Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Ja w tym roku po dłuższej przerwie wyciągnęłam nasionka koktajlowego
Red Pear
Rośnie bardzo bujnie, ale owocki ma śliczne i bardzo smaczne.
Red Pear
Rośnie bardzo bujnie, ale owocki ma śliczne i bardzo smaczne.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- harwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ojej a ja myślałam, że mam sporo odmian koktailówek bo u mnie tylko takie wysiewam a tu widzę maasę nazw mi nieznanych trzeba będzie jeszcze polować na nasionka ;)
U mnie już wychodzą Red star,violet jasper, sweet orange, isis candy, koralik, cherolla, pokusa
reszta jeszcze śpi ;) Wysiewane tydzień temu.
U mnie już wychodzą Red star,violet jasper, sweet orange, isis candy, koralik, cherolla, pokusa
reszta jeszcze śpi ;) Wysiewane tydzień temu.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Po dwóch dniach od wysiania Sungoldy (F2) już kiełkują
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
To chyba te ode mnie
Jeszcze ich nie wysiałem
Jeszcze ich nie wysiałem
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wysiałam Snow White, Cytrynka, Ildi, Blue Chocolate, Winogronka, Rose Q.M.
Najbardziej jednak jestem ciekawa nowych u mnie odmian, Sunrise Bumble Bee i Grusha Czernaja.
Pozdrawiam Irena
Najbardziej jednak jestem ciekawa nowych u mnie odmian, Sunrise Bumble Bee i Grusha Czernaja.
Pozdrawiam Irena
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ja wysiałem Cappuccino, Snow White, Wingronek, Cytrynek Groniasty, Magagron, Malinowy Smaczek, Bartek, Bajaja, Venus, Perła Sadu, Minibell i chyba coś jeszcze.
Muszę dosiać Sungolda
Muszę dosiać Sungolda
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
U mnie ostatecznie poszły do ziemi Snow White, Chocolate Cherry, Dancing with Smurfs, Megagron, Cytrynek Groniasty, White Currant, Ildi, Green Grape Cherry, i dwie gruszeczki (to jeszcze są koktajlówki?): Beduin i Cherokee Green Pear.
Odpuściłam sobie Winogronka i Idyl w tym sezonie, bo mam dwa czerwone koktajlowe z tego testowego siewu, Tumblin Toma i Balkonzaubera. I tak za dużo się tego zrobiło.
Odpuściłam sobie Winogronka i Idyl w tym sezonie, bo mam dwa czerwone koktajlowe z tego testowego siewu, Tumblin Toma i Balkonzaubera. I tak za dużo się tego zrobiło.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Beduin, podobnie jak Cherokee Green Pear to nie koktajlówka tylko pomidor drobnoowocowy, ciekawe czy Ci spasuje. Smak ma niezły ale ten głąbik i rdzeń mnie przeszkadzał.
Ja jeszcze koktajlówek nie wysiałam poza dwoma, które pójdą do tunelu: Megagron ( za namową Witka - Faworyta ) i Warren`s Yellow Cherrry.
Reszta czeka na swoją kolej, jeszcze czas.
Ja jeszcze koktajlówek nie wysiałam poza dwoma, które pójdą do tunelu: Megagron ( za namową Witka - Faworyta ) i Warren`s Yellow Cherrry.
Reszta czeka na swoją kolej, jeszcze czas.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Beduin się załapał do wysiania jako jeden z ostatnich, ale o tym że przerasta włóknami nie wiedziałam. Jak się nie spisze, to się pożegnam z nim i więcej nie posadzę.
Zauważyłam literówkę w moim poprzednim poście, że nie sieję Ildi, a to Idyl poczeka na następny sezon.
Poprawione.
bab...
Zauważyłam literówkę w moim poprzednim poście, że nie sieję Ildi, a to Idyl poczeka na następny sezon.
Poprawione.
bab...
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Kolejne wyszły Vilma, red cherry, gruszeczki,lldi, a papryki jeszcze śpią hmn
Magagron posiany w sobotę dziś wystawia różki
W tym roku premierowo Megagron, Winogronek, Czerwony wiszący dla koleżanki (ja nie mam gdzie postawić/zawiesić) oraz tradycyjnie mój NN, siany od lat, niezmordowany i niezawodny.
Zdecydowanie nie będę kontynuować Maskotki ani Bajaja. Maskotka ma wielkie owoce, plenna, ale smak nijaki. Bajaja skórę jak na byku i smak ziemniaczany, choć krzak cudny, zwięzły, bezobsługowy, na balkon idealny.
W tym roku premierowo Megagron, Winogronek, Czerwony wiszący dla koleżanki (ja nie mam gdzie postawić/zawiesić) oraz tradycyjnie mój NN, siany od lat, niezmordowany i niezawodny.
Zdecydowanie nie będę kontynuować Maskotki ani Bajaja. Maskotka ma wielkie owoce, plenna, ale smak nijaki. Bajaja skórę jak na byku i smak ziemniaczany, choć krzak cudny, zwięzły, bezobsługowy, na balkon idealny.
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Ja będę wysiewał : chocolate cherry, malinowy kapturek, super sweet, snow white i black zebra
Andrzej
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój numer jeden w tym segmencie pomidorów czyli Megagron w poniedziałek będzie pikowany do doniczek.W tym roku będę miał go w tunelu 10 krzaków.Najprawdopodobniej poprowadzę go na 5 gron.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).