Ja te moje zwykłe za wcześnie wstawiłam do ziemi, teraz mam gigantyczne liście i nie wiem jak ja to wywiozę na działkę.
Na dodatek od noszenia tych kann liść czasami mi się naderwie, a całość jest jakaś taka wiotka mało zielona i delikatna.
Już bym je wywiozła na działkę ale mam tylko nieogrzewana szklarnię.
Zostawić w nieogrzewanej szklarni to ryzyko nawet w początkach maja. W takich przypadkach lepiej później sadzić w donice do pędzenia. Czasu nie cofnie trzeba się jakoś przemęczyć,już bliżej niż dalej do wysadzenia w gruncie.
Janusz wielka szkoda z tym Sunburstem, nie poddawaj się.
Kiedy u Cleopatry pojawiają się ciemne pasy na lisciach? Nie wiem, co mi wyrasta, a tak bardzo zależy mi na niej.
Durban wyszedł zielony a czy Cleopatra może być jeszcze zielona, a dopiero póżniej się przebarwi, czy znów rośnie nie to co powinno?
Claudio. Z Pink Sunbursta już nie będę szukał, bo to nie ma sensu. Jak na razie to wielkie oszukaństwo. Kanna "Cleopatra" nie zawsze ma pasek na liściach i na kwiatach. Zależy to o stopnia zawirusowania. Może być tak,że jeden kwiatostan będzie z czerwonym pasem lub cały czerwony gdy drugi będzie żółty w czerwone kropki Natomiast Durban wyrasta już od pierwszych liści z wyraźnym rysunkiem na liściach.
Yes ! Yes! Yes! (kto to powiedział ? ) - Te moje opłakane i pogrzebane 3 Canny , kupione na All. zaczęły coś wypuszczać , problem będzie tylko póżniej z identyfikacją , bo jak ta jedna wystrzeliła a te 3 nie dawały oznak życia to je wyłożyłam do pojemnika z ziemia ale wszystkie trzy razem i nie oznaczałam a tu teraz niespodzianka ale jak juz podrosną to wstawię fotki i na pewno mi pomożecie - to znaczy ja wiem jakie odmiany kupiłam ale która jest która teraz to jest pytanie
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Janusz przykro patrzeć na to co przysłali. Moje kanny idą w górę,s toją w zimnej oranżerii i maja się dobrze. Byłam w ogrodniczym po trawę, nie mogłam wytrzymać i dokupiłam jeszcze trzy kanny
Brawo Bina Masz 'rękę' do kann. Ciekwwy jestem czy ożywiłabyś moje te które otrzymałem Dorotko. Życzę Ci z całego serca by to był on. Mam w tym interes,bo pierwszym byłbym klientem. Ewo Po łapkach, po co grzebiesz po pierwsze 'nie przeszkadzać'. Aniu To już ile Twoja kolekcja ma odmian