Moje oczko w głowie cz. 9
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 9
Witaj Małgosiu
Tak domek na wiosnę rusza , teraz wyburzymy stary i przygotujemy grunt żeby wcześnie wiosną ruszyć
Oby przyszły rok był lepszy bo ten chciał mnie wykończyć .
U mnie były straszne upały ponad 30 stopni i bez deszczu .
Ha ha a u mnie nie było co kosić bo wszystko wyschło
Gosiu ja już myslałam o tych wężach ale zawsze coś wypadło i tak zeszedł cały rok , może na wiosnę się uda .
Michał to zbierz nasionka jak coś nowego
Karolinko moje ana belki zbrązowiały w tym roku i też brzydko wyglądają , teraz obcięłaś nie na wiosnę ??
Witaj Marysiu !!
No widzisz jaka ze mnie maruda właśnie słyszałam gdzieś że już we wrześniu będą przymrozki dlatego się martwię bo wszystko teraz zaczeło rosnąć jak na wiosnę .
No właśnie melon i nawet dynie wyhodowałam - pierwszy raz
Ślimaków ja też mam , przedtem nie wychodziły a teraz jak deszcz popadał to obrzydliwce wyszły i to ile .
A ja myslałam że kaczki sobie sprawię na te obślizgłe gady a one niechętne do pracy .
Ja siałam laurencję zatokową ale albo nie wyszła albo ślimaki mnie wyprzedziły i spałaszowały
Do zobaczenia ja też nie mogę się doczekać
Michał daj znać wcześniej kiedy Ci pasuje .
Andżelika zginęła ?? gdzie ona mogła pójść ??
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Tak domek na wiosnę rusza , teraz wyburzymy stary i przygotujemy grunt żeby wcześnie wiosną ruszyć
Oby przyszły rok był lepszy bo ten chciał mnie wykończyć .
U mnie były straszne upały ponad 30 stopni i bez deszczu .
Ha ha a u mnie nie było co kosić bo wszystko wyschło
Gosiu ja już myslałam o tych wężach ale zawsze coś wypadło i tak zeszedł cały rok , może na wiosnę się uda .
Michał to zbierz nasionka jak coś nowego
Karolinko moje ana belki zbrązowiały w tym roku i też brzydko wyglądają , teraz obcięłaś nie na wiosnę ??
Witaj Marysiu !!
No widzisz jaka ze mnie maruda właśnie słyszałam gdzieś że już we wrześniu będą przymrozki dlatego się martwię bo wszystko teraz zaczeło rosnąć jak na wiosnę .
No właśnie melon i nawet dynie wyhodowałam - pierwszy raz
Ślimaków ja też mam , przedtem nie wychodziły a teraz jak deszcz popadał to obrzydliwce wyszły i to ile .
A ja myslałam że kaczki sobie sprawię na te obślizgłe gady a one niechętne do pracy .
Ja siałam laurencję zatokową ale albo nie wyszła albo ślimaki mnie wyprzedziły i spałaszowały
Do zobaczenia ja też nie mogę się doczekać
Michał daj znać wcześniej kiedy Ci pasuje .
Andżelika zginęła ?? gdzie ona mogła pójść ??
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu fajnie, że znów ci popadało. Roślinki wreszcie odżyją. Twoja praca z podlewaniem jednak nie poszła na marne, bo roślinki pięknie ci teraz kwitną A chryzantem zdecydowanie muszę sobie jeszcze dokupić
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tereniu czytam ,że ruszacie z domkiem ,ale się cieszę
U Ciebie susza była ,a u mnie lało .Oby przyszły rok był wyrównany .
Chryzantemy piekne mnie zostały tylko dwie odmiany i jak bym mogła sie uśmiechnać do Ciebie po jednej sadzonce z każdej ,ale dopiero wiosną
Zdróweczka i powodzenia
U Ciebie susza była ,a u mnie lało .Oby przyszły rok był wyrównany .
Chryzantemy piekne mnie zostały tylko dwie odmiany i jak bym mogła sie uśmiechnać do Ciebie po jednej sadzonce z każdej ,ale dopiero wiosną
Zdróweczka i powodzenia
Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu, jak pięknie kwitną Twoje chryzantemy!
Ja w tym roku też mam kilka krzaczków chryzantem od Marysi Maski, ale kwitnie dopiero jedna, a druga pokazała pierwszy kwiatek. Pozostałe chwalą się maleńkimi pączkami, ale pogoda u mnie fatalna, toteż za prędko nie będą cieszyły oczu kwiatkami.
Zdrówka życzę i... nie wiem: czy Sama zdecyduj.
Ja w tym roku też mam kilka krzaczków chryzantem od Marysi Maski, ale kwitnie dopiero jedna, a druga pokazała pierwszy kwiatek. Pozostałe chwalą się maleńkimi pączkami, ale pogoda u mnie fatalna, toteż za prędko nie będą cieszyły oczu kwiatkami.
Zdrówka życzę i... nie wiem: czy Sama zdecyduj.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Tereniu!
Śliczne chryzantemy tą lawendową sobie na wiosnę zamawiam bo takiej nie mam
Tereniu kaczki polecam jak już będziesz mieszkać to na pewno będą wielką ozdobą....może moje się rozmnożą?
U mnie leje już 12 godzin, a w nocy jakby ktoś wielkie wiadro wody wylał nad B.
Planujcie z Michałem wyjazd bardziej pod suchy dzień, bo w taki jak dzisiaj to tylko dom i na chwilę ogród pod parasolem, ani nic nie widać, ani nic ukopać
Michał to czekamy na Anżelikę
Ja nie mam planów na najbliższe dni więc czekamy na lepszą pogodę!
Pozdrawiam i do miłego
Śliczne chryzantemy tą lawendową sobie na wiosnę zamawiam bo takiej nie mam
Tereniu kaczki polecam jak już będziesz mieszkać to na pewno będą wielką ozdobą....może moje się rozmnożą?
U mnie leje już 12 godzin, a w nocy jakby ktoś wielkie wiadro wody wylał nad B.
Planujcie z Michałem wyjazd bardziej pod suchy dzień, bo w taki jak dzisiaj to tylko dom i na chwilę ogród pod parasolem, ani nic nie widać, ani nic ukopać
Michał to czekamy na Anżelikę
Ja nie mam planów na najbliższe dni więc czekamy na lepszą pogodę!
Pozdrawiam i do miłego
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Anżelika po 2 dniach powróciła śmierdząca podkładami kolejowymi, jak zwykle zadowolona z siebie W tym tygodniu na pewno nie dam rady bo na 2 dni wyjeżdżam a w piątek trzeba zbierać grzyby i drugą porcję czarnego bzu ale w przyszłym tygodniu przyjedziemy Trzeba prognozy śledzić.
U mnie ślimaków w dalszym ciągu nie ma za to są komary i coraz częściej szerszenie, wczoraj mi jeden pod klapka sfrunął w sadzie.
U mnie ślimaków w dalszym ciągu nie ma za to są komary i coraz częściej szerszenie, wczoraj mi jeden pod klapka sfrunął w sadzie.
- Maska
- Kontakt:
Michale to dobra wiadomość, bo widzę że polubiłeś tego kota Włóczęga z niej to będzie pewnie pojawiać się i znikać. Obserwuj prognozy, bo w Tobie nadzieja że wycelujesz w dobry dzień Szerszeni nie lubię...boje się
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Tereniu piękne te Twoje chryzantemy... co do deszczu to miałyśmy podobne dostawy tego lata , ile się o podlewałam to pokaże rachunek za wodę Podobno druga połowa września ma być całkiem przyjemna to roślinki zdążą ze wszystkim Czyli zima zejdzie ci na planowaniu ...skoro wiosną ruszcie na całego z domkiem ... Brawo Wy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, cudne te Twoje chryzantemy, tyle kolorków Śliczne!
Absolutnie się zgadzam ..Piękne okazy zdrowia ;) koloryt też w moim guście Gratuluję
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Małgosiu dzisiaj też padało w nocy i w dzień nareszcie roślinki mają to co powinny mieć całe lato .
Wszystko teraz ruszyło
Małgosiu możemy coś pomyśleć z chryzantemami jak nie masz takich .
Alu taki jest plan a co będzie to zobaczymy
okej uśmiechaj się i przypomnij wiosną
Bardzo Ci dziękuję i wzajemnie
Lucynko dziękuję w imieniu chryzantem
U mnie też dzisiaj lało i chryzantemy prawie leżą na ziemi
Dziękuję za życzenia spełniły się deszczyk popadał
Marysiu to teraz wykopię chryzantemę i zabiorę jak będziemy jechać , tylko którą ?? bo mam jasną różową i tą ciemną ??
U mnie w nocy zaczeło padać i dopiero niedawno przestało ale to dobrze w końcu dolało nawet w dołku na końcu mam wodę
Patrzyłam na pogodę to dopiero chyba po 25 jest trzy dni bez deszczu ale to wszystko się zmienia , niech Michał planuje
Michał dobrze że Andżelika wróciła
W przyszłym tygodniu widzę u nas tylko poniedziałek bez deszczu chyba że jeszcze w następnym .
Ciesz się że nie masz ślimaków , ja dzisiaj całe popołudnie zbierałam bo wyszło ich całe mnóstwo .
Szerszeni nie mam ale komary czasami gryzą
Ewuniu jakie chcesz te chryzantemy ?? wszystkie ??
O rachunkach za wodę nawet nie chcę wspominać .
Plany już są , teraz rozbiórka starego i znowu wysadzie tych kwiatków które mogą być zagrożone przy budowie , rozsadnik muszę przesunąć dalej , zaczęłam wykopywać co mi wzeszło ale wszystkie napisy się zmyły i nic nie wiem co mam
Dzięki
Mariola dziękuję bardzo - to jeszcze nie wszystkie zakwitły
Witam nowego gościa janpola bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
Zapraszam częściej i proszę podaj swoje imię , będzie nam się lepiej rozmawiało
Wszystko teraz ruszyło
Małgosiu możemy coś pomyśleć z chryzantemami jak nie masz takich .
Alu taki jest plan a co będzie to zobaczymy
okej uśmiechaj się i przypomnij wiosną
Bardzo Ci dziękuję i wzajemnie
Lucynko dziękuję w imieniu chryzantem
U mnie też dzisiaj lało i chryzantemy prawie leżą na ziemi
Dziękuję za życzenia spełniły się deszczyk popadał
Marysiu to teraz wykopię chryzantemę i zabiorę jak będziemy jechać , tylko którą ?? bo mam jasną różową i tą ciemną ??
U mnie w nocy zaczeło padać i dopiero niedawno przestało ale to dobrze w końcu dolało nawet w dołku na końcu mam wodę
Patrzyłam na pogodę to dopiero chyba po 25 jest trzy dni bez deszczu ale to wszystko się zmienia , niech Michał planuje
Michał dobrze że Andżelika wróciła
W przyszłym tygodniu widzę u nas tylko poniedziałek bez deszczu chyba że jeszcze w następnym .
Ciesz się że nie masz ślimaków , ja dzisiaj całe popołudnie zbierałam bo wyszło ich całe mnóstwo .
Szerszeni nie mam ale komary czasami gryzą
Ewuniu jakie chcesz te chryzantemy ?? wszystkie ??
O rachunkach za wodę nawet nie chcę wspominać .
Plany już są , teraz rozbiórka starego i znowu wysadzie tych kwiatków które mogą być zagrożone przy budowie , rozsadnik muszę przesunąć dalej , zaczęłam wykopywać co mi wzeszło ale wszystkie napisy się zmyły i nic nie wiem co mam
Dzięki
Mariola dziękuję bardzo - to jeszcze nie wszystkie zakwitły
Witam nowego gościa janpola bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
Zapraszam częściej i proszę podaj swoje imię , będzie nam się lepiej rozmawiało
- Maska
- Kontakt:
Tereniu u mnie dopiero dwie chryzantemy w rozkwicie a reszta albo w pakach albo po jednym kwiatku nieśmiało, ale niech się nie spieszą bo do zimy jeszcze trochę i kolor potrzebny! Na pw pokażę jaki mam ja kolor. Myślisz że nie zaszkodzi jej teraz wykopywanie?
Co jest na przedostatnim zdjęciu? a ostatni to jakiś rozchodnik? ma takie kwiatki czy po przekwitnięciu?
W nocy jeszcze mi dolało, ale dzisiaj pięknie świeci słoneczko
To przyszły rok będzie intensywny! Powodzenia życzę i zdrowia bo będzie Wam potrzebne
Co jest na przedostatnim zdjęciu? a ostatni to jakiś rozchodnik? ma takie kwiatki czy po przekwitnięciu?
W nocy jeszcze mi dolało, ale dzisiaj pięknie świeci słoneczko
To przyszły rok będzie intensywny! Powodzenia życzę i zdrowia bo będzie Wam potrzebne
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu, czytam, że domek będzie wiosną budowany.
My pewnie całkowicie zrezygnujemy z budowy , a w każdym razie sprawa budowy została zawieszona na... nie wiadomo jak długo.
Pomimo suszy, jaka dotknęła Twoją działeczkę, roślinki kwitną i widać na niej kolorki.
Ponieważ ostatnio dostały solidną porcję wody z nieba, odżywają i wszystko będzie dobrze, czego Ci z życzę.
No i zdrówka , bez którego nic nas nie cieszy.
My pewnie całkowicie zrezygnujemy z budowy , a w każdym razie sprawa budowy została zawieszona na... nie wiadomo jak długo.
Pomimo suszy, jaka dotknęła Twoją działeczkę, roślinki kwitną i widać na niej kolorki.
Ponieważ ostatnio dostały solidną porcję wody z nieba, odżywają i wszystko będzie dobrze, czego Ci z życzę.
No i zdrówka , bez którego nic nas nie cieszy.
Pozdrawiam. Lucyna