Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9
Witam wszystkich bardzo serdecznie w nowej części mojego wątku.
Poprzednia część jest tutaj:
viewtopic.php?f=2&t=102623&start=0
Za oknami mam piękną bielutką zimę.
Jednak czas szybko mija i wkrótce zieleń zastąpi biel, a wiosenne kwiatki będą cieszyły nasze oczy.
Ożywią się nie tylko roślinki, ale też ptaki i zwierzęta, a przede wszystkim ludzie.
Znowu wyruszymy do ogrodów i na działeczki, które zaabsorbują nasz czas, dając mnóstwo radości i szczęścia.
Bardzo już tęsknię za tymi wiosennymi, letnimi i jesiennymi widokami, toteż chętnie wracam do nich wspomnieniami.
Serdecznie zapraszam miłych Gości do mojego malutkiego ogródeczka działkowego.
Poprzednia część jest tutaj:
viewtopic.php?f=2&t=102623&start=0
Za oknami mam piękną bielutką zimę.
Jednak czas szybko mija i wkrótce zieleń zastąpi biel, a wiosenne kwiatki będą cieszyły nasze oczy.
Ożywią się nie tylko roślinki, ale też ptaki i zwierzęta, a przede wszystkim ludzie.
Znowu wyruszymy do ogrodów i na działeczki, które zaabsorbują nasz czas, dając mnóstwo radości i szczęścia.
Bardzo już tęsknię za tymi wiosennymi, letnimi i jesiennymi widokami, toteż chętnie wracam do nich wspomnieniami.
Serdecznie zapraszam miłych Gości do mojego malutkiego ogródeczka działkowego.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9
taj Lucynko w nowej części . Pięknie rozpoczęłaś, zdjęcie gołębia - ależ ma ubarwione piórka . Ta ostatnia roślina to co to takiego ?? Jakoś nie mogę poznać . Pozdrawiam ...
Jestem i ja. Gołąbek faktycznie ciekawy Dziwne, że Twoja kota ich nie rusza. Mój Francek już dawno by je przetrawił
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Lucynko fajnie się złożyło nowa część z przedwiośniem się rozkręca, bo podobno idzie ciepełko Czy to krzewuszka variegata ? A to niebieskie na końcu też nie pamiętam... Zwierzaczki wymiziaj... też już pewnie tęsknią za swoboda na działce
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Lucynko melduję się w nowym wątku.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Sama jestem z siebie dumna, że zdążyłam na pierwszą stronę Taka spostrzegawczość rzadko mi się zdarza. Zazwyczaj zanim się spostrzegę, to już jest dobrych kilka stron.
O chłodzeniu nasion heliotropu przeczytałam u kogoś w wątku, to myślałam, że tak trzeba W ubiegłym roku siałam, ale nie pamiętam już czy jakoś je przygotowałam do siewu. Chyba nie, bo wszystko robiłam według Twoich wskazówek Moje heliotropki chyba już kiełkują Nie jestem jeszcze tego pewna, bo malusie i jakieś wyciągnięte. Wyciągnęły się pewnie do światła, bo stały w ciemnej łazience przy kaloryferze. Na razie są tylko trzy, ale coś się już ruszyło Już zaczęłam je doświetlać, za kilka dni na pewno się okaże czy to one.
Zaczęłaś kolorowo, pięknie. Już niedługo będziemy takie widoki widywać za oknem. Ta niebieściuchna roślinka, to co to za piękność?
Pozdrawiam
O chłodzeniu nasion heliotropu przeczytałam u kogoś w wątku, to myślałam, że tak trzeba W ubiegłym roku siałam, ale nie pamiętam już czy jakoś je przygotowałam do siewu. Chyba nie, bo wszystko robiłam według Twoich wskazówek Moje heliotropki chyba już kiełkują Nie jestem jeszcze tego pewna, bo malusie i jakieś wyciągnięte. Wyciągnęły się pewnie do światła, bo stały w ciemnej łazience przy kaloryferze. Na razie są tylko trzy, ale coś się już ruszyło Już zaczęłam je doświetlać, za kilka dni na pewno się okaże czy to one.
Zaczęłaś kolorowo, pięknie. Już niedługo będziemy takie widoki widywać za oknem. Ta niebieściuchna roślinka, to co to za piękność?
Pozdrawiam
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lucynko,no na pierwszą strone to nigdy się nie załapałam ,piękna zima u Ciebie,cieszą pierwsze wschody a i zdjęcia kolorowych kwiatków cieszą ,tak że już nie wiem co mi sprawia większą radość .U mnie też biało ,choć od jutra już zapowiadają plus 6.Pozdrawiam i dalszych sukcesów w wysiewach
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Lucynko tak właśnie się zastanawiałam czy zdażę na pierwszą stronę nowej części i chyba mi sie udało albo i nie
Zimę i ja mam ładna ,a przy takiej zimie do wiosny wcale mi nietęskno
Zwierzyniec
A jakie piekne roślinki ,a ta na ostatnim zdjęciu o niebieskich kwiatach co to za roślinka ?
Zdrówka życzę i miłych dni zimowych
Zimę i ja mam ładna ,a przy takiej zimie do wiosny wcale mi nietęskno
Zwierzyniec
A jakie piekne roślinki ,a ta na ostatnim zdjęciu o niebieskich kwiatach co to za roślinka ?
Zdrówka życzę i miłych dni zimowych
Pozdrawiam Alicja
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Witaj Lucynko,
jeszcze dziś w pociągu jak wracałam do domu z pracy czytałam Twój wątek NR 8, teraz chciałam napisać, chwaląc Twoje siewki a tu wątek zamknięty
No nic, to tu piszę
O drożdżach też trafiłam gdzieś na jakiś poradach, cieszę się, że napisałaś o tym, bo teraz wiem, że warto tak robić dziękuję
jeszcze dziś w pociągu jak wracałam do domu z pracy czytałam Twój wątek NR 8, teraz chciałam napisać, chwaląc Twoje siewki a tu wątek zamknięty
No nic, to tu piszę
O drożdżach też trafiłam gdzieś na jakiś poradach, cieszę się, że napisałaś o tym, bo teraz wiem, że warto tak robić dziękuję
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Lucynko Nie miałam przyjemności towarzyszyć ci w poprzednich sezonach,bo z tym byciem na forum u mnie różnie bywało,ale mijamy się w wątkach,więc z zaciekawieniem tu zajrzałam.I wiesz co,na początek nagana Jaka jesień życia? Ze zdjęcia spogląda fajna babka z potencjałem,więc niech to będzie życie wśród ptaków i zwierząt
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Melduję się i ja.
Zajrzałam do nowego wątku i pomyślałam sobie dokładnie to samo, co moja poprzedniczka.
Coś mi też z ta jesienią życia nie gra.
Rzeczywiście Życie wśród kwiatów, zwierząt i ptaków brzmi znacznie lepiej
Zajrzałam do nowego wątku i pomyślałam sobie dokładnie to samo, co moja poprzedniczka.
Coś mi też z ta jesienią życia nie gra.
Rzeczywiście Życie wśród kwiatów, zwierząt i ptaków brzmi znacznie lepiej
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja się melduję oczywiście
Boszzzz, jaki piękny gołąb . Po moim ostatnim białym chyba zaczynam mieć hopla na gołębie. To jakiś panicz rasowy, czyż nie?
Boszzzz, jaki piękny gołąb . Po moim ostatnim białym chyba zaczynam mieć hopla na gołębie. To jakiś panicz rasowy, czyż nie?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jestem w nowej części! bo jakże by inaczej Lucynko instrukcje nalewkowe poślę na emaila bo to spory plik!
W nowej części zniknie białe i świat się zazieleni więc życzę Ci sukcesów w sianiu i wiosny w terminie!
Pozdrawiam cieplutko
W nowej części zniknie białe i świat się zazieleni więc życzę Ci sukcesów w sianiu i wiosny w terminie!
Pozdrawiam cieplutko