Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Post »

Kochana dziękuje za zaproszenie. Na razie wolę jednak nie ryzykować, bo dziś np kupiłam malutką serduszkę białą. Miała już pączki, z tydzień i by kwitła. Chwila nieuwagi w urzędzie i z roślinki zostały tylko liście. Dzieciątko mi się górną częścią zajęło :roll: Jak mała zakończy swoje destruktywne czyny na kwiatkach to z pewnością bardzo chętnie ;:108
Na prawdę tulipany masz przednie, te prawdopodobnie biedronkowe zapowiadają się śliczne :)
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne te nowe trawki i bratki ! A tulipany tylko chwila i pokażą kolory - wiosna w pełni ;:215 To chyba najoptymistyczniejszy czas w ogrodzie pełen oczekiwań ;:oj

Trzymam kciuki za niesforne jeżówki by po powolnych początkach pięknie rozkwitły ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Koziorożec, ciekawa jestem Marto, jak często pieczesz chlebek, bo ja mam ostatnio fazę na pieczenie i próbuję z różnymi dodatkami.
Robaczku, faktycznie trawy fajnie wyglądają w donicach, może jednego trzcinnika rzeczywiście zostawię bez przenoszenia do gruntu. Jeżówka Secret Joy jest dość solidna w porównaniu z innymi odmianowymi. Poza tym podobno jest plenna, więc liczę na to, że będę już mogła podzielić ją choć na dwie części.

Obrazek

Heliofitko, ja w tym roku zamierzam donice zagospodarować żurawkami z rozsady i trawami. Może jeszcze jakiś drobny kolorowy kwiatek dodam, zobaczę, co uda mi się kupić.
April, ostatnio Jolu nasłuchałam się, jakich to paskudztw dodają do chleba, i postanowiłam sama piec. Nie wiem, na ile mi ochoty wystarczy, ale na razie piekę. To zupełnie co innego niż ten sklepowy. Mam teraz w planie upiec z suszoną morelą.
Annes, tak, to biedronkowe tulipany, już zaczynają kwitnąć. To odmiana Super Patriot. Niestety udało mi się kupić tylko dwie torebki.

Obrazek

Ilonko, ja też jesienią szykuję się na duże zakupy cebulowych. Wydawało mi się, że sporo nasadziłam, ale teraz widzę, że to zdecydowanie za mało. Poza tym muszę w tym roku powykopywać te starsze, niekwitnące. Miałam to zrobić już w zeszłym roku, ale jak badylki uschły, to po prostu w ogóle o nich zapomniałam.
Monika, pogoda dzisiaj niespodziewanie się poprawiła, tak więc wyłączyliśmy u nas grzanie, bo jest naprawdę cieplutko. Na święta ma być jeszcze wyższa temperatura.
Anym, otóż ta trawka przy wadze to tatarak trawiasty Ogon. Miałam już takie dwa, ale jakoś trzy wydaly mi się optymalną liczbą, więc dokupiłam. Fajna zimozielona trawa, tylko nie lubi za sucho mieć.
Dorcia, witam tym razem słonecznie, ciepło i optymistycznie.
Steasi, Ja myślę, że twoja serduszka wypuści następne pędy kwiatowe i w dodatku się wzmocni. Często tak bywa z roślinami. To nie to co lilia, że jak się złamie, to już w tym roku nie zakwitnie.
Shida, bardzo czekam na jeżówki, bo one takie delikatne mi się wydają w porównaniu do innych bylin i strasznie opieszale i ostrożnie wychodzą z ziemi.
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

Jeżówki lubią denerwować i podkręcać napięcie ;:173 Moje też niektóre już wyszły a inne denerwują pojedynczym maleńkim listkiem... co ciekawe różne odmiany różnie wyrastają - najszybciej oczywiście klasyczne różowe... Chyba musimy dać im jeszcze trochę czasu na wyrastanie za to potem będą nas radowały cudnymi kwiatami oraz przyciągały pszczoły i trzmiele ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu wspaniałe nowe nabytki, na razie pięknie zdobią w donicach, później ozdobią ogródek :D Donice przyciągają wzrok, śliczne , radosne dekoracje....
Widzę, że warto było kupić Biedronkowe tulipanki,..... zapowiadają się pięknie.... widząc je , żałuję, ze nie kupiłam, ale tej jesieni, jeśli tylko będą, naprawię ten błąd....
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, przyszłam za Twoimi cudnymi ścieżkami, bo niebawem planujemy dobudowę kolejnych odcinków i zamierzam coś odgapić ;:224 .
Cudnie było powspominać zeszły sezon ;:173 . Z utęsknieniem czekam na tegoroczne róże, hortensje i liliowce ;:173 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu jak się mają następne tulipanki? U mnie żółte pozakwitały ;:108

Pozdrawiam świątecznie :wit
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Mam nadzieję Wandziu, że będzie jak mówisz. Na razie wygląda licho. Na szczęście pogody trafiły bardzo dobre na klimatyzację roślin, bo pada i jest ciepło. A jaka u Ciebie pogoda?
Bardzo ładne jeżówki pokazujesz. Mi się aż udało za 3 razem w końcu przezimować podstawową odmianę. Te cudaśne są przecudowne
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wandziu biedrona się postarała z cebulkami, odmiany są różne i pięknie kwitną...też żałuje że więcej nie posadziłam więcej ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja niestety rzadko bywam w Biedronie (nie mam jak tam zaparkować), więc i trafić na cebule trudniej. Postaram się teraz dokładniej polować ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuję Wam oraz innym odwiedzającym za towarzyszenie mi w ogrodowych poczynaniach. Czas zakończyć ten odcinek i rozpocząć nowy, a zatem proszę moderatorów o zamknięcie tego wątku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”