc więc temat napiszę tylko, że niepodlewane całą zimę kaktusy mogą stać na tym zimowisku które masz bez problemu - czyli nowej miejscówki nie musisz dla nich szukać.
Sukulenty jeśli w pokoju będzie temperatura ok. 10-15 stopni również. Tyle, że je trzeba sporadycznie (np. 1 na miesiąc) lekko podlewać bo inaczej stracą liście.
Sukulenty jeśli w pokoju będzie temperatura ok. 10-15 stopni również. Tyle, że je trzeba sporadycznie (np. 1 na miesiąc) lekko podlewać bo inaczej stracą liście.
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ooo, ile kwiatów na półkach jak w oranżerii na jednym z moich grudni też już widać pąki reszta ma gdzieś
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Rozwaliły mnie te doniczki przed klawiaturą Jeszcze jakiś czas temu można było nawet jakąś na monitorze postawić, ale teraz przy płaskich ekranach to się już nie da A tak na serio podziwiam inwencję i nie zazdroszczę takiej zagwozdki gdzie to upchnąć Powodzenia!
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
I po takie ozdoby warto inwestować w półki w domu
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Iwonko!
Piękne te półeczki!
Ale jako długoletni "uprawca" sukulentów poprę Henryka. Te rośliny zimę muszą spędzać w jak najjaśniejszym, najlepiej słonecznym miejscu.
Piękne te półeczki!
Ale jako długoletni "uprawca" sukulentów poprę Henryka. Te rośliny zimę muszą spędzać w jak najjaśniejszym, najlepiej słonecznym miejscu.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Nie zazdroszczę zagwozdki z ustawianiem, a właściwie upychaniem doniczek
Piękną masz kolekcję sucholubów Ja swoje podzieliłam, kaktusy mam na nieogrzewanym korytarzu (ok 5-7* C) przy południowym oknie, a sukulenty zabrałam do mieszkania i są na półkach wstawionych w zachodnie okno. Mam nadzieję że będzie im dobrze
Piękną masz kolekcję sucholubów Ja swoje podzieliłam, kaktusy mam na nieogrzewanym korytarzu (ok 5-7* C) przy południowym oknie, a sukulenty zabrałam do mieszkania i są na półkach wstawionych w zachodnie okno. Mam nadzieję że będzie im dobrze
-
Henryku mam nadzieję, że więcej osób wyciągnie z naszej rozmowy odpowiednie wnioski, bo jakby nie patrzeć,
to u każdego, jakiś kaktus stoi
Natalio widziałam Twoje grudniki i jestem pewna, że obydwa zakwitną.
Zresztą, jak nazwa wskazuje, to mają jeszcze trochę czasu
Natalio, kiedy w zeszłym tygodniu zaczęły się przymrozki, to biegiem zbierałam donice z tarasu.
Nie było czasu na bawienie się z każdym kwiatkiem, bo przy 50 donicach było trochę dźwigania.
Dopiero w tej chwili, każdą roślinę dokładnie oglądam (wełnowiec...mszyce...do kosza... ) i znajduje im odpowiednie miejsce.
Całe szczęście, że syn wyprowadził się pół roku temu, więc mogłam pozwolić sobie, aby to właśnie jego pokój robił za składzik
Brendii przejrzałam cały Twój wątek w poszukiwaniu Twojego imienia
Jeżeli nie stanowi to dla ciebie problemu, to możesz mi je zdradzić
Półeczka była dodatkiem do mebli. Pewnie ktoś przewidział, że kupi je miłośniczka kwiatów.
Iwonko zadanie wykonane. Sukulenty powróciły na południowy parapet
Właściwie nie wiem, dlaczego je tam postawiłam, skoro zawsze stały na parapecie.
Pewnie znaczenie miał rozmiar doniczki...na parapecie postawiłam wielkogabarytowe, bo na półce nie zmieściłyby się
Tereniu każdej jesieni mam ten sam problem, bo za dużo roślin chcę przezimować: pelargonie, fuksje, oleandry, hibiskusy, agawy, datury
Poza tym wracają sukulenty i nagle robi się ciasno.
Niby parapetów mam sporo, ale na jednym rządzą przeciągi, a na drugim eM nie pozwoli postawić kwiatka i tak to jest
to u każdego, jakiś kaktus stoi
Natalio widziałam Twoje grudniki i jestem pewna, że obydwa zakwitną.
Zresztą, jak nazwa wskazuje, to mają jeszcze trochę czasu
Natalio, kiedy w zeszłym tygodniu zaczęły się przymrozki, to biegiem zbierałam donice z tarasu.
Nie było czasu na bawienie się z każdym kwiatkiem, bo przy 50 donicach było trochę dźwigania.
Dopiero w tej chwili, każdą roślinę dokładnie oglądam (wełnowiec...mszyce...do kosza... ) i znajduje im odpowiednie miejsce.
Całe szczęście, że syn wyprowadził się pół roku temu, więc mogłam pozwolić sobie, aby to właśnie jego pokój robił za składzik
Brendii przejrzałam cały Twój wątek w poszukiwaniu Twojego imienia
Jeżeli nie stanowi to dla ciebie problemu, to możesz mi je zdradzić
Półeczka była dodatkiem do mebli. Pewnie ktoś przewidział, że kupi je miłośniczka kwiatów.
Iwonko zadanie wykonane. Sukulenty powróciły na południowy parapet
Właściwie nie wiem, dlaczego je tam postawiłam, skoro zawsze stały na parapecie.
Pewnie znaczenie miał rozmiar doniczki...na parapecie postawiłam wielkogabarytowe, bo na półce nie zmieściłyby się
Tereniu każdej jesieni mam ten sam problem, bo za dużo roślin chcę przezimować: pelargonie, fuksje, oleandry, hibiskusy, agawy, datury
Poza tym wracają sukulenty i nagle robi się ciasno.
Niby parapetów mam sporo, ale na jednym rządzą przeciągi, a na drugim eM nie pozwoli postawić kwiatka i tak to jest
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne rośliny hibiskusy, storczyki i te "kujaczki", których masz bardzo dużo.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Iwonko wspaniale sobie radzisz ze storczykami Ja też się kiedyś bałam ich uprawy, okazało się, że nie potrzebnie
Sukulenty pięknie wyrośnięte i zadbane
Sukulenty pięknie wyrośnięte i zadbane
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
-
Aniu "kłujaczki" bardzo lubię, bo nie dość, że interesująco wyglądają, to nie sprawiają problemów.
W ogóle lubię sukulenty, bo nie potrzebują ciągłej opieki, jak inne gatunki...leniuszek jestem
Haniu jako kobieta "starszej daty" (zauważ, że nie starej ), pamiętam, że posiadanie storczyka było luksusem.
Cała ta egzotyka, koszmarnie wysokie ceny i mity związane z ich hodowlą całkowicie zablokowały moją chęć ich posiadania.
Teraz mam 13 storczyków i jakoś idzie.
Tym bardziej, że wszystkie kupiłam w promocji (różnie wyglądały ) i dlatego jestem dumna, że wszystkie przeżyły
W ogóle lubię sukulenty, bo nie potrzebują ciągłej opieki, jak inne gatunki...leniuszek jestem
Haniu jako kobieta "starszej daty" (zauważ, że nie starej ), pamiętam, że posiadanie storczyka było luksusem.
Cała ta egzotyka, koszmarnie wysokie ceny i mity związane z ich hodowlą całkowicie zablokowały moją chęć ich posiadania.
Teraz mam 13 storczyków i jakoś idzie.
Tym bardziej, że wszystkie kupiłam w promocji (różnie wyglądały ) i dlatego jestem dumna, że wszystkie przeżyły
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Przymrozki dały się we znaki w całej Polsce ja późnym wieczorem zbierałam wszystko z tarasu