Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

:wit
Rabaty piękne.Lilie też.
Ja tez uwielbiam ich zapach ;:167
Mój trawnik tez przypalony słońcem.ale odrośnie.I twój tez zobaszysz.Już któregoś roku tak miałam :roll:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tylko szkoda bukszpanków, takie ładne były.
Na pewno dojdą do siebie ,tylko to potrwa trochę.
U mnie od kilku dni chmury deszczowe , jedną wydmucham w twoją stronę... ;:108
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie trawa zielona ale za to pełna chwastów.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Soniu ;:168 , rzeczywiście trawnik Ci zmasakrowała susza ;:oj u mnie jednak był codziennie podlewany / bo niewielki ;:173 / to jest OK.
Zbytnio chyba dogadzasz i dopieszczasz te swoje rośliny,że one w takim tempie się rozrastają ;:63 A poprawki w ogrodzie ;: ..tutaj nic nie jest na zawsze :? ;:173 ...zmiany muszą być brane pod uwagę. ;:108 Ja ponad 30lat uprawiam swój i nadal poprawiam i zmieniam nieustannie ;:306 W zwolnionym tempie ostatnimi czasy, dłużej mi schodzi ale się jeszcze nie poddaję...
Chyba dzisiaj już przestaną deszcze nas nawiedzać ale upały nadchodzą to się nam ogrody zagotują... ;:oj

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu piękna lilia. U mnie jeszcze nie wszystkie kwitną, a już stwierdzam, że za mało ich w moim ogrodzie ;:306 Coraz bardziej lubię te piękności ;:108 widok twoich host leje miód na moje serce, bo zamarzyła mi sie wiosną wstęga hostowa wzdłuż wjazdu, a tam w większości patelnia i trochę się obawiałam o nie, ale skoro twoje tak świetnie wyglądają, to może i ja się doczekam ;:65 Trzymam kciuki za trawnik &&&& A mężowi się nie dziwię ;:185 Ja po wszystkich pracach w domu i w obejściu na dłuuugo będę miała uraz do remontów :wink:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosia ma rację, hostowa rabata tylko pozazdrościć. Niech zdrowo rosną. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

;:202 szkoda bukszpanów takie piękne były trawa wygląda bardzo źle miejmy nadzieje że deszcze ją uratują . U mnie obecnie trwa pora deszczowa jest tak mokro że ziemia się zapada jak chodzę po rabatkach :D Pada już drugi tydzień.
Mi kupiona na allegro magical monnlight padła :evil: i teraz nie mogę jej nigdzie dostać a za internetowe zakupy dziękuje bardzo zraziłam się.
ogólnie wszystkie roślinki wyglądają bardzo dobrze tylko trawa zdradza że sucho jest
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

No cóż trawnik mój wygląda bardzo podobnie , ale teraz padało kilka dni, więc jest nadzieja :)
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, nie martw się , bukszpany powinny odbić jak dostaną wody , trzymam kciuki ;:333 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Soniu Różyczka piękna
Jeżówka Guawa Ice urocza :D jakoś podobnie do mojej wygląda tylko jakby moja środeczek trochę ciemniejszy ma ;:131
Biała cynia piękna.Rozwary przepięknie zakwitły
Runianka japońska pięknie się prezentuje z rododendronem
Szałwia omszona śliczna odętka wirginijska pięknie zaczyna rozkwitać
Rojniki notorycznie podkopywane przez nornice przepięknie sobie radzą przepięknie zakwitł rojnik
Przepiękna kępa bialutkiej jeżówki i pięknie się prezentuje z perovskią, kleome piękne
Hortensja Anabelka pięknie kwitnie a Vanilka pięknie rozkwita Lilie azjatyckie ślicznie kwitną. Juki pięknie trzymają się dzielnie.
Zmutowany rozwar uroczy :wink:
Lilia orientalna w pięknym kolorku. Mój trawnik też już pomału zaczyna usychać miejscami robią się suche placki
Ale przepięknie krzak obsypany pomidorkami ;:oj fasolka piękna
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Zapach lilii , aż do mnie doleciał przed komputer ;:306
Hosty w dużych kępach wyglądają rewelacyjnie ;:oj
Krzak z pomidorami ;:303 jaka to odmiana?
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Soniu, przybywam się zameldować po dłuższej nieobecności ;:168 Patrzę na twój trawnik i oczom nie wierzę :shock: U mnie też była tragedia, ale widzę, że cały region zasuszony. Jedyna nadzieja, że po deszczach powinno wszystko ładnie odbić ;:108 Pachnące lilie wszędzie robią furorę, w końcu lipiec to ich czas ;:173
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Pomimo nieszczęsnych trawnika i bukszpanów wszystko wygląda fajnie :D
Już widzę jak podlewasz :roll: Pewnie rano i wieczorem...
Ja staram się ale to tak wychodzi że mój trawnik podobnie wygląda :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu dzięki, ;:196 lilie azjatyckie nadal kwitną, a kilka orientalnych pewnie zakwitnie w weekend. Padało przez dwa dni i trawnik zaczyna się zielenić, przeszedł wertykulację, tylko znowu zapowiadają ponad 35 stopni. ;:223

Obrazek

Olu dzięki, ;:196 dmuchanie pomogło, popadało i ogród podlany. Bukszpany otrzepałam z uschniętych listków, powinny się niedługo zazielenić. Niestety przycięłam je przed samymi upałami. Inne dwa dni wcześniej, to nie zostały przypalone. Hosty niewyszukane, to sobie radzą, podlewałam w czasie suszy dwa razy w tygodniu. Mam jeszcze kilka przed hortensją Pink Diamond.

Obrazek

Martuś u Ciebie lepsza ziemia, dłużej trzyma wilgoć. Chwastom w takiej też się lepiej rośnie. :)

Marysiu podlewaliśmy swój trawnik codziennie wieczorem przez tydzień. Żeby ziemia nie traciła wody w upały,trzeba by podlewać kilka godzin dziennie, a rabaty też czekały na wodę. Baliśmy się zostawiać podlewanie pod naszą nieobecność. ;:202 Poświęciłam więc trawnik, a ratowałam rabaty. Akurat derenie i część hortensji rośnie na nawiezionej lepszej glebie. Podnosiliśmy jeden kąt działki o około 60cm. Ja jak każda zakręcona ogrodowo, ;:108 będę pewnie też zmieniać rabaty dopóki sił starczy. Właśnie przeraża mnie kolejna zapowiadana fala upałów, bo nawet trawnik zaczął się zielenić.

Małgosiu dziś nie miałam czasu na ogród, ale wieczorem poszłam powąchać lilie orientalne, pachną cudownie. ;:oj Posadź hosty niezbyt wyszukane, które łatwiej zniosą słońce i niestety musisz podlewać. Hosty Albomarginata, tak jak hortensje, pierwsze zagościły w ogrodzie. Nie mam rarytasów, ale sadzę kolejne, tym razem mniejsze. Może zadomowią się pod klonem, będę podlewać, bo tam sucho, ale za to mają trochę cienia. My budowaliśmy dom dojeżdżając na budowę codziennie 10 km. Ja przez rok nie pracowałam, żeby dopilnować robotników, ale M przyjeżdżał po pracy, żeby mnie zmienić. Byliśmy zmęczeni i też nie wymagam za wiele, bo pracę ma odpowiedzialną i często nie ma siły na cokolwiek.

Obrazek

Anitko rabaty cały czas podlewane, to nie ucierpiały, tylko bukszpany, którym odsłoniły się po przycięciu niezahartowane na słońce, wewnętrzne listki. Już lepiej wyglądają. Przez dwa dni deszczu tawuły japońskie, przycięte do drewna, pokryły się młodymi liśćmi. Magical Monnlight spróbuję ukorzenić dla Ciebie. ;:168

Obrazek

Paulinko trawnik odrośnie i Twój, i mój, żeby tylko znowu nie było znowu parę tygodni suszy. ;:202

Wiesiu jasne poradzą sobie, widziałam już takie ususzone bukszpany u znajomych i odrosły. One były podlewane, tylko obcięcie im zaszkodziło.

Paulinko Paulii dzięki, ale jesteś miła. ;:196 Ogród musi jakoś funkcjonować, bo lubię pracę w nim, choć mam dni, że zaglądam do niego wieczorem na pół godziny. ;:108 Jarzynki już wędrują do garnków, swoje smakują najlepiej.

Asiu mam kilkanaście lilii orientalnych, tylko się ociągają z kwitnieniem. Warto je sadzić dla zapachu, choć kwiaty też mają piękne. Pomidory na zdjęciu to Promyk, tak podpisał darczyńca. :) Dla Ciebie kwiaty host, bardzo je lubię choć takie niepozorne.

Obrazek

Obrazek

Sabinko dzięki, ;:180 też nie zaglądam do wszystkich, bo czasu brakuje. Mój trawnik drugi raz w ciągu czterech lat, tak wygląda. Wiem, że bez wymiany gleby w każdą suszę będzie siano. ;:222 Lilie piękne i pachnące, ale już mam dylemat, jak zasłonić przekwitłe. Niektóre źle posadziłam i będę oglądać do jesieni sterczące łodygi. ;:131

Agnieszko dzięki. ;:196 Podlewam wieczorem, bo rano musiałabym wstać o czwartej, żeby ze trzy godziny się podlewało, a nie mam na to siły. Jak wychodzimy, nie zostawiam nawadniania. Już wypraktykowałam, że lanie w upały wody na mój trawnik na piasku, nic nie daje. Zresztą mam cztery punkty czerpalne w ogrodzie, to nie obsłużą jednocześnie wszystkich rabat i sporego trawnika.

Berberysy rzadko pokazywane, a Admiration przetrzymały suszę świetnie. Lubię ich złote obwódki na liściach.

Obrazek

Heliotropy trochę gorzej znoszą suszę, ale podlewane, nadal kwitną.

Obrazek

Werbena rośnie na każdej rabacie.

Obrazek

Jeszcze przetacznik Christa na fioletowo.

Obrazek

Trzmieli zawsze pełno, więcej niż pszczół.

Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Soniu, czy ostnice bardzo się rozsiewają :?:
Jak patrzę ile tworzy nasion i jak rozsypują się po rabacie. to ogarnia mnie przerażenie.
Werbeny cudowne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”