A teraz wyznanie Z W A R I O W A Ł A M ! ! ! bo zakupiłam kolejne storczyki, na które miejsca już nie było, ale się dziwnym trafem znalazło Niestety miejsce w moim portfelu też się zrobiło
A oto i one:
Phal. Bronze Maiden (phal schilleriana x phal mannii)
Phal. cornu-cervi Dark Red
Phal. javanica x amboinensis white
Phal. honghenensis
Phal. philippinensis
Promenea 'Sunlight' (limelight x xanthina) dostana w gratisie za to, że Phal. javanica x amboinensis white przekwitł zaczem do mnie dotarł
Renanthera monachica, z którą nie jestem pewna czy się dogadam Na razie w tymczasowym wieszaku
Phal. Tsay's Evergreen Podobno intensywnie pachnie.... ale ja nic nie czuje
I mój pierwszy agar- Phal. celebensis W słoiczku było widać pleśń, więc trzeba było wyciagać
Moczenie
I wsadzanie...
Największa siewka dostała koszyczek
Powojnik 'Dorothy Walton'
Pelargonia od Moni pięknie się rozrasta i będzie kwitła
Ale posypałaś fotkami
Zakupy rewelacja - ja też nie mam miejsca ale zawsze jakoś się upchnie nie
Ogródkowe - śliczne a passi - no się zakochałam na zabój w tym kolorku
"Takie coś" przepiękne. Jak długo to kwitnie? Szkoda, że nie wiesz co to , bo z chęcią bym sobie sprawiła na balkon.
Piękne róże - gdyby tak można było czuć zapach przez ekran
Ale mnie dawno tu nie było Ale urlop i brak dostępności do internetu Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny
Ale postaram się nadrobić, bo to nie znaczy, że nie robiłam zdjęć
Na początek Bugenwilla Deep Purple, kupiona za 1,5 z przeceny nabrała sił i zakwitła
Groszek pachnący
Kleome ciernista.
Liliowiec Darling Deception
Malwy
Czarna.
Różowa.
Czerwona.
i pełna różowa
Nachyłek okółkowy
Zawilec wieńcowy, który kwitł w najlepsze mimo dziwnej jak na niego pory
Oj ale u ciebie piękne odmiany storczyków mieszkają, niech wszystkie cudownie rosną i w przyszłości obficie zakwitną. Ciekawa jestem po ilu latach te maluszki storczykowe urosną i będą zdolne do kwitnienia?:)