Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Obrazek

Ewa,mam nadzieje,ze dadzą sobie radę,ale żal mi wiciokrzewu,bo 3 lata czekałam,żeby obrósł pergole.
Agus,za petunię płaciłam 5 zł tak jak za surfinię u nas na rynku.
Marzenko,sam deszcz moznaby przezyc,ale była straszna wichura.Znajoma miała powywracane nawet wielkie donice z kannami.
Tereniu,u mnie i wiało i lało,chwilami miałam wrażenie,ze ktos z góry ogromne baseny opróznia.
Beciu,teraz chcę drewniana tylko,ze one nie sa aż takie wysokie jak ta moja była robiona.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu niezła pobudka....... nie tylko obudzi, ale i rozerwie....... a dobra rozrywka nie jest zła ;:202 :;230
Witam Cię w niedzielny ranek i życzę miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Wstałam przed pobudka ale świetna ;:215 ;:215 :;230 Drewniana lepsza jeszcze jakby miała metalowe mocowania od dołu wytrzymuje dłużej .Niż te skręcane
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia , ja miałem inna pobudkę , zlewa mnie obudziła/. Ponad dwie godziny z różnym natęzeniem lało. Teraz na razie cisza. Jest parnoi , może jeszcze polać. ;:202 ;:202
Miłego dzionka. ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czarna petunia to coś niespotykanego i orginalnego. Mnie ona też się podoba.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

I ja dołączam do klubu miłośników czarnej petunii, jest bosska, i jak ktoś już wcześniej napisał idealnie wygląda w tym kwietniku, zresztą i same kwietniki do pozazdroszczenia :) :) :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Gosia ;:196 jak tu wejdę , od razu mi się lepiej robi...obudziłam się na dobre, chociaż cały dzień przysypiam ;:306 kobieto nie możliwa jesteś :;230 Roślin naprawdę szkoda, może nic im nie będzie...u mnie grad prał wczoraj przez pięć minut...hosty na sto procent szlag trafi, z tych dziur na liściach co są powybijane będą brązowe plamy i wszystko uschnie. Podtopiło mi jak zwykle róże, będę musiała przesadzić...na mniej zalewowe miejsce.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

To faktycznie źle, ale wiciokrzew powinien do zimy to nadrobić ;:108 U mnie niestety wyłamały się malwy ;:222
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W petuniach to ja mocna nie jestem ale czarna to jest coś!!! 8-) Bomba!!! ;:92
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś,witam wieczorowo.Dzień upłunał praktycznie na porządkowaniu ogrodu po ulewach i wichurze.Ogrom lisci z begonii i kwiatów poszła na kompost,bo połamane,niektóre gałazki z hortensji tez wyłamane.Człowiek pielegnuje,dba,przyjdzie chwila i przesyaje to wszystko cieszyc jak trud idzie w niwecz.
Beciu,pojechałam specjalnie do Golubia do brico,ale nie było ani jednej drewnianej pergoli.Kupilismy takie kwadratowe pale,metalowe kotwy i M sam zrobi.Będzie mocniejsze i na wymiar starej,zeby winobluszcz pasował.
Tadziu,deszcz moze jeszcze padać,bo wcale za mokro u mnie nie jest mimo takich dwóch dni ulewnych,ale niech to bedzie spokojny deszcz bez przykrych niespodzianek.
Dorotko,Tyniu,czarna petunia po ulewach trroche przygasła mimo,ze stoi przy samym oknie,ale chyba nie lubi takich silnych wiatrów,a dzisiaj na dodatek tak wieje,ze mało głowy nie urwie.
Aniu,to wole chyba ta ulewę jak grad.U mnie jak pergola runęła to na te siwe pojemniki z begoniami i hosty.Z begonii zdjęłam,ale na hostach i daliach częściowo jeszcze leży dopóki nie będę miała nowej,bo nie chcę,że to wszystko poplątało sie.
Ewa,malwy u mnie częściowo tez leżą.A w czorty z tą pogoda pomyloną.
Maryniu,ja miałam w tym roku nie kupować ani petunii ani surfinii,ale jak zobaczyłam czarną nie mogłam się oprzec.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia , widzę że pogoda dała się we znaki. U mnie pół dnia pada , ale na szczęście nie wieje. Mimo to rośliny nie wyglądają oszałamiająco. Tyle , że podlewać nie muszę. Słoneczniki na 3 metry znowu porosły ;:306 ;:306 Im to pasuje. U mnie na bazarku czarna petunia już 3 lata w handlu . Na działkę nie za bardzo , podlewanie pilnować trzeba , a na balkonie pelargonie rządzą. ;:333 Pergola musi być na blachy skręcona, przy wietrze może być tragedia , jak u Ciebie . ;:oj
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu,M kupił jeszcze jakies blaszki,ale nie wiem co to jest,mam nadzieję,zer po tej nauczce zrobi cos porządnego.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej, pogoda to jest jednak żywioł. Przykro, że masz szkody w tym Twoim wypieszczonym ogrodzie. I że tyle roślin musiałaś przeznaczyć na kompost. Ale pewnie dla nas, oglądaczy, różnica będzie nawet nie do zauważenia, tyle masz tych kwiatuchów.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”