Róże na wydmie
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Róże na wydmie
Witajcie po krótkiej przerwie. Nadszedł czas róż i pora otworzyć furtkę do ogrodu.
Zmieniłam nazwę mojego wątku, bo to róże zajmują pierwsze miejsce w moim sercu i ogrodzie. Dla nich zawsze znajduję czas, a one jak to kapryśne panny, czasami odwdzięczają się pięknym kwiatem, a innym razem zranią do krwi.
Długo w tym roku kazały nam czekać. Podium zostało zajęte przez Cardinal de Richelieu, Henri Martin i Princess Anne.
Codziennie rozkwitają nowe, niestety dzisiejsza burza narobiła trochę szkód. Ucierpiał Paul's Himalayan Musk, który dzielnie wspinał się po robinii.
Gipsy Boy
Ambridge Rose
Capri
Blush Hip
I na zakończenie trawnik i róże.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Re: Róże na wydmie
Cześć Aniu
nic tak nie wprowadza mnie w dobry nastrój z samego rana jak kwitnące róże
Capri już kwitnie, ja dopiero pączki ledwo co dojrzałam.
Zmiana nazwy wątku mi się też podoba
nic tak nie wprowadza mnie w dobry nastrój z samego rana jak kwitnące róże
Capri już kwitnie, ja dopiero pączki ledwo co dojrzałam.
Zmiana nazwy wątku mi się też podoba
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, dobrze, że już furtka otwarta, bo krążyłam pod nią od jakiegoś czasu z ciekawością zerkając co tam ładnego u Ciebie.
Sporo masz już rozkwitniętych róż i tak ślicznie
Sporo masz już rozkwitniętych róż i tak ślicznie
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Paul's Himalayan Musk uszkodzona? Przepiękny różany potwór
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Piękne róże Podziwiam
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu witam się i ja. Nie może mnie przecież zabraknąć w Twym różanym królestwie.
Aniu
Piękne otwarcie wątku, piękne róże, z takim soczystym trawnikiem wyglądają idealnie
Ile lat masz Paul's Himalayan Musk? Ja swoją posadziłam tej wiosny i też pod drzewem, aby się wspinała, a potem naczytałam się negatywnych komentarzy, że dopiero po kilku latach zakwita Zasmuciło mnie to. Przy innym drzewie posadziłam też Bobbie Jamesa i też podobne komentarze o niej przeczytałam. Ale jak zobaczyłam teraz u Ciebie kwitnącego Paul's HM to nadzieja wróciła! piękna jest
Piękne otwarcie wątku, piękne róże, z takim soczystym trawnikiem wyglądają idealnie
Ile lat masz Paul's Himalayan Musk? Ja swoją posadziłam tej wiosny i też pod drzewem, aby się wspinała, a potem naczytałam się negatywnych komentarzy, że dopiero po kilku latach zakwita Zasmuciło mnie to. Przy innym drzewie posadziłam też Bobbie Jamesa i też podobne komentarze o niej przeczytałam. Ale jak zobaczyłam teraz u Ciebie kwitnącego Paul's HM to nadzieja wróciła! piękna jest
- majka411
Byłaś u Kamili na różanym weekendzie napisz co ciekawego widziałaś
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Witaj Aniu, melduję się w nowej odsłonie ogrodu na końcu wydmy
Skoro róże to Twoja największa pasja i one rządzą w ogrodzie, zmiana tytułu wątku jest jak najbardziej na miejscu
Nie znam za dobrze róży Paul's Himalayan Musk Zaraz pewnie sprawdzę na necie, bo urodziwa
Skoro róże to Twoja największa pasja i one rządzą w ogrodzie, zmiana tytułu wątku jest jak najbardziej na miejscu
Nie znam za dobrze róży Paul's Himalayan Musk Zaraz pewnie sprawdzę na necie, bo urodziwa
- nena08
Witam Wszystkich miłych gości na wydmie
Majeczko, Twój poranny wpis bardzo mnie ucieszył.
Capri już mnie zdążyła zezłościć. Trzyma kwiaty zaledwie dwa dni, no może w porywach do trzech. Zmieniłam jej miejscówkę, a ona wcale się nie wyrywa do góry. Nie mam pojęcia dlaczego te róże w pierwszym szeregu tak szaleją, a przesadzone do tyłu zachowują się wręcz odwrotnie.
Louise Clements
Basiu, ciągły brak czasu opóźnił otwarcie furtki. Kończę robotę w ogrodzie jak robi się ciemno i nie mam już na nic siły.
Minerwa
Aniu, Paul's Himalayan Musk leży na trawniku i nie mam pomysłu jak go z powrotem umieścić na drzewie.
Majestic
Sylwia, witam nowego gościa na wydmie
Dla Ciebie na powitanie
Port Sunlight
Aneczko, cieszę się, że jeszcze chce Ci się tu zaglądać
Diamond Eyes
Dominiko, Paul's Himalayan Musk zakupiłam jesienią 2013. Kwitła dopiero w 2015 i to dość obficie. Ubiegły rok był nieco gorszy. W tym roku bardzo słabo przezimowała. Musiałam ją ciąć dwukrotnie, a i tak część pędów będzie do wycięcia po kwitnieniu.
U mojego kolegi zakwitła po kilku latach, ale on posadził ją w trudnym miejscu.
Pewnie za rok będziesz cieszyć się kwiatami, które uwielbia ogrodnica niszczylistka.
Peter Paul Rubens
Elwi, Paul's Himalayan Musk, to różany potwór. Powinien wspinać się po drzewie, ale mojemu zdecydowanie się to nie podoba, a ja nie mam pomysłu jak go do tego zachęcić lub zmusić.
Wykopałam tulipany z jednej rabaty. Claudi znów przybyło. Trzeba będzie zrobić selekcję cebul przy sadzeniu mimo wywalenia większości małych.
Blush Hip
Dziś rozkwitła pierwsza nowość Diabeł Morski. Niestety kolor zdecydowanie odbiega od oryginału. Powinna być purpurowa z żółtym środkiem. Za to zapach ciekawy. Doczytałam, to zapach jaśminu. Muszę jutro dokładnie sprawdzić.
Majeczko, Twój poranny wpis bardzo mnie ucieszył.
Capri już mnie zdążyła zezłościć. Trzyma kwiaty zaledwie dwa dni, no może w porywach do trzech. Zmieniłam jej miejscówkę, a ona wcale się nie wyrywa do góry. Nie mam pojęcia dlaczego te róże w pierwszym szeregu tak szaleją, a przesadzone do tyłu zachowują się wręcz odwrotnie.
Louise Clements
Basiu, ciągły brak czasu opóźnił otwarcie furtki. Kończę robotę w ogrodzie jak robi się ciemno i nie mam już na nic siły.
Minerwa
Aniu, Paul's Himalayan Musk leży na trawniku i nie mam pomysłu jak go z powrotem umieścić na drzewie.
Majestic
Sylwia, witam nowego gościa na wydmie
Dla Ciebie na powitanie
Port Sunlight
Aneczko, cieszę się, że jeszcze chce Ci się tu zaglądać
Diamond Eyes
Dominiko, Paul's Himalayan Musk zakupiłam jesienią 2013. Kwitła dopiero w 2015 i to dość obficie. Ubiegły rok był nieco gorszy. W tym roku bardzo słabo przezimowała. Musiałam ją ciąć dwukrotnie, a i tak część pędów będzie do wycięcia po kwitnieniu.
U mojego kolegi zakwitła po kilku latach, ale on posadził ją w trudnym miejscu.
Pewnie za rok będziesz cieszyć się kwiatami, które uwielbia ogrodnica niszczylistka.
Peter Paul Rubens
Elwi, Paul's Himalayan Musk, to różany potwór. Powinien wspinać się po drzewie, ale mojemu zdecydowanie się to nie podoba, a ja nie mam pomysłu jak go do tego zachęcić lub zmusić.
Wykopałam tulipany z jednej rabaty. Claudi znów przybyło. Trzeba będzie zrobić selekcję cebul przy sadzeniu mimo wywalenia większości małych.
Blush Hip
Dziś rozkwitła pierwsza nowość Diabeł Morski. Niestety kolor zdecydowanie odbiega od oryginału. Powinna być purpurowa z żółtym środkiem. Za to zapach ciekawy. Doczytałam, to zapach jaśminu. Muszę jutro dokładnie sprawdzić.
- nena08
Jak Majeczka zauważyła byłam na dniu otwartym u Kamili.
Szkółka jest na końcu świata. Przejechałam całą Warszawę po skosie, co zajęło mi półtorej godziny. Nie używam nowych wynalazków tylko archaicznej mapy, ale z dotarciem na miejsce nie miałam większych problemów.
Kwitła większość historycznych róż, zarówno w gruncie jak i w doniczkach przeznaczone do sprzedaży.
Miałam tylko pooglądać
Na przykład takie cudeńka
Moje zakupy
Szkółka jest na końcu świata. Przejechałam całą Warszawę po skosie, co zajęło mi półtorej godziny. Nie używam nowych wynalazków tylko archaicznej mapy, ale z dotarciem na miejsce nie miałam większych problemów.
Kwitła większość historycznych róż, zarówno w gruncie jak i w doniczkach przeznaczone do sprzedaży.
Miałam tylko pooglądać
Na przykład takie cudeńka
Moje zakupy
- majka411
Dziękuję Aniu za zdjęcia, lubię takie widoki
Podaj nazwy róż, które kupiłaś
Podaj nazwy róż, które kupiłaś
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, fajne zakupy poczyniłaś... oj chyba sama bym miała problem i nie parałabym się zakupom widząc takie piękności!
Pozdrawiam, Basia.