Moje skarby
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje skarby
Zakwitło białe Dendrobium Phalaenopsis. Śmiesznie wygląda, bo kwitnie również na psb całkiem bez liści.Drugie w kolorze wrzosu niestety, chce odejść do krainy storczyków. Ze starej psb niby wyrasta maleństwo ale czy mi się uda? Zobaczymy.
Dendrobium Nobile jest w pełni kwitnienia, Stoi sobie na zewnątrz i najwidoczniej mu to bardzo służy. Rosną mu dwie nowe śliczne psb.
Dendrobium Nobile jest w pełni kwitnienia, Stoi sobie na zewnątrz i najwidoczniej mu to bardzo służy. Rosną mu dwie nowe śliczne psb.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dendrobium phal. zabawnie wygląda z gołą psb i kwiatkami
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję takiej masy kwitnień. Encyclie, Dendrobia i Phalaenopsis piękne.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Długo Stefan kazał Ci czekać, ale ponoć pięknie pachnie więc zapach zrekompensuje jego powściągliwość . Moja N. Isler kwitnie chętnie .
- Wanda
Nelly pachnie, Stefan niestety nie.
Lucynko, u Wandy, to nie Stefan, a Nelly Isler (w jednym krótkim zadaniu zmieściłam aż mi 4 imiona )
'Stefan' ma żółto-pomarańczową warżkę. Ale obydwa storczyki urocze ! A Twoja 'Nelly' Wando, ma jeszcze sporo pączków
Katlejka i falenopsis z białymi kwiatami - tak bogato kwitnące - WSPANIAŁE
'Stefan' ma żółto-pomarańczową warżkę. Ale obydwa storczyki urocze ! A Twoja 'Nelly' Wando, ma jeszcze sporo pączków
Katlejka i falenopsis z białymi kwiatami - tak bogato kwitnące - WSPANIAŁE
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Asiu, dobrze,że wszystko wyprostowałaś, bo nieźle namieszałyśmy . Coś ten Stefan wydawał mi się za bardzo podobny do Nelly, ale moja ma teraz pączki i nie mogłam dokładnie porównać . Nelly to ma ładny zapach i w całym pokoju go czuć, ale ktoś pisał, że Stefan pachnie jeszcze ładniej .
- Wanda
Art, miałam Nelly, pięknie pachniała i miała sporo jaśniejsze kwiaty. Niestety, odeszła do krainy storczyków. Tu jest jej fotka. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=742
Stefan ma zdecydowanie ciemniejsze kwiaty i zupełnie nie pachnie. Może się mylę, ale to, co mi zakwitło teraz, to z pewnością jest Burrageara, ale nie Nelly.
Stefan ma zdecydowanie ciemniejsze kwiaty i zupełnie nie pachnie. Może się mylę, ale to, co mi zakwitło teraz, to z pewnością jest Burrageara, ale nie Nelly.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nelly czy Stefan- bez różnicy- ma piękne kwiaty i kilka pąków- cudnie wygląda Moja Nelly kwitła jakoś w grudniu na dwóch pędach- wielką radość mi tym sprawiła Ja bym jednak stawiała na Nelly
Wando- jak nazywa się ta katlejka? Bardzo mi wpadła w oko- chętnie bym sobie taką kupiła, ale jak wyszukać? Nie chcę poświęcać całych godzin na szperanie po e-sklepach storczykowych- przyznam, że nadal mnie to przygnębia.
Wando- jak nazywa się ta katlejka? Bardzo mi wpadła w oko- chętnie bym sobie taką kupiła, ale jak wyszukać? Nie chcę poświęcać całych godzin na szperanie po e-sklepach storczykowych- przyznam, że nadal mnie to przygnębia.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila