Witajcie ! Naoglądałam się Waszych pięknych ogrodów i sama postanowiłam pokazać swój. Trudno to nazwać ogrodem. Jest to kawałek ziemi o pow. 300 m w ROD. Mój ogród jest może nieciekawy, niewypieszczony, bez żadnych rewelacji, ale żyje swoim życiem. Każda roślina ma prawo w nim rosnąć i każda rośnie jak chce. Od czasu do czasu im pomagam i to wszystko. Ponieważ nie mogę pokazać pięknych trawników , strumyków , altan , i pergoli bo nic takiego tu nie ma ,będę pokazywać co ciekawsze rośliny, które w nim rosną. Nie wiedziałam, że będę pokazywać te fotki, ale zachęciły mnie forumowiczki, które oglądały moje kwiatki w innych wątkach i domagały się więcej. Dzisiaj na wstępie będzie tylko fragment działki z altanką. Trochę lata tej zimy.

Pozdrawiam wszystkich. Wkrótce będą kwiatki.
Nie wiem jakie to odmiany ale forum wie. Pokażę wszystkie, które mam. 1. Rośnie wysoko - u mnie ponad 2 m i jest wieloletnia, 2 i 3 też bardzo wysoka wieloletnia pokazuję kwiat i cała roslinę, doskonale się rozrasta poprzez kłącza, lekko pachnie czekoladą, 4 jest niska ale też znakomicie rośnie, 5,6,7 - to chyba jednoroczna ale jeśli ją się posadzi to się znakomicie rozsiewa. Zalety tej ostatniej - raz posadzisz zawsze ją będziesz miała, ogromna gama kolorów i długie kwitnienie. Dwa ostatnie zdjęcia robiłam 27 października, dlatego wokół tak łyso. W ubiegłą sobotę jeszcze kwitła .