Ogródek Robaczka cz. 7
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Kasiu, a może wstrzymaj się do po wyjeździe? niech się pogoda, odpukać, popsuje, czy Tobie coś niespodziewanego wypadnie i po co masz na urlopie się stresować, ze roślinki marnieją...wrócisz na pewno tak naładowana energią, że ile by nie przyszło w jedno popołudnie posadzisz
a mam pytanie o ten cyklamen z poprzednich zdjęć: Ty go jako ogrodowy uprawiasz i nie zabierasz na zimę do domu?
a mam pytanie o ten cyklamen z poprzednich zdjęć: Ty go jako ogrodowy uprawiasz i nie zabierasz na zimę do domu?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu widziałam prognozy na 2 kwietnia pokazują w dzień 15 stopni w plusie
Będzie dobrze....a 5 kwietnia 18 na plusie....no zobaczymy
Będzie dobrze....a 5 kwietnia 18 na plusie....no zobaczymy
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu
Poniedziałek zaczął się całkiem znośnie tzn.świeci piękne słonko, jedynie mróz dokucza już bardzo. Oby prognozy przedstawione przez Aness się sprawdziły . Tylko Ty w tym czasie już chyba będziesz się urlopować
Miłego poniedziałku-ja już zaczynam odliczać dni do kolejnego piątku
Poniedziałek zaczął się całkiem znośnie tzn.świeci piękne słonko, jedynie mróz dokucza już bardzo. Oby prognozy przedstawione przez Aness się sprawdziły . Tylko Ty w tym czasie już chyba będziesz się urlopować
Miłego poniedziałku-ja już zaczynam odliczać dni do kolejnego piątku
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj,Kasiu
P{iękne foteczki kwiatuszków,piękny cyklamen,taki żywy kolorek, Śliczny powojnik i hibiskusek,kupiłam sobie hibiskusa teraz wszdziłam go do doniczki,ciekawa jestem jaki będzie miał kolorek
P{iękne foteczki kwiatuszków,piękny cyklamen,taki żywy kolorek, Śliczny powojnik i hibiskusek,kupiłam sobie hibiskusa teraz wszdziłam go do doniczki,ciekawa jestem jaki będzie miał kolorek
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu, zadowolona jestem z tego wykonania Mam nadzieję, że szybko stracą ten srebrzysty kolor ;)
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
No i odrazu czlekowi sie humor poprawia po takich fotach a Ty chcialas topik zamykac i pozbawiac nas tych widokow Przeokropnie podoba mi sie zestawienie bialego z niebieskim - moze sobie w tym roku zakupie tez mieszana Lobelie tz niebieska i biala hmmm chociaz chyba nie, to tam i tak sa same biale roze, to niebieska wystarczy ale bardzo przyjemnie taki zestaw wyglada.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Ach, ten Rooguchi..! Ciągle go nie mam, bo muszę mu przygotować miejsce przy tarasie, a to wiąże się z przebudową. Ale na pewno będzie ! Jest na liście podkreślony grubą krechą.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majka, do widoków różanych wydaje się być tak niemiłosiernie daleko.....
Miłego dnia kochani!
Kasia tak Ci się tylko wydaje...... W przyrodzie wszystko aż buzuje, ona czeka tylko na słonko,
a dziś już jest go bardzo dużo.
Czytam, że wyjedziesz..... jak wrócisz, to własnego ogrodu nie poznasz
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiek, bojkot z zakładaniem wątku nic nie da. Ja próbowałam i ciągle nic. Bojkotuję dalej...
Poza tym masz dużo fotek i one się nam jeszcze długo nie znudzą. Mimo że ostatnio jestem małomówna to podglądam na bieżąco. Więc proszę, na razie grzecznie, nie pozbawiaj nas widoku ogródka w fazie pełnego rozkwitu. Bo zacznę się awanturować
Poza tym masz dużo fotek i one się nam jeszcze długo nie znudzą. Mimo że ostatnio jestem małomówna to podglądam na bieżąco. Więc proszę, na razie grzecznie, nie pozbawiaj nas widoku ogródka w fazie pełnego rozkwitu. Bo zacznę się awanturować
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiek wspomnień czar jest tak cudny, uroczy i pełen życia że normalnie byłoby grzechem pozbawiać spragnionych ogrodników takich widoków Musimy mieć skąd czerpać wzorce jak ta wiosenka ma wyglądać a w Twoim wykonaniu jest wprost cudna
Mam wysiane lobelie niebieskie, białe i czerwone z białym oczkiem ale takie mizeroty wykiełkowały że chyba każdą sieweczkę będę delikatnie pikować żeby uchowało się ich jak najwięcej. Za to kobea rośnie śmiało w górę
Mam wysiane lobelie niebieskie, białe i czerwone z białym oczkiem ale takie mizeroty wykiełkowały że chyba każdą sieweczkę będę delikatnie pikować żeby uchowało się ich jak najwięcej. Za to kobea rośnie śmiało w górę
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mnie z kobeą za drugim razem poszło znacznie lepiej - mam juz 4 fioletowe i 3 białej, a jeszcze conajmniej jedna fioletowa będzie. Słowem, nie wolno się poddawać Lobelia (różowa i niebieska) posadzona do wielodoniczki razem z krążkami mam nadzieję, że tam zmężnieje. Ale jest i rośnie. Jakiś sukces jest
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry!
Gdyby nie wskazanie termometru, patrząc na słonko za oknem można być pomyśleć, ze to wiosna...tylko czemu wciąż tyle śniegu..?
Prognozy na kolejny tydzień przekonały mnie żeby wstrzymać dostawy wszystkich roślin. Nocami wciąż spory mróz, a w dzień temperatura nie przekroczy 10 stopni...a i tego nie można być pewnym.
Pogodziłam już się z faktem, ze wiosnę zobaczę dopiero po powrocie i wtedy z rewolucyjnym entuzjazmem przystąpię do sadzenia zimowych zakupów
Sweety, kobea dosyć kapryśna. Masz szczęscie, że takie plony! U mnie z pierwszego siewy urosła jedna, a z drugiego 4, natomiast 2 padły na etapie kolanko
Majeczko, dziękuje za przemiłe słowa Wzorcowa wiosenka to nie u mnie w tym roku... Pikowania lobelii nie zazdroszczę, ale jestem pewna, że podołasz i będziesz miała piękny dodatek na rabatach
Aprilku drogi, ogródek jak tylko zakwitnie to na pewno go pokażę A na razie mnie wygrzebuję resztki wspomnień z katalogów...oby wystarczyło do wiosny
Majka, u mnie jeśli nawet buduje to pod pól metrową warstwą śniegu O rozach na razie nie myslę, pewnie będzie niskie cięcie.Boję się o rododendrony i azalie...mam nadzieję, ze pączki nie zmarzły....
Tamaryszku, jak koncepcja tarasu dojrzeje to rooguchi na pewno znajdzie u Ciebie idealne miejsce. Jesteś wszak mistrzynią kompozycji! Często wracam do zdjęć Twojego ogrodu w sezonie, zwłaszcza do Białego Ogrodu i marzy mi się taka spokojna, harmonijna rabata w bieli...
Jule, biała lobelia z niebieską przy białych różach to fajny zestaw W oczuniach też planujesz blękitną?
Monia, jak zarosną roslinkami to kolor nie będzie Ci przeszkadzał
Aniu, dziękuję
Lulka, czytałam, że bateryjki Ci się rozładowują w szybkim tempie ja dopiero jadę ładować i mam nadzieję, ze zastanę wiosnę po powrocie Byle do piątku!
Aniu, ja w prognozach nie widzę takich temperatur w Wielkanoc ma być ledwo 3-4 stopnie i przeloty deszcz ze śniegiem....dziwnym trafem dobra pogoda jest zawsze za 2 tygodnie
Pat, masz rację. Przeunęłam dostawy. Trudno, posadzę pózniej, ale przynajmniej ich nie wymrozi...
Miłego dnia kochani!
Gdyby nie wskazanie termometru, patrząc na słonko za oknem można być pomyśleć, ze to wiosna...tylko czemu wciąż tyle śniegu..?
Prognozy na kolejny tydzień przekonały mnie żeby wstrzymać dostawy wszystkich roślin. Nocami wciąż spory mróz, a w dzień temperatura nie przekroczy 10 stopni...a i tego nie można być pewnym.
Pogodziłam już się z faktem, ze wiosnę zobaczę dopiero po powrocie i wtedy z rewolucyjnym entuzjazmem przystąpię do sadzenia zimowych zakupów
Sweety, kobea dosyć kapryśna. Masz szczęscie, że takie plony! U mnie z pierwszego siewy urosła jedna, a z drugiego 4, natomiast 2 padły na etapie kolanko
Majeczko, dziękuje za przemiłe słowa Wzorcowa wiosenka to nie u mnie w tym roku... Pikowania lobelii nie zazdroszczę, ale jestem pewna, że podołasz i będziesz miała piękny dodatek na rabatach
Aprilku drogi, ogródek jak tylko zakwitnie to na pewno go pokażę A na razie mnie wygrzebuję resztki wspomnień z katalogów...oby wystarczyło do wiosny
Majka, u mnie jeśli nawet buduje to pod pól metrową warstwą śniegu O rozach na razie nie myslę, pewnie będzie niskie cięcie.Boję się o rododendrony i azalie...mam nadzieję, ze pączki nie zmarzły....
Tamaryszku, jak koncepcja tarasu dojrzeje to rooguchi na pewno znajdzie u Ciebie idealne miejsce. Jesteś wszak mistrzynią kompozycji! Często wracam do zdjęć Twojego ogrodu w sezonie, zwłaszcza do Białego Ogrodu i marzy mi się taka spokojna, harmonijna rabata w bieli...
Jule, biała lobelia z niebieską przy białych różach to fajny zestaw W oczuniach też planujesz blękitną?
Monia, jak zarosną roslinkami to kolor nie będzie Ci przeszkadzał
Aniu, dziękuję
Lulka, czytałam, że bateryjki Ci się rozładowują w szybkim tempie ja dopiero jadę ładować i mam nadzieję, ze zastanę wiosnę po powrocie Byle do piątku!
Aniu, ja w prognozach nie widzę takich temperatur w Wielkanoc ma być ledwo 3-4 stopnie i przeloty deszcz ze śniegiem....dziwnym trafem dobra pogoda jest zawsze za 2 tygodnie
Pat, masz rację. Przeunęłam dostawy. Trudno, posadzę pózniej, ale przynajmniej ich nie wymrozi...
Miłego dnia kochani!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Kasiek , wiem ,że jesteś zlatana i nie mas kiedy obejrzeć prognozy . Nowa , czyli wczorajsza , już na sobotę spore plusy przewiduje. A za oknem co najmniej sto jemiołuszek , lecą na północ , wiosna je pogania.
Miłego dzionka
Miłego dzionka