Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2
Halinko, wprawdzie bukietowe są niezawodne, ale ogrodowe - naprawdę piękne :P Niech no tylko zechcą kwitnąć
100krotko, mam, mam dwa krzaczki borówki amerykańskiej. Krzaczki są ładne, fajnie się przebarwiają, tylko nie doczekałam się dotąd ani jednego owocka
Bożenko, ja mam z 10 krzaczków hortensji ogrodowej, ale - niestety- wszystkie bezimienne Niektóre rosły już w ogrodzie, posadzone przez poprzednich właścicieli, inne kupowałam na samym początku swojej przygody z ogrodem i nie myślałam wtedy o nazwach A uważam, że to są najpiękniejsze hortensje, zarówno kwiaty mają śliczne, jak i liście i pokrój :P
Grażynko, hortensje będą się świetnie czuły w takim miejscu! Żeby jednak pięknie kwitły w naszym klimacie wymagają okrycia na zimę
Igo, uważam, że hortensje ogrodowe biją swoją urodą bukietowe, choć te drugie są niezawodne i to jest ich niewątpliwy atut!
Ja mam i jedne i drugie; lubię delikatne koronkowe kwiaty mojej Kyushiu, ale w tych wielkich, zmieniających barwy kulach ogrodowej jestem zakochana
Kwiatki w skrzynkach okiennych kwitną i rosną jeszcze w najlepsze:
Maleńka chryzantemka od Marka-Orinoko:
Listki rozwaru pięknie się przebarwiły na złoty kolor:
100krotko, mam, mam dwa krzaczki borówki amerykańskiej. Krzaczki są ładne, fajnie się przebarwiają, tylko nie doczekałam się dotąd ani jednego owocka
Bożenko, ja mam z 10 krzaczków hortensji ogrodowej, ale - niestety- wszystkie bezimienne Niektóre rosły już w ogrodzie, posadzone przez poprzednich właścicieli, inne kupowałam na samym początku swojej przygody z ogrodem i nie myślałam wtedy o nazwach A uważam, że to są najpiękniejsze hortensje, zarówno kwiaty mają śliczne, jak i liście i pokrój :P
Grażynko, hortensje będą się świetnie czuły w takim miejscu! Żeby jednak pięknie kwitły w naszym klimacie wymagają okrycia na zimę
Igo, uważam, że hortensje ogrodowe biją swoją urodą bukietowe, choć te drugie są niezawodne i to jest ich niewątpliwy atut!
Ja mam i jedne i drugie; lubię delikatne koronkowe kwiaty mojej Kyushiu, ale w tych wielkich, zmieniających barwy kulach ogrodowej jestem zakochana
Kwiatki w skrzynkach okiennych kwitną i rosną jeszcze w najlepsze:
Maleńka chryzantemka od Marka-Orinoko:
Listki rozwaru pięknie się przebarwiły na złoty kolor:
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daluniu widać, że u Ciebie bez przymrozków.
Kwiaty w skrzynkach nic nie straciły na swojej urodzie.
Chryzantemka ma śliczny kolorek, jak się rozrośnie, to będzie wspaniały widok.
Ja swoim rozwarom nie dałam szansy i pościnałam po przekwitnieniu.
Kwiaty w skrzynkach nic nie straciły na swojej urodzie.
Chryzantemka ma śliczny kolorek, jak się rozrośnie, to będzie wspaniały widok.
Ja swoim rozwarom nie dałam szansy i pościnałam po przekwitnieniu.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu piekne te Twoje hortensje, to juz okazy a ja hortensji długo się broniłam wprowadzić do ogrodu, dziś wiem że był to błąd ale mama miała przepiękne ktoś powiedział, że przynoszą nieszczęście - rano wylądowały na śmietniku,
nie wiem ale w tym roku pewnie wyplewiłam chryzantemy bo mam tylko dwie takie marniutkie, ale żeby było weselej to moja sąsiadka dziś pokazała mi przepiękna którą jej podrzuciłam czyli wyprowadziłam swoje do sąsiadki - no i dobrze niech Jej rośnie ja wprowadzę spokojnie, Twoja malutka Dalu rozrośnie się a kolorek ma piękny.
pozdrawiam
nie wiem ale w tym roku pewnie wyplewiłam chryzantemy bo mam tylko dwie takie marniutkie, ale żeby było weselej to moja sąsiadka dziś pokazała mi przepiękna którą jej podrzuciłam czyli wyprowadziłam swoje do sąsiadki - no i dobrze niech Jej rośnie ja wprowadzę spokojnie, Twoja malutka Dalu rozrośnie się a kolorek ma piękny.
pozdrawiam
Ja też bardzo lubię hortensje. Kiedy będziesz je okrywać na zimę? Są już pierwsze przymrozki, to chyba już czas, prawda?
Izo, u mnie jeszcze w zasadzie przymrozków nie było, więc niczego nie okrywałam.
Hortensjom ogrodowym zrobię kopczyki z kompostu i kory, ale dopiero wtedy, kiedy temperatura ustabilizuje się na minusowym poziomie. Jak będą wielkie mrozy, to rzucę na nie jeszcze kilka gałązek iglakowych...
Generalnie jestem zdania, że lepiej później niż wcześniej okrywać roślinki - niech się hartują!
Taruniu, hortensje nieszczęście Takie piękne kwiaty :P Może dlatego, że czasami rosną na cmentarzu? Ale chryzantemy też i kalle...Właściwie prawie wszystkie późne kwiaty...Ale przesądy precz
Na to liczę, że do przyszłego roku te chryzantemki rozrosną mi się w większą kępkę
Tajeczko, ja jakoś wyjątkowo w tym roku nie ścięłam rozwarów po kwitnieniu i -proszę Odwdzięczyły mi się takimi ślicznymi złotymi listkami...
Kochani! Znowu wyszło słoneczko Zrobiło się pięknie, cieplutko i kolorowo...
I kto mówi, że forsycja jest ładna, tylko jak kwitnie? I tamaryszek...
...azalia pokazała na co ją stać jesienią:
Hortensjom ogrodowym zrobię kopczyki z kompostu i kory, ale dopiero wtedy, kiedy temperatura ustabilizuje się na minusowym poziomie. Jak będą wielkie mrozy, to rzucę na nie jeszcze kilka gałązek iglakowych...
Generalnie jestem zdania, że lepiej później niż wcześniej okrywać roślinki - niech się hartują!
Taruniu, hortensje nieszczęście Takie piękne kwiaty :P Może dlatego, że czasami rosną na cmentarzu? Ale chryzantemy też i kalle...Właściwie prawie wszystkie późne kwiaty...Ale przesądy precz
Na to liczę, że do przyszłego roku te chryzantemki rozrosną mi się w większą kępkę
Tajeczko, ja jakoś wyjątkowo w tym roku nie ścięłam rozwarów po kwitnieniu i -proszę Odwdzięczyły mi się takimi ślicznymi złotymi listkami...
Kochani! Znowu wyszło słoneczko Zrobiło się pięknie, cieplutko i kolorowo...
I kto mówi, że forsycja jest ładna, tylko jak kwitnie? I tamaryszek...
...azalia pokazała na co ją stać jesienią:
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pięknie Dalu, azalie to rośliny i wiosny i jesieni.
I za to je lubimy.
I za to je lubimy.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dalu - ja już dawno uznałam że tamaryszek jest najładniejszy właśnie wtedy kiedy NIE kwitnie
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Więc chyba nie wypatrzyłam tej borówki może nie owocują, bo są tej samej odmiany?
Masz rację, co do tamaryszka, rzeczywiście jest ładny o tej porze roku, chopciaż osobiście wolęgo jednak w okresie kwitnienia A co do forsycji, no cóż, ja tam jeszcze nie odkrylam jej uroków posezonowych, ale kto wie...;-)
Masz rację, co do tamaryszka, rzeczywiście jest ładny o tej porze roku, chopciaż osobiście wolęgo jednak w okresie kwitnienia A co do forsycji, no cóż, ja tam jeszcze nie odkrylam jej uroków posezonowych, ale kto wie...;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś hortensja prześliczna , jesienią jest bajeczna, bo do pięknych kwiatów dochodzą jeszcze wspaniale wybarwione liście A i inne krzewy cudownie się kolorują, u mnie jeszcze przeważnie zielone, wiele z nich jeszcze nie łapie jesiennego kolorytu, a ja tak za nim tęsknię, boję się, że zanim listki się przebarwią to przymrozek strąci je z drzew
Agnieszko, na pogodę - niestety- nie mamy wpływu Też bym chciała, żeby długo panowała nam złota, polska jesień, a roślinki pokazały wszystko na co je stać...
100krotko, no, może tak być, że to jest ta sama odmiana, bo coś to podejrzane, że one w ogóle nie owocują...
A forsycja - zwróć uwagę - pięknie się przebarwia. W tej chwili ma takie śliczne, bordowe listki...
Mariolko, ja tam lubię tamaryszek przez cały sezon - i jak kwitnie, i jak czaruje tymi swoimi fajnymi igiełkowatymi listkami :P
Iguś, no właśnie, najfajniejsze są te roślinki w ogrodzie, które są atrakcyjne przez cały rok
Brrr, jak zimno się zrobiło! Próbowałam coś zrobić dzisiaj w ogrodzie, ale zimno mnie wygoniło. Byłam ciepło ubrana, miałam na dłoniach rękawice, a po kilkunastu minutach przemarzłam do szpiku kości ....I zwiałam do ciepłego domku.
Kilka jesiennych fotek na rozgrzewkę:
100krotko, no, może tak być, że to jest ta sama odmiana, bo coś to podejrzane, że one w ogóle nie owocują...
A forsycja - zwróć uwagę - pięknie się przebarwia. W tej chwili ma takie śliczne, bordowe listki...
Mariolko, ja tam lubię tamaryszek przez cały sezon - i jak kwitnie, i jak czaruje tymi swoimi fajnymi igiełkowatymi listkami :P
Iguś, no właśnie, najfajniejsze są te roślinki w ogrodzie, które są atrakcyjne przez cały rok
Brrr, jak zimno się zrobiło! Próbowałam coś zrobić dzisiaj w ogrodzie, ale zimno mnie wygoniło. Byłam ciepło ubrana, miałam na dłoniach rękawice, a po kilkunastu minutach przemarzłam do szpiku kości ....I zwiałam do ciepłego domku.
Kilka jesiennych fotek na rozgrzewkę:
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu czyżby cyklameny Ci tak pięknie kwitły .
U mnie są same liście .
Genia
U mnie są same liście .
Genia
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu czy to jest bluszcz z niebieskimi kuleczkami ? piękna ta roślinka.
pozdrawiam Elżbieta
pozdrawiam Elżbieta