Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
agusia dzięki. Kupiłam sobie na wiosnę opakowanie 2l i teraz będę miała bardzo ładne piwonie i dziwaczki
Tak się prezentują moje różności paprykowe. Papryki pomimo tygodniowego hartowania a potem cieniowania zostały mocno poparzone przez słońce. Stały takie białe kikuty. Teraz mogę tylko ponarzekać, że średnio wiążą owoce odmiany słodkie. Ostrych wystarczy mi na cały rok
Tak się prezentują moje różności paprykowe. Papryki pomimo tygodniowego hartowania a potem cieniowania zostały mocno poparzone przez słońce. Stały takie białe kikuty. Teraz mogę tylko ponarzekać, że średnio wiążą owoce odmiany słodkie. Ostrych wystarczy mi na cały rok
Pozdrawiam Jola
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 cze 2015, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A próbowałaś Borasolu na lepsze wiązanie
Też kupiłam Florovit od razu jak trafiłam na forum Zaczęłam czytanie od starszych części wątków gdzie jeszcze był polecany Papryka i pomidory nie skorzystały, bo w porę doczytałam że jednak nie można, za to reszta roślin chyba jest zadowolona
Też kupiłam Florovit od razu jak trafiłam na forum Zaczęłam czytanie od starszych części wątków gdzie jeszcze był polecany Papryka i pomidory nie skorzystały, bo w porę doczytałam że jednak nie można, za to reszta roślin chyba jest zadowolona
- kama_80
- 1000p
Borasol mam na weekend przewidziany. Zimno i deszczowo jest to i staram się nie kombinować z opryskami. Brakuje mi do szczęścia mocznika a jest w rozpisce wraz z borasolem.
Z tym florowitem to trochę żal ale co poradzić. Muszę znaleźć ten wątek bo może teraz jest polecany inny nawóz. W końcu coś przyzwoitego nasz rynek musi posiadać
Z tym florowitem to trochę żal ale co poradzić. Muszę znaleźć ten wątek bo może teraz jest polecany inny nawóz. W końcu coś przyzwoitego nasz rynek musi posiadać
Pozdrawiam Jola
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 cze 2015, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pocieszę Cię Nie posiada
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To z jakiej firmy jest dobry nawóz dla papryk i pomidorów,zamiast florovitu.
Najlepiej zrobić ten z przepisu. Tanio wydajnie a i można sobie łatwo modyfikować do różnych roślin. . Moje ostrości nie narzekają i ładnie rosną.
- kama_80
- 1000p
Właśnie byłam z zoologicznym i mają tylko KH2PO4 i zawartość procentowa: P około 50 i K około 30%. Mogą mi sprowadzić inne nawozy ale to potrwa i mają dość małe pojemności. Nadawałoby się to?
Pozdrawiam Jola
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
Poczytam,ale nikt kupionego nie używa.
Kam jak przeczytasz dokładnie temat nawóz do fertygacji to tam są trzy warianty nawozów i w jednym z nich jest użyty KH2PO4. Sam to na początku przeoczyłem, jak się temat na forum rozwijał.
- kama_80
- 1000p
No właśnie o to chodzi że czytałam dokładnie ale zafiksowałam sie na k2hpo4 a tam są oba związki stosowane wdzięcznośc ma duża bo bym tej subtelnej różnicy nie wyłapała
Pozdrawiam Jola
- struty84
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 cze 2015, o 12:32
Witam, słuchajcie, czy przy temperaturach nocnych jak wczoraj 14 stopni nic tym moim ślicznotkom nie będzie?
Pootwierała się już część kwiatków i bardzo bym nie chciał żeby pospadały
Pootwierała się już część kwiatków i bardzo bym nie chciał żeby pospadały
struty84 grunt czy balkon? U mnie na balkonie bardzo ładnie rosną nic im nie jest. W gruncie wyglądają znacznie gorzej ale czeska odmiana cayenne Palivec zawiązała pierwsze owoce. Temperatura jak na koniec czerwca niska i nie sprzyja papryczką ale chyba bardziej we znaki daje się pomidorom, tylu staśmionych kwiatów nie miałem nigdy a i część sama zrobiła się samokończąca.
grzes13 Nic nie napisałeś jak nawoziłeś i czym podlewałeś to trochę wróżenie z fusów ale objawy pasują do braków magnezu albo siarki jasne młode przyrosty może to być brak żelaza albo mają za mokro.
Pozdrawiam.
grzes13 Nic nie napisałeś jak nawoziłeś i czym podlewałeś to trochę wróżenie z fusów ale objawy pasują do braków magnezu albo siarki jasne młode przyrosty może to być brak żelaza albo mają za mokro.
Pozdrawiam.