Koziorożec, ciekawa jestem Marto, jak często pieczesz chlebek, bo ja mam ostatnio fazę na pieczenie i próbuję z różnymi dodatkami.
Robaczku, faktycznie trawy fajnie wyglądają w donicach, może jednego trzcinnika rzeczywiście zostawię bez przenoszenia do gruntu. Jeżówka
Secret Joy jest dość solidna w porównaniu z innymi odmianowymi. Poza tym podobno jest plenna, więc liczę na to, że będę już mogła podzielić ją choć na dwie części.
Heliofitko, ja w tym roku zamierzam donice zagospodarować żurawkami z rozsady i trawami. Może jeszcze jakiś drobny kolorowy kwiatek dodam, zobaczę, co uda mi się kupić.
April, ostatnio Jolu nasłuchałam się, jakich to paskudztw dodają do chleba, i postanowiłam sama piec. Nie wiem, na ile mi ochoty wystarczy, ale na razie piekę. To zupełnie co innego niż ten sklepowy. Mam teraz w planie upiec z suszoną morelą.
Annes, tak, to biedronkowe tulipany, już zaczynają kwitnąć. To odmiana
Super Patriot. Niestety udało mi się kupić tylko dwie torebki.
Ilonko, ja też jesienią szykuję się na duże zakupy cebulowych. Wydawało mi się, że sporo nasadziłam, ale teraz widzę, że to zdecydowanie za mało. Poza tym muszę w tym roku powykopywać te starsze, niekwitnące. Miałam to zrobić już w zeszłym roku, ale jak badylki uschły, to po prostu w ogóle o nich zapomniałam.
Monika, pogoda dzisiaj niespodziewanie się poprawiła, tak więc wyłączyliśmy u nas grzanie, bo jest naprawdę cieplutko. Na święta ma być jeszcze wyższa temperatura.
Anym, otóż ta trawka przy wadze to tatarak trawiasty
Ogon. Miałam już takie dwa, ale jakoś trzy wydaly mi się optymalną liczbą, więc dokupiłam. Fajna zimozielona trawa, tylko nie lubi za sucho mieć.
Dorcia, witam tym razem słonecznie, ciepło i optymistycznie.
Steasi, Ja myślę, że twoja serduszka wypuści następne pędy kwiatowe i w dodatku się wzmocni. Często tak bywa z roślinami. To nie to co lilia, że jak się złamie, to już w tym roku nie zakwitnie.
Shida, bardzo czekam na jeżówki, bo one takie delikatne mi się wydają w porównaniu do innych bylin i strasznie opieszale i ostrożnie wychodzą z ziemi.