Uratowane storczyki (Art) :)
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Uratowane storczyki (Art) :)
Dobrze Asiu, że zajrzałaś do Masdevallii. Ja ich nawet nie rozpakowywałam z tych "owijek", nie było czasu....
Ta z gorszymi korzonkami ma nowe przyrosty, więc z nowymi korzonkami też nie powinno być problemu. A w nowym podłożu i pod Twoją troskliwą opieką ruszy z kopyta - za co mocno trzymam kciuki
Ta z gorszymi korzonkami ma nowe przyrosty, więc z nowymi korzonkami też nie powinno być problemu. A w nowym podłożu i pod Twoją troskliwą opieką ruszy z kopyta - za co mocno trzymam kciuki
Ja tez jestem pewna, że ta słabsza Masdevallia do wiosny wzmocni się a potem juz będzie 'z górki'
Trochę te pięknotki rozszyfrowałam, co nie znaczy, że już wiem wszystko. Każda może mieć swoje indywidualne
wymagania...
A teraz zdjęcia katlejki. Renatko - na zachętę dla Ciebie, żebyś sobie jakąś sprawiła
Wybaczcie, że tak dużo, ale jestem nią naprawdę zuroczona.
Rozwój pąka i roślina w całości.
Cattleya ma jeszcze 2 przyrosty, a w nich z pochewek kwiatowych wyglądają kolejne malutkie jeszcze pączki
Trochę te pięknotki rozszyfrowałam, co nie znaczy, że już wiem wszystko. Każda może mieć swoje indywidualne
wymagania...
A teraz zdjęcia katlejki. Renatko - na zachętę dla Ciebie, żebyś sobie jakąś sprawiła
Wybaczcie, że tak dużo, ale jestem nią naprawdę zuroczona.
Rozwój pąka i roślina w całości.
Cattleya ma jeszcze 2 przyrosty, a w nich z pochewek kwiatowych wyglądają kolejne malutkie jeszcze pączki
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu ja poproszę jeszcze więcej zdjęć - cattleyka śliczna
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Aniu, było więcej, ale skasowałam, bo nie chciałam przesadzić... Dziękuję !
Pozdrawiam, Joanna
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Asiu, wstawiaj wstawiaj, nie daj się prosić, jest naprawdę piękna, i zdjęcia są piękne!
Coraz bardziej chodzi za mną cattleya, i masdevalia, i coś czuję, że sprawię sobie po jednej, a wtedy będę wpadać do Ciebie na nauki, ok? ;)
Coraz bardziej chodzi za mną cattleya, i masdevalia, i coś czuję, że sprawię sobie po jednej, a wtedy będę wpadać do Ciebie na nauki, ok? ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Uwielbiam Katlejki ale u kogoś,sama trzy zmarnowałam wrr..
Została mi jedna..Ale żyje hehe
A ta jest wyjątkowo piękna,pachnie?
Została mi jedna..Ale żyje hehe
A ta jest wyjątkowo piękna,pachnie?
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Asiu - katlejka po prostu cudo I powiadasz, że kwiatków będzie więcej ...szczerze gratuluję
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Asiu, rewelacja do tego jeszcze tak obfite kwitnienie, koniecznie muszę sobie zrobić taki prezencik, oby jeszcze chciały u mnie kwitnąć.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Joasiu, nie dziwię się, że nie mogłaś się powstrzymać przed wstawieniem wielu zdjęć. Uwierz, że my chętnie zobaczymy więcej, bo cattleyka jest przepiękna ! Oby moje też tak pięknie kwitły
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Cieszę się, że i Wam podoba się Cattleya
Zawsze podkreślam, że ulotne piękno jej kwiatów ( kwitnie zaledwie ok. 2 tygodni ),
jest rekompensowane przez wspaniałą kolorystykę. Trzeba więc robić fotki, aby zbyt prędko jej nie zapomnieć...
Agnieszko, życzę Ci wobec tego okazji do zakupu obydwu wymarzonych storczyków i wpadaj do mnie
Jak tylko będę potrafiła pomóc, to jestem do usług
Agatko, katlejka pachnie pięknie. I jak to bywa - im starsze kwiaty, tym zapach intensywniejszy...
A Twoja, ta która przeżyła, po tylu przykrych doświadczeniach z pozostałymi ,na pewno Ci wynagrodzi
opiekę kwiatami (może na wiosnę ???)
Madziu, zwróciłaś uwagę, że pączki mojej katlejki w zupełnie inny sposób się otwierają niż u Twojej ?
Mam jeszcze inną katleję. Kupioną rok temu (jesienią) w Sosnowcu na wystawie.
Dotąd wydawała wyłącznie nowe przyrosty, a kwiatów "0". Teraz coś się tam wykluwa, ale ciiiii.....
Renatko, widzę, że udało mi się Ciebie zachęcić. Kup koniecznie, będziemy sobie kibicować
Justynko, Twoim czterem (dobrze pamiętam ?) katlejkom również od dawna kibicuję i nie mogę sie doczekać
aby podzielić również twoją radość z kwiatów. Trzymam więc kciuki za całą gromadkę.
A na koniec w takim razie jeszcze porównawcze dwie odsłony kwiatów.
Pierwszy świeżo po rozkwicie, w porannym słońcu, jeszcze lekko seledynowy. Drugi w pełni dojrzały.
Zawsze podkreślam, że ulotne piękno jej kwiatów ( kwitnie zaledwie ok. 2 tygodni ),
jest rekompensowane przez wspaniałą kolorystykę. Trzeba więc robić fotki, aby zbyt prędko jej nie zapomnieć...
Agnieszko, życzę Ci wobec tego okazji do zakupu obydwu wymarzonych storczyków i wpadaj do mnie
Jak tylko będę potrafiła pomóc, to jestem do usług
Agatko, katlejka pachnie pięknie. I jak to bywa - im starsze kwiaty, tym zapach intensywniejszy...
A Twoja, ta która przeżyła, po tylu przykrych doświadczeniach z pozostałymi ,na pewno Ci wynagrodzi
opiekę kwiatami (może na wiosnę ???)
Madziu, zwróciłaś uwagę, że pączki mojej katlejki w zupełnie inny sposób się otwierają niż u Twojej ?
Mam jeszcze inną katleję. Kupioną rok temu (jesienią) w Sosnowcu na wystawie.
Dotąd wydawała wyłącznie nowe przyrosty, a kwiatów "0". Teraz coś się tam wykluwa, ale ciiiii.....
Renatko, widzę, że udało mi się Ciebie zachęcić. Kup koniecznie, będziemy sobie kibicować
Justynko, Twoim czterem (dobrze pamiętam ?) katlejkom również od dawna kibicuję i nie mogę sie doczekać
aby podzielić również twoją radość z kwiatów. Trzymam więc kciuki za całą gromadkę.
A na koniec w takim razie jeszcze porównawcze dwie odsłony kwiatów.
Pierwszy świeżo po rozkwicie, w porannym słońcu, jeszcze lekko seledynowy. Drugi w pełni dojrzały.
Pozdrawiam, Joanna
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jejuniu, ależ ona piękna Jestem na etapie polowania na katlejkę, więc tym chętniej o niej czzytam i oglądam fotki...Twoja jest cudna
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ta Cattleya jest cudna. Gdyby nie kapryśność, chciałabym mieć takie cudo na parapecie.