Moje storczyki - Monisia
Moje storczyki - Monisia
Witam wszystkich fanów tych przecudnych kwitków Już od dawna jestem zarażona tą i chorobą i wcale nie zamierzam sie przed nią bronić W swojej kolekcji miałam już kilka okazów, niestety padły ofiarą "zauroczenia" czy czegoś takiego bo były zdrowe i nie raz już kwitły, ale pozostały mi po nich tylko zdjęcia:
A teraz na pocieszenie dostałam ślicznego sabotka i mam nadziej że on będzie tym pierwszym w nowej kolekcji :)Oto moje szczęście:
Pozdrawiam wszystkich
A teraz na pocieszenie dostałam ślicznego sabotka i mam nadziej że on będzie tym pierwszym w nowej kolekcji :)Oto moje szczęście:
Pozdrawiam wszystkich
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Monisiu, tym razem już w Twoim wątku
Prześliczne były Twoje falenopsisy, zauważyłam 2 baaaardzo podobne do moich i miltoniopsis urokliwy :P
Szkoda że Ci zmarniały
A sabotek rewelacja, trzymam kciuki żeby z nim wszystko było dobrze
Prześliczne były Twoje falenopsisy, zauważyłam 2 baaaardzo podobne do moich i miltoniopsis urokliwy :P
Szkoda że Ci zmarniały
A sabotek rewelacja, trzymam kciuki żeby z nim wszystko było dobrze
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Monisiu ,ja zabawiam się w hodowlę storczyków od 10 lat /chyba nawet ponad/.Mam przede wszystkim w swojej kolekcji phalenopsisy,miałam kiedyś i sabotka piekny był..i cymbidia,mam jeszcze jakąś małpeczkę,która mi wypuszcza tylko liscie i nie mogę jej zidentyfikować Mam mnóstwo zdjęć i nawet katalog historii każdego egzemplarza a zdjęcia ..buuu.. w albumie,którymi się nie mogę nawet pochwalić No ale może nadejdzie lepszy czas..i zeskanuję jakoś tu te zdjęcia.
Storczyki
Witaj!!! Musiałam go zobaczyć Twój Sabotek ma większe liscie od mojego i to ubarwienie mmmm śliczota krótko mówiac ładny okaz i zyczę Ci aby zaczął nową piekną kolekcje storczyków
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Witam wszystkich
Minęły Walentynki i z tej okazji sprawiłam sobie 2 nowe kwiatki: Dendrobium phalaenopsis i Dendrobium nobile
Nobile jest w trakcie kwitnienia i jest śliczny, ten drugi będzie niespodzianką, ponieważ kupiłam go w przecenie i nie wiem jakiego będzie koloru, ale sama roślinka jest w bardzo dobrym stanie Teraz muszę się dokształcić jak sie nimi właściwie zaopiekować i sprawić żeby ponownie zakwitły, dlatego jeżeli mogę to proszę podajcie mi linki na które warto zajrzeć, i mam jeszcze jedno pytanko, które ze storczyków lubią żeby spryskiwać im listki,a które tego nie cierpią???
Pozdrawiam
Minęły Walentynki i z tej okazji sprawiłam sobie 2 nowe kwiatki: Dendrobium phalaenopsis i Dendrobium nobile
Nobile jest w trakcie kwitnienia i jest śliczny, ten drugi będzie niespodzianką, ponieważ kupiłam go w przecenie i nie wiem jakiego będzie koloru, ale sama roślinka jest w bardzo dobrym stanie Teraz muszę się dokształcić jak sie nimi właściwie zaopiekować i sprawić żeby ponownie zakwitły, dlatego jeżeli mogę to proszę podajcie mi linki na które warto zajrzeć, i mam jeszcze jedno pytanko, które ze storczyków lubią żeby spryskiwać im listki,a które tego nie cierpią???
Pozdrawiam
bywam u Ciebie z wizytą, ale zawsze nie mogłam napatrzeć się na tego phapiopedilum piękny, był taki u nas w kwiaciarni, lecz niestety jego czas kwitnienia już mijał a ja nie wierze w swoje umiejętności i wolę kupować takie, które będą cieszyć moje oko chociaż kilka dni po zakupie
te które padły ofiarą zauroczenia też śliczne, niestety chyba każdy miłośnik kwiatów ma na swoim koncie i sukcesy i porażki, ale najważniejsze by uczyć sie na błędach i więcej ich nie powtarzać no i niecierpliwie czekam na nowe okazy w Twojej kolekcji Monisiu
te które padły ofiarą zauroczenia też śliczne, niestety chyba każdy miłośnik kwiatów ma na swoim koncie i sukcesy i porażki, ale najważniejsze by uczyć sie na błędach i więcej ich nie powtarzać no i niecierpliwie czekam na nowe okazy w Twojej kolekcji Monisiu
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monisiu, przepiękne te nowe nabytki niech Ci ładnie rosną
Dopiero teraz, gdy stoją wszystkie obok siebie, widać jaki Twój sabotek jest wielki
Dopiero teraz, gdy stoją wszystkie obok siebie, widać jaki Twój sabotek jest wielki
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. Przepiękne dendrobium nobile Marzy mi się ten gatunek, ale odstrasza mnie jego "trudność" w uprawie.
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje