Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Kasiu, Ty znowu planujesz zmiany ;:oj, jak tak dalej pójdzie, to za jakiś czas nie będziesz miała co kosić ;:306, śmieję się, gdyż i u mnie co roku go mniej. Fakt pogoda paskudna, deszcz był i jest potrzebny, ale bez przesady, no i czy musi, aż tak wiać, u mnie normalnie masakra w sobotę fruwał barak sąsiadów, a u innego spadły postawione szczyty. Mam nadzieję, że nadchodzący weekend będzie bardziej przyjazny, gdyż czeka mnie sadzenie róż, normalnie nie mogę się już doczekać :heja
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Nowy sezon, nowe plany. Mając ogród nie da się wysiedzieć w spokoju nie planując nowych zmian i zakupu nowych roślin.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Dziękuje za odpowiedź Kasiu ;:196 Trzeba będzie spróbować jesienią
Widzę, że nie jestem osamotniona w dążeniu do eliminacji trawnika :twisted:
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Zajrzałam do Ciebie po dłuższej przerwie w nadziei na piękne kompozycje tarasowe i nie zawiodłam się. Do tego wiosna w Twoim ogrodzie i nastrój od razu się poprawia. Plany na upiększenie Twojego raju zapowiadają się ciekawie.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj Kasiu ty chyba uwięziłaś wiosnę u siebie na tarasie i w ogródku ;:138
Ależ kolorowo ja zostaję...poproszę o filiżankę z bratkami :wink:
A na tym zimnym wschodzie w dzień wieje a nocą mrozi...i sasanek nie mogę dopatrzeć :( ...dobrze że wstawiasz tyle pięknych zdjęć :tan
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moja Nina R też w świetnym stanie.
To jej trzeci sezon u mnie więc w tym roku powinna pokazać na co ją stać.
A jak tam lobelia ?
Moja stale się ociąga z rośnięciem, pewno czeka na cieplejsze klimaty. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, już nie będę krakała ;:173
To ten sąsiad co wykupił w zeszłym roku działkę? Myślę, że nie bedzie chciał w tym roku inwestować w ogród. Najczęściej jest to ostatni etap budowy. No chyba, że ktoś jest ogródkowym maniakiem :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Małgoś, dekiel urywa, masz rację. Ja też nie znoszę silnych wiatrów. Mam wrażenie, że w ogrodzie wszystko fruwa, a rośliny mają traumę. Zawsze rano budzę się zmęczona, bo nie mogę w nocy spokojnie spać przy tych świstach?. Dzisiaj już było lepiej, miejmy nadzieję, że wichury mamy za sobą ;:168
Krysiu, obejrzałam wszystkie odcinki kilka razy ;-) Nagrywam i oglądam znowu :lol: Czerpię garściami - porady, kompozycje i proste, ale jakże cenne ogrodowe mądrości ;:170
April, zaglądaj kiedy masz czas kochana, zawsze miło mi Cię gościć ;:196
Piotrze, dzisiejszy dzień wolałabym szybko zapomnieć bo do udanych nie należał, ale ?jutro będzie lepiej. Musi :uszy
Kasiu, jak słonko przygrzeje, to ogród na pewno szybciej się zazieleni! U mnie mnóstwo sasanek już zaczyna kwitnienie i 5 tulipanków! Niestety wracam za późno na fotki w ogrodzie, ale w weekend nadrobię :wit
Lulka, w czwartek ma być u nas 17, a w piątek 22! Co z tego, jak w weekend już tylko 13 i deszcz?może jeszcze coś się zmieni. Jak nie, to w piątek biorę urlop, trudno ;:209
Ilonko, duży trawnik - duży problem :lol: A tak serio, to przeprowadzam drobne korekty raczej, a trawnika ubędzie tylko trochę. Poza tym nie sadzę żadnych nowych róż, więc jestem twarda ;:172
Justynko, ogród to niekończąca się historia?i to chyba jest najpiękniejsze, prawda? Zawsze jest co poprawiać :D
Pauli, każdy z nas orze jak może :lol: Ja skubię trawnik?. ;:224
Edytko, miło mi, że zdjęcia poprawiły Ci nastrój. Zapraszana wiosenne terapie 24h i 7 dni w tygodniu :wit
Aga, filiżanka z bratkami?raaaz! Proszę bardzo :lol: Mam nadzieję, że wiosenka i u Ciebie nadrobi zaległości :wit
Grażynko, specjalnie dla Ciebie cyknęłam fotki lobelii ;:196
Mam ok. 30 sadzonek i te ładniejsze wyglądają tak, ale są też słabsze egzemplarze. Siałam na różnych krążkach i widać różnicę.
Robione przed chwilą, więc jakość byle jaka? :oops:

Obrazek

Heliotrop bardzo ładnie rośnie, choć bywa kapryśny:

Obrazek

Gosiu, sąsiedzi kupili działkę z gotowym domem, wprowadzili się pod koniec jesieni. Teraz zakładają trawnik i nawadnianie. Chcą zrobić reprezentacyjny przedogródek, ale w głównym ogrodzie szaleją ich psy, więc na razie nie planują rabat. Ale może do paru drzew ich przekonam?.. ;:224

Przy okazji fotografowania lobelii cyknęłam jeszcze kilka zdjęć moich parapetowców.
Tutaj są sadzonki pelargonii pobrane we wrześniu z odmiany Appleblossom Rosebud:

Obrazek

Appleblossom Rosebud

Obrazek

Poniżej szczepki heliotropu pobrane w tym samym czasie..

Obrazek

A tutaj nasza radość i duma - kumkwat kupiony 2 lata temu jako maleńki krzaczek jest teraz okazałym drzewkiem i ma ponad 70 owoców!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"... maleńki krzaczek jest teraz okazałym drzewkiem i ma ponad 70 owoców!" ;:224
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasia, ty to kij od szczotki w ziemie wsadzisz i listki wyrosna ;:180. Nie ma to jak dobra ręka. Piękna odmiana pelargoni. Kupowana w ogrodniczym? Chyba nie widziałam nigdzie tej odmiany. W zeszłym roku po raz pierwszy miałam pelargonie i wiem, ze z nich nie zrezygnuje. Rosły i kwitly obłędnie, szczególnie te w dużej metalowej balii. Weekend ma być piękny, ale ja i tak w piątek robię sobie "wagary" :uszy
Miłej nocki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Januszu, kumkwata kupiliśmy chyba w 2011. Wiosną 2012 wyglądał tak:

Obrazek

Niestety innej fotki nie znalazłam?ale widać jak nabrał ciałka ;:159

Lulka, pelargonie ukorzeniałam pierwszy raz, to najłatwiejsza roślina do sadzonkowania ;:333
Tą odmianę kupiłam w necie w zeszłym roku, na fuchsiahybryda.pl.. Odmiana śliczna, ale sadzonki przyszły tak maleńkie i liche, że nawet w czerwcu nie wyglądały tak, jak moje parapetowe w marcu. Dlatego zdecydowałam się zaszczepić swoje, żeby doczekać się kwiatów nieco wcześniej, niż w lipcu :?
Czyli wagarujemy razem w piątek ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

ołączam się do podziwu nad pelargonią ;:180 Sadzę je od kilku ładnych lat - najpierw w rodzinnym domu, teraz u siebie. Przyznam, że nie spotkałamtak urokliwej odmiany. Doczytałam też , że nie planujesz nowych róż :shock: co jak co, ale w takie zapewnienia nie wierzę :lol: tylko czekać aż coś pieknego wpadnie ci w oko i się złamiesz..a my będziemy podziwiać i podnosić cię na duchu za twoją słabą silną wolę ;:170
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

KASIU :wit
U mnie tylko kwitnie coś :wink:
A u Ciebie zaraz owocuje ;:108
Czy kumkwat jest jadalny,czy tylko ozdobny :?:
Pozdrówki ,