u Asi-cz.2 :))
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: u Asi-cz.2 :))
Wykopać i rozdzielić kłącza
cyt...."Ponieważ korzenie są mięsiste i słabo rozgałęzione z wyrastającymi bezpośrednio z nich pąkami odnawiającymi. Z tego względu rozmnażanie przez podział jest trudne, trzeba dzielić bardzo ostrożnie. Na rycinie pokazano miejsce dzielenia.
Ukorzenianie sadzonek, odejmowanych z piętką na samym początku wegetacji. Wysadza się je do doniczek wypełnionych substratem torfowym lub ziemią kompostową zmieszaną z torfem. Doniczki ustawia się w ciepłym inspekcie dla zabezpieczenia ciepła i wilgotności. Późnym latem wysadzamy rośliny na miejsce stałe"....
pokaż jak wygląda ?
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No poprawiłaś się
Kwitnie Ci widzę biała piwonia.
A co masz pod żwirkiem?
Kwitnie Ci widzę biała piwonia.
A co masz pod żwirkiem?
- asma
Ewo-nie kwitnie mi biała piwonia gdzie ją widzisz?Chyba jeszcze oczek dobrze nie otworzyłaś
pod żwirkiem była goła ziemia (wyczyszczona z chwastów ,zielska),włóknina i żwirek
Nie wykręcisz się z czyszczenia
pod żwirkiem była goła ziemia (wyczyszczona z chwastów ,zielska),włóknina i żwirek
Nie wykręcisz się z czyszczenia
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To białe kwiecie na pierwszym zdjęciu to chyba RH!!
Bardzo mi się podobają twoje ścieżynki ogrodowe, są pełne uroku a zarazem angielskiej schludności...
Róże już masz spore, pewnie zaczęły już puszczać pąki?
Żurawki zabarwiają całą rabatę w odcieniach purpury..
Bardzo mi się podobają twoje ścieżynki ogrodowe, są pełne uroku a zarazem angielskiej schludności...
Róże już masz spore, pewnie zaczęły już puszczać pąki?
Żurawki zabarwiają całą rabatę w odcieniach purpury..
- asma
Tak Piotrze,to rh
Ścieżki zawdzięczam Ewuni,ale dbam,żeby nie rozpanoszyły się tam zielone,bo z wiatrem się rozsiewają-np trawka sina i smółka-są wszędzie
Różyczki mają pączki ,a żurawki są godną polecenia rośliną,podobnie jak tiarella ,którą podziwiam u siebie od tej wiosny-zakup późny,jesienny-są na rabatce z różyczkami ,wzdłuż ścieżki
Ścieżki zawdzięczam Ewuni,ale dbam,żeby nie rozpanoszyły się tam zielone,bo z wiatrem się rozsiewają-np trawka sina i smółka-są wszędzie
Różyczki mają pączki ,a żurawki są godną polecenia rośliną,podobnie jak tiarella ,którą podziwiam u siebie od tej wiosny-zakup późny,jesienny-są na rabatce z różyczkami ,wzdłuż ścieżki
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ależ masz śliczny ogródek- bomboniereczkę Asiu
U mnie humanitarne metody zawiodły. Tak karczowniki i nornice dały się we znaki, że musiałam zapodać im odpowiedni trut, inaczej nic by z roślin nie zostało
U mnie humanitarne metody zawiodły. Tak karczowniki i nornice dały się we znaki, że musiałam zapodać im odpowiedni trut, inaczej nic by z roślin nie zostało
- asma
Osobiście podoba mi się ta z samym kamieniem,a na płyty chodnikowe patrzę niezbyt chętnie-z czasem chciałabym je wymienić tylko nie do końca wiem na co Nie będę tu prowadzić moich zagmatwanych rodowodów bo nikt chyba tego "bełkotu /gonitwy myśli"nie zrozumie
Najsłuszniejsza wydaje się wymiana płytek na nowe,może ciut mniejsze
Zauważyłam ,że evluk nawiedziła me skromne progi witaj kochana
Współczuję buszujących szkodników,od samego czytania o nich ,zwłaszcza o karczowniku włosy stawały mi dęba Oby omijały Cię szerokim łukiem!Psy ,koty nie goniły szkodników?
Dziękuję za miłe słowo -bombonierka -ja mam jakieś mieszane odczucia(czy nie zepsułam tej bombonierki co zrobiła Ewa)
Staram się ...po łapkach sobie klepię,ale czasami mnie poniesie i dosadzam
Nic to,drogą prób i błędów dojdę do ...tego co Ewa zrobiła na początku ,ale będę sobie wmawiać ,że to ja taka zdolna jestem
Najsłuszniejsza wydaje się wymiana płytek na nowe,może ciut mniejsze
Zauważyłam ,że evluk nawiedziła me skromne progi witaj kochana
Współczuję buszujących szkodników,od samego czytania o nich ,zwłaszcza o karczowniku włosy stawały mi dęba Oby omijały Cię szerokim łukiem!Psy ,koty nie goniły szkodników?
Dziękuję za miłe słowo -bombonierka -ja mam jakieś mieszane odczucia(czy nie zepsułam tej bombonierki co zrobiła Ewa)
Staram się ...po łapkach sobie klepię,ale czasami mnie poniesie i dosadzam
Nic to,drogą prób i błędów dojdę do ...tego co Ewa zrobiła na początku ,ale będę sobie wmawiać ,że to ja taka zdolna jestem
Re: u Asi-cz.2 :
Aparat mam zepsuty, więc zdjęcia nie mam jak zrobić. Te serduszka mam takie różowo czerwone. Jak chcesz pczekać to w okolicach 20 lipca będę w a Chłapowie, wtedy mogłabym je dowieźć bezpiecznie. A jak chcesz szybciej to mogę wysłać jakiś fragment mojej roślinki.
-- 16 maja 2014, o 21:23 --
Serduszka mam dokładnie take jak u Ciebie na zdjęciu. Rosną przy pnącej się po kolumnie roślinie.
-- 16 maja 2014, o 21:23 --
Serduszka mam dokładnie take jak u Ciebie na zdjęciu. Rosną przy pnącej się po kolumnie roślinie.
- asma
POCZEKAM Chlapowo to ???morze?
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Asiu,
twoje rabaty są piękne. Ścieżki że ho ho też chciałabym takie, ale to jak sie kiedyś domku dorobię.
Rób jak najwięcej zdjęć, bo jest co pokazywać i czym się chwalić. Rabaty z rh i żurawkami super. Różowa serduszka pięknie rozrośnięta. Chętnienpospaceruję jeszcze po Twoich alejkach:).
twoje rabaty są piękne. Ścieżki że ho ho też chciałabym takie, ale to jak sie kiedyś domku dorobię.
Rób jak najwięcej zdjęć, bo jest co pokazywać i czym się chwalić. Rabaty z rh i żurawkami super. Różowa serduszka pięknie rozrośnięta. Chętnienpospaceruję jeszcze po Twoich alejkach:).
Joasia
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ścieżki fantastyczne pomysł rewelka , o i widzę że masz żurawkę Citronellę piękna
- asma
Miłe jesteście
Citronella to ta cytrynka sporej wielkości ?Pogubiły się znaczniki
Czekam,aż wyrosną roślinki po drugiej stronie ścieżki bo nie wszystkie pamiętam ,a jesienią wykopywałam,wkopywałam Jak się pokażą to podejmę kolejne kroki...
Citronella to ta cytrynka sporej wielkości ?Pogubiły się znaczniki
Czekam,aż wyrosną roślinki po drugiej stronie ścieżki bo nie wszystkie pamiętam ,a jesienią wykopywałam,wkopywałam Jak się pokażą to podejmę kolejne kroki...
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Asiu,
Widzę że masz tak jak ja, sadzę, przesadzam, a później mnie pamiétam gdzie co jest .
Ale to powoduje zawsze u mnie dreszczyk adrenaliny .
Widzę że masz tak jak ja, sadzę, przesadzam, a później mnie pamiétam gdzie co jest .
Ale to powoduje zawsze u mnie dreszczyk adrenaliny .
Joasia