Rabatki Konstantego część 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Ewciu nie miałam jednego tylko mix kolorków, tylko nie wiem czy one sie wysiały ,bo nasion nie zbierałam . Potem usunę to zdjęcie
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-absolutnie nie usuwaj!
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, widzę, że udało się kupić kordonek w Krakowie .
Mam nadzieję, że uda Ci się zamierzenie.
Ja faktycznie szydełkuję ubranka na jajka,
miałam nauczyć kuzynkę, chciałam dać wędkę a nie rybę ,
ale mi się wywinęła - kuzynka, nie ryba.
Śpieszę się, bo jak jest pora na ogród to rzucam robótki do jesieni.
Jestem w połowie roboty .
Brakuje jeszcze wstążek lub piórek przy sznureczku.
Czy planujesz robić takie kubraczki?
Mam nadzieję, że uda Ci się zamierzenie.
Ja faktycznie szydełkuję ubranka na jajka,
miałam nauczyć kuzynkę, chciałam dać wędkę a nie rybę ,
ale mi się wywinęła - kuzynka, nie ryba.
Śpieszę się, bo jak jest pora na ogród to rzucam robótki do jesieni.
Jestem w połowie roboty .
Brakuje jeszcze wstążek lub piórek przy sznureczku.
Czy planujesz robić takie kubraczki?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Ewo,ja też zrobiłam firaneczkę no może za dużo powiedziane zazdrostkę ale musze zrobić jescze x 7.
- EwkaEs
Witam odwiedzających i 83 gości Forum.
Rano przed pracą odwiedziłam sklep ogrodniczy,czynny jest od 7 .00,dziś bezwietrznie,na deszcz się nie zanosi i mam zamiar grządki z cebulowymi zasilić suszonym bydlęcym,zagrabić i podlać.Grządkę pod murem chcę zasilić innym nawozem Doktor O'grodnik pod cebulowe,kilo na 40 roślin,zalecany do krokusów,może w końcu zakwitną.
Mam jeszcze nieco liści lipy do wygrabiania i pracę sekatorem.
Dokupiłam dwa hippeastra W.Legutki,oba czerwone:Red Nymph(ciemniejsze z białymi smugami na końcach kwiatu) i Celica(na zdjęciu ceglaste),muszę w spożywczym przed sadzeniem dokupić mieloną korę cynamonowca,bo z jednej z cebul trochę łuski zeszły.
Elsi-Twoje tulipany firankowe wyprzedzą wegetację jakoś o miesiąc!Wczoraj umyłam okna w kuchni-roboty przy układaniu nowego chodnika i kształtek na podjazdach po drugiej stronie ulicy jakby miały się ku końcowi i już bez kurzu,chciałabym do wieczora naprawić firankę i już powiesić,a na naświetlu tę w tulipany.Kubraczków na jajka jeszcze nie robiłam nigdy,a kurki ocieplające z wełny owszem.Gdzie kupiłaś te szklane czy plastikowe jajka na które robisz kubraczki,też w Waszej pasmanterii?
Grażynko kaszubska-zaraz pobiegłam do Kaszubskiej Prowansji 2,ale tam nie pokazałaś,czy wzór lawendowy szydełkowy?
Rano przed pracą odwiedziłam sklep ogrodniczy,czynny jest od 7 .00,dziś bezwietrznie,na deszcz się nie zanosi i mam zamiar grządki z cebulowymi zasilić suszonym bydlęcym,zagrabić i podlać.Grządkę pod murem chcę zasilić innym nawozem Doktor O'grodnik pod cebulowe,kilo na 40 roślin,zalecany do krokusów,może w końcu zakwitną.
Mam jeszcze nieco liści lipy do wygrabiania i pracę sekatorem.
Dokupiłam dwa hippeastra W.Legutki,oba czerwone:Red Nymph(ciemniejsze z białymi smugami na końcach kwiatu) i Celica(na zdjęciu ceglaste),muszę w spożywczym przed sadzeniem dokupić mieloną korę cynamonowca,bo z jednej z cebul trochę łuski zeszły.
Elsi-Twoje tulipany firankowe wyprzedzą wegetację jakoś o miesiąc!Wczoraj umyłam okna w kuchni-roboty przy układaniu nowego chodnika i kształtek na podjazdach po drugiej stronie ulicy jakby miały się ku końcowi i już bez kurzu,chciałabym do wieczora naprawić firankę i już powiesić,a na naświetlu tę w tulipany.Kubraczków na jajka jeszcze nie robiłam nigdy,a kurki ocieplające z wełny owszem.Gdzie kupiłaś te szklane czy plastikowe jajka na które robisz kubraczki,też w Waszej pasmanterii?
Grażynko kaszubska-zaraz pobiegłam do Kaszubskiej Prowansji 2,ale tam nie pokazałaś,czy wzór lawendowy szydełkowy?
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
U mnie w tym roku nawozów pod dostatkiem, więc i cebulowe na jego brak narzekać nie mogą. Krokusy nie kwitną i widzę nie mają zamiaru. . Jeden się pokazał, co to nie bardzo przypomina krokusa..mizerota taka. Widzę Ewuniu zakupów kwiatowych przybywa.. . Pięknie będzie w podwórkowym . Muszę zajrzeć do swoich bulw dali , ciekawe jak przezimowały. . Na działce u mnie ciągle szaro i buro.EwkaEs pisze:mam zamiar grządki z cebulowymi zasilić suszonym bydlęcym,zagrabić i podlać.Grządkę pod murem chcę zasilić innym nawozem Doktor O'grodnik pod cebulowe,kilo na 40 roślin,zalecany do krokusów,może w końcu zakwitną.
- EwkaEs
Zeniu-plan po pracy a przed Studium Podyplomowym zrealizowany w 100 %.I na powitanie wiosny powitały mnie krokusy-dwa fioletowe i jeden biały,ale będzie więcej!
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to mamy wreszcie wiosnę - krokusy i przebiśniegi. Okazało się że i u mnie pokazały się w ilości sztuk 6
Ale dobre i to
A ilość wyłażących żonkili powalająca Ewo!
Ale dobre i to
A ilość wyłażących żonkili powalająca Ewo!
- EwkaEs
Ambo-krokusów i ja się doczekałam,oto one.Wawrzynek gotuje się do kwitnienia,a na ostatnim zdjęciu osesek szczawikowy na 3 dzień po wybudzeniu.
pelargonia zakwitła na powitanie wiosny
na drugim oknie zwartnica dwukwiatem wita
Beatrice-a to zeszłoroczne znaczniki z truskawek pnących,były jeszcze o kwiatach prawie fioletowych
pelargonia zakwitła na powitanie wiosny
na drugim oknie zwartnica dwukwiatem wita
Beatrice-a to zeszłoroczne znaczniki z truskawek pnących,były jeszcze o kwiatach prawie fioletowych
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
O Dzięki Ewuś, już wiem czego szukać
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewo Dzisiaj sprawdziłam jak przezimowały liliowce przeznaczone dla ciebie... - wkopałam doniczkę do ziemi i przykryłam plastikowym spodkiem,
przykryłam trochę ziemią aby spodek nie pofrunął... wszystkie mają liście. Twój wiciokrzew puszcza listki więc pewnie pocztą wyślę
bo Bartek wstawił do komisu samochód i nie wiem czy do świąt uda Mu się coś nowego kupić.
U mnie jedna pelargonia przetrwała i też już ma pąki.
Wiesz jak pokazujesz swoje pienne truskawki to i ja na nie nabieram ochoty i pewnie w tym roku sobie ich sprawię.
Pozdrawiam
przykryłam trochę ziemią aby spodek nie pofrunął... wszystkie mają liście. Twój wiciokrzew puszcza listki więc pewnie pocztą wyślę
bo Bartek wstawił do komisu samochód i nie wiem czy do świąt uda Mu się coś nowego kupić.
Wiesz jak pokazujesz swoje pienne truskawki to i ja na nie nabieram ochoty i pewnie w tym roku sobie ich sprawię.
Pozdrawiam
Czy juz tu jestem? chyba tak:), jutro chcę zasilic drzewka.Zyta pisze:Ewo Dzisiaj sprawdziłam jak przezimowały liliowce przeznaczone dla ciebie... - wkopałam doniczkę do ziemi i przykryłam plastikowym spodkiem,
Pozdrawiam
Obcięłam suche badyle z hortensji i mam trochę młodych odrostów, czy jak się przyjmą chciałabyś na jesień? Nie bardzo umiem sie tu poruszac, ale wprawię się. Pozdrawiam
- EwkaEs
Jesteś Olu,jesteś,to Twój pierwszy post.Na hortensje jestem więcej niż chętna,mam zamiar je posadzić przy ławeczce.Dobrze sobie radzą w cienistym Podwórkowym.