Pomidory w donicach cz.3
Re: Pomidory w donicach cz.3
Przed wysadzeniem to były bardzo ładne pomidory. A po wysadzeniu wszystkie jakieś takie wychudzone. To taka sama ziemia? Może przelane?
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sytuacja w donicach u mnie rozwija się przyzwoicie, dużo lepiej niż u grunciaków. Pierwsza owocuje Pendulina Orange,ale sporo innych już ładnie kwitnie. Bardzo ładnie zapowiadają się Dwarfy, ale również tzw. zdechlaki Teton de Venus i Cream Sausage. To będzie ciekawy mariaż, w jednej skrzyni kremowy długi, małe czerwone serduszko i pomarańczowe dziubki bo z przodu jest Pendulina. Ciekawa jestem, które pierwsze dostanie niedoborów i jakich
Nie wysadzone jeszcze Dwarfy z ostatniego siewu czekają na miejsca w skrzyniach w których jest w tym momencie bób i sałaty, ale są posadzone w 2l produkcyjne donice, więc mogą spokojnie czekać kwitnąc
Maori wydają się wydelikacone. Poczekaj jeszcze. Ty je hartowałeś/łaś przed wysadzeniem?
Nie wysadzone jeszcze Dwarfy z ostatniego siewu czekają na miejsca w skrzyniach w których jest w tym momencie bób i sałaty, ale są posadzone w 2l produkcyjne donice, więc mogą spokojnie czekać kwitnąc
Maori wydają się wydelikacone. Poczekaj jeszcze. Ty je hartowałeś/łaś przed wysadzeniem?
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
W jakie donice zainwestować do uprawy "w gruncie" obok tunelu. Nie mam czasu szykować grządki myślałem o donicach 25l. Czy wystarczą na zwykłe nie koktajlowe pomidory? I jakie ewentualnie na koktajlowe? Czy może polecicie jeszcze inne rozwiązanie?
Ziemia inna mieszanka torfowa. Taką ziemie dostały wszystkie przesadzone pomidory i czują się dobrze tylko maskotka ma jakiś problem. Po przesadzeniu podlałam obficie tylko raz 2 tygodnie temu. Ale ziemia jest cały czas mokra co mnie zaskoczyło, nie bardzo wiem dlaczego nie wysycha. Może to powód, nie wiem.inga_beta pisze:Przed wysadzeniem to były bardzo ładne pomidory. A po wysadzeniu wszystkie jakieś takie wychudzone. To taka sama ziemia? Może przelane?
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Dylek
Oczywiście 25 litrowe donice wystarczą. Nie wiem jakie masz odmiany koktajlowych, ale one także potrafią tworzyć ogromne krzaki i wtedy potrzebują dużych donic.
Oczywiście 25 litrowe donice wystarczą. Nie wiem jakie masz odmiany koktajlowych, ale one także potrafią tworzyć ogromne krzaki i wtedy potrzebują dużych donic.
Ewa
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Kontakt:
Kasiu ten Dwarf ... weel scotty u Ciebie też jest taki duży. U mnie wyrósł wielki krzaczor który puszcza masę wilków. Nie wygląda jak reszta Dwarfów. Jaka jest jego poprawna nazwa? Dig Well Scotty?
Myślę że to ta mokra ziemia jest przyczyną. Widzę po moich pomidorach że wolą miec zbyt sucho niż zbyt mokro, bo nie są w stanie sobie poradzić gdy mają za mokro. A ziemia nie wysycha bo jest jej bardzo dużo w skrzynkach. Ja teraz podlewam je bardzo ostrożnie.Maori pisze:Ziemia inna mieszanka torfowa. Taką ziemie dostały wszystkie przesadzone pomidory i czują się dobrze tylko maskotka ma jakiś problem. Po przesadzeniu podlałam obficie tylko raz 2 tygodnie temu. Ale ziemia jest cały czas mokra co mnie zaskoczyło, nie bardzo wiem dlaczego nie wysycha. Może to powód, nie wiem.inga_beta pisze:Przed wysadzeniem to były bardzo ładne pomidory. A po wysadzeniu wszystkie jakieś takie wychudzone. To taka sama ziemia? Może przelane?
Tak wszystkie były hartowane przez dwa tygodnie.Skoanna pisze:Maori wydają się wydelikacone. Poczekaj jeszcze. Ty je hartowałeś/łaś przed wysadzeniem?
A który dwarf jest lepszy w smaku- New Big czy Arctic?
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Aniu, to już taka uroda tej odmiany.
Ja wsadziłam Ding Well Scotty Dwarf do 10l donicy i już z niej wyłazi, będę musiała przesadzić do 20 l wiadra.
Pozdrawiam Irena
Ja wsadziłam Ding Well Scotty Dwarf do 10l donicy i już z niej wyłazi, będę musiała przesadzić do 20 l wiadra.
Pozdrawiam Irena
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Dosyć spory jest.Skoanna pisze:Kasiu ten Dwarf ... weel scotty u Ciebie też jest taki duży. U mnie wyrósł wielki krzaczor który puszcza masę wilków. Nie wygląda jak reszta Dwarfów. Jaka jest jego poprawna nazwa? Dig Well Scotty?
Nasiona dostałam pod nazwą Ding Well Scotty Dwarf, ale z tego co teraz sprawdzałam w necie chyba ktoś zrobił literówkę i powinno być Ding Wall Scotty Dwarf.