Zielona ferajna

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielona ferajna

Post »

O i mamy kropiki- naocznie widać, że nawożenie im służy... trochę trwa zanim człowiek się,,wstrzeli" w wymagania swoich podopiecznych :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Śliczne maleństwa...musiałam sobie o nich poczytać ;:224 Nie wiedziałam że moga być aż tak kolorowe ;:215
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kropliki są bardzo ładne mimo iż maleńkie
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kropliki słodkie maleństwa, te plamki są urocze ;:oj .
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Natalio za informacje o nasionach kroplika i zdjęcia. U mnie też są takie torebki. Na razie je obrywam ale zostawię kilka, żeby zebrać nasiona. W tym roku nigdzie nie mogłam ich dostać.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Miałam kiedyś kropliki na tarasie i byłam bardzo z nich zadowolona, bo kwitły obficie całe lato :D
Tyle tylko, że ja uszczykiwałam przekwitnięte kwiatostany, bo i tak nie brałabym się za wysiewanie.
W tym roku też widziałam je na targu, ale sobie odpuściłam, bo i tak mam już za dużo donic do podlewania ;:219
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Kelpie prawda :wink: A na dowód dzisiaj - więcej kroplików :D
Kasiu one są w znacznie większej ilości kolorów - na pewno jeszcze inne kombinacje żółtego, pomarańczowego i czerwonego, białe, różne odcienie różowego (ciemnoróżowe były w sklepie kiedy kupowałam te - co ciekawe, miały one inny kolor liści, jakby do zielonego dodano różowy). Lepiej jednak kupić "gotowce", z nasionami różnie bywa ;:219
Trzynastko cała roślina po pewnym czasie przestaje być "maleńka" ;:224 Z tego co czytałam wynika, że mogą one żyć kilka lat, więc mogą się zrobić spore krzaczki ;:224
Magdo nie ma sprawy :wink: tylko się nie zdziw jak zobaczysz czarne kropki na liściach - jeśli się za długo czeka "torebki" same się otwierają i potem roślina wygląda, jakby ją jakiś szkodnik zaatakował ;:202 a to nasiona ;:306
Iwonko też jestem z nich teraz zadowolona ;:108 Przekwitnięte kwiaty usuwam, ale one "schodzą" w taki sposób, że pręcik i łodyżka zostaje, czego efektem są właśnie te nasiona

Rudawy kroplik w końcu odzyskał barwę :D Kwitnie teraz na całego - nawożenie pomogło :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A pozostałe dwa nadal kwitną po jednym kwiatku ;:224

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Piękniutkie Kropliki...miałam w ubiegłym roku i bardzo je lubiłam..w tym specjalnie zakupiłam z neta, po czym zgubiłam opakowanie.. ;:224 , co u mnie nie jest czymś wyjątkowym..potrafię zgubić wszystko.. ;:170 ;:306 . Kiedy się znalazło był koniec maja...i już nie miałam ochoty na wysiewanie....za to mogę się pozachwycać Twoimi.. ;:196
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Bez papu ciężko się rośnie roślinką... szczególnie jak się mają wymieścić z rośnięciem i kwitnięciem w krótkim okresie wegetacji... cudne mają te ,,kropkikowe" buźki ;:108
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Piękne, doskonale pokazane rośliny. Potrafisz doskonale oddać ich naturalne piękno. Brawo! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Tak całkiem z bliska to sa zdecydowanie ładniejsze.Mówisz że gotowce, a gdzie kupowałaś, chodzi mi czy w którymś markecie może, bo przyznam że chyba się nie spotkałam...albo nie zwróciałam uwagi ;:224
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Natalko czarujesz nie tylko kroplikami, ale w szczególności zdjęciami ;:167 Znowu się powtarzam ;:224
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Kasiu dziękuję w imieniu kroplików ;:196 Nasiona zamawiałaś przez internet? Wcześniej widziałam je kilkakrotnie w różnych sklepach, więc trochę mnie to dziwi... Miałaś problemy z dostaniem ich?
Kelpie papu dostały dopiero teraz bo nie wiedziałam, w jakiej ziemi siedzą tzn. kiedy je tam wsadzili, nie chciałam przesadzić w drugą stronę :roll:
Henryku dziękuję ;:196
Katharos kupowałam je w miejscowym sklepie ogrodniczym, w marketach ich nigdy nie widziałam ;:185
Kubasiu dziękuję ;:196

Dzisiaj więcej z zaległych zdjęć "bukietowych" - goździki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”