Kawon ( arbuz ) - część 5
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
Poprawka, 3 są na prowadzeniu a temu który jako pierwszy rzucił się w stronę dorosłości puścił pierwszy wąsik (będę musiała rozłożyć im czarną agro).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeden melon mi się tam zawieruszył Zbyszek ale masz schludne poletko U mnie jest najzwyklejsza agrowłóknina z biedry. Ma już 3 rok i nadal jest ok. Natomiast prawda jest taka, że po niej nie chodzę bo coś czuję, że mogłaby zbyt dlugo przy takim użytkowaniu nie wytrzymać.
Pozdrawiam Jola
A nornice wam się nie panoszą pod tą agrowłókniną?
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Nornice panoszą się niezależnie od włókniny. Chociaż przykrywanie całej ziemi i pod wszystko włókniną (mimo że wygodne i ma inne zalety) wydaje mi się lekką przesadą. Nie wyobrażam sobie np. żeby raz na 2-3 tygodnie nie wzruszać ziemi między pomidorami. Dyniowate to co innego, one mają płytko korzenie a do tego walają się po ziemi, dla nich włóknina jest jak najbardziej wskazana.
Dorota
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie ma u mnie nornic. Pod agrotkaniną miałam masę pomorowów. Pod agrowłókniną ich nie widzę. Czy to zasada tego nie wiem, u mnie tak jest.
Natomiast mam porównanie wyglądu gleby po zdjeciu agrowłókniny i zagonka bez okrycia. Wilgotność, gruzełkowatość a nie zbrylenie zdecydowanie na plus dla agro. Co więcej mam pole mocno obrastane przez skrzyp. Pod agro skrzyp się nie uchował.
Natomiast mam porównanie wyglądu gleby po zdjeciu agrowłókniny i zagonka bez okrycia. Wilgotność, gruzełkowatość a nie zbrylenie zdecydowanie na plus dla agro. Co więcej mam pole mocno obrastane przez skrzyp. Pod agro skrzyp się nie uchował.
Pozdrawiam Jola
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Zbyszek T tak schludnego i równiutkiego pola nie widziałam (po takim polu to i w skarpetkach chodzić można ), ja to bym miała z 30 odmian różnych warzyw na takim kawałku (chciałabym aby moje już zaczęły się płożyć ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
Dzięki za miłe komentarze
U mnie to jest tak - na ogrodzie bywam 1-2 razy w tygodniu, ziemia bardzo żyzna, żeby chwasty opanować musiałem dokładnie agrowłókninę położyć...
U mnie to jest tak - na ogrodzie bywam 1-2 razy w tygodniu, ziemia bardzo żyzna, żeby chwasty opanować musiałem dokładnie agrowłókninę położyć...
U mnie masa chwastu, arbuzy skoczyły, więcej liści, melony zaczynają kwitnąć i carosello.
Czekam na warzywa i owoce, póki co rzodkiewki w odmianach
Czekam na warzywa i owoce, póki co rzodkiewki w odmianach
- misiucha_pl
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 maja 2015, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To i ja sie pochwale,
u mnie arbuzy i melony mialy 3-4 tygodniowe opoznienie
po pierwsze nieudany eksperyment z agro i setki pomrowow / slimakow pod nia... ogolocily mi arbuzy do 0
po drugie bardzo zimny i deszczowy maj
po trzecie szkody przez sarny (podeptane rosliny)
po sciagnieciu agro (nieudany eksperyment przez slimaki) i przekopaniu ziemi i dosadzeniu mniejszych sadzonek z rezerwy na miejsce starych wygladaja tak na dzien dzisiejszy:
Oby lipiec był słoneczny i ciepły to będę miło wspominał ten sezon.
u mnie arbuzy i melony mialy 3-4 tygodniowe opoznienie
po pierwsze nieudany eksperyment z agro i setki pomrowow / slimakow pod nia... ogolocily mi arbuzy do 0
po drugie bardzo zimny i deszczowy maj
po trzecie szkody przez sarny (podeptane rosliny)
po sciagnieciu agro (nieudany eksperyment przez slimaki) i przekopaniu ziemi i dosadzeniu mniejszych sadzonek z rezerwy na miejsce starych wygladaja tak na dzien dzisiejszy:
Oby lipiec był słoneczny i ciepły to będę miło wspominał ten sezon.
-
- 100p
- Od: 10 maja 2011, o 20:09
Ale macie super krzaczki
Moje wygladaja tak jak te najmiejsze ze zdjec Misiuchy...
Moje wygladaja tak jak te najmiejsze ze zdjec Misiuchy...
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 mar 2014, o 12:38
vanilla81 - Moje też tak wyglądają
Czy jest jakaś nadzieja że spróbujemy arbuzika z naszej uprawy?
Czy jest jakaś nadzieja że spróbujemy arbuzika z naszej uprawy?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 14 cze 2014, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
misiucha, gratulacje! No cóż, doświadczenie czasem boli. Najbardziej mi się podoba ten ostatni owłosiony melon/arbuz. Ciekawe, jak będziesz u niego sprawdzać, czy jest już dojrzały/a? Daj głos? (pukanie w arbuza)...
U mnie powoli, wysadzone dwa tygodnie temu, rosną w tunelu 3 sztuki - po raz pierwszy w moim życiu. I też mam nadzieję na ciepły lipiec, i sierpień i jeszcze wrzesień poproszę!
U mnie powoli, wysadzone dwa tygodnie temu, rosną w tunelu 3 sztuki - po raz pierwszy w moim życiu. I też mam nadzieję na ciepły lipiec, i sierpień i jeszcze wrzesień poproszę!
Ile rzeczy należy mieć w d.... to się w głowie nie mieści.