Ogród Alicji
Ogród Alicji
Mój ogród jest trochę nietypowy,większa jego część to trawnik na którym rosną trawy i krzewy ozdobne,rododendrony,hortensje.Mam 2 oczka wodne,jedno ogrodzone w którym żyją karasie , 4 gat,lilli wodnej,tatarakiem i wieloma innymi roślinami wodnymi.
Mam duży ogród skalny i mały ogródek kamienisty gdzie rosną opuncje.
Główną ozdobą mojego ogrodu oprócz kwiatów-pacioreczniki 10 gat.kwiatów w donicach i pojemnikach są ptaki.
Jedno oczko przeznaczone jest dla kaczek mandarynek i karolinek.Cały ogród do swej dyspozycji mają kurki ozdobne i samce bażantów 6 szt.
Bardzo lubię pnącza,mam clematisy,glicynię i milin amerykański i wiele bylin.
Zdjęcia usunięte z hostingu.
bab...
Mam duży ogród skalny i mały ogródek kamienisty gdzie rosną opuncje.
Główną ozdobą mojego ogrodu oprócz kwiatów-pacioreczniki 10 gat.kwiatów w donicach i pojemnikach są ptaki.
Jedno oczko przeznaczone jest dla kaczek mandarynek i karolinek.Cały ogród do swej dyspozycji mają kurki ozdobne i samce bażantów 6 szt.
Bardzo lubię pnącza,mam clematisy,glicynię i milin amerykański i wiele bylin.
bab...
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Al 56 - witamy - witamy kogoś nowego na forum. No zaskoczyłaś nas, a przynajmniej mnie tymi nietypowymi ozdobami twojego ogrodu. Kaczusie mandarynki, karolinki i jeszcze bażanty - to niesamowite. Ja zawsze marzyłam, aby mieć w ogrodzie choć jedną taką kaczkę. Napisz mi proszę, czy ona jest uciążliwa w ogrodzie, czy może sobie tak swobodnie chodzić - czy nie niszczy roślin?
Kaczki to nie problem,tylko musi być oczko wodne tylko dla nich.Kaczki i roślinność wodna to złe połączenie - wszystko zniszczą.Bażantów mam 6,każdy inny równie piękny,oprócz tego po ogrodzie biegają wolno 2 świńki morskie i 2 króliczki miniaturowe.oraz stadko maleńkich kurek 5 ras
Oczywiście warzywnika nie mam,tylko kwiaty i krzewy ale trawnik mam najładniejszy w okolicy,gęsty prawdziwy angielski.Dzięki ptakom nie mam ślimaków,moje funkje mogą rosnąć bezpiecznie.
Utrzymanie takiej gromadki wymaga trochę pracy i cierpliwości ale oglądanie ich w pełnej krasie jest tego warte
bab...
Oczywiście warzywnika nie mam,tylko kwiaty i krzewy ale trawnik mam najładniejszy w okolicy,gęsty prawdziwy angielski.Dzięki ptakom nie mam ślimaków,moje funkje mogą rosnąć bezpiecznie.
Utrzymanie takiej gromadki wymaga trochę pracy i cierpliwości ale oglądanie ich w pełnej krasie jest tego warte
bab...
Witaj Alu. Odwiedziłam twój ogród, zrobił na mnie ogromne wrażenie ale widząc stadko przepięknych ptaków można zaniemówić z wrażenia. Te ptaki są piękniejsze od kwiatów. Zastanawiam się jak to wszystko można pogodzić, żeby mieć tak zadbany ogród i tyle wspaniałych zwierząt. Koniecznie pokaż więcej zdjęć. Będę odwiedzać twój ogród. Pozdrawiam serdecznie Irena.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lut 2008, o 20:40
- Kontakt:
Ja też podziwiam bardzo ciekawych mieszkańców Twojego ogrodu. To naprawdę fajny pomysł.
Wyobrażam sobie też, że przez to praktycznie nie możesz zostawić pustego domu na dłużej niż 1 dzień. No, chyba, że ktoś życzliwy mieszka w sąsiedztwie.
Jak i gdzie Twoje zwierzątka spędzają zimę, zwłaszcza taką typową zimę?
Pozdrawiam, Nikodem
Wyobrażam sobie też, że przez to praktycznie nie możesz zostawić pustego domu na dłużej niż 1 dzień. No, chyba, że ktoś życzliwy mieszka w sąsiedztwie.
Jak i gdzie Twoje zwierzątka spędzają zimę, zwłaszcza taką typową zimę?
Pozdrawiam, Nikodem
- Julia
- 200p
- Od: 11 wrz 2005, o 09:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
PODZIWIAM..... cudne ptaki
i wiesz co ....otworzyłas mi oczy na inne spojrzenie na ogród.
Wyobrażam sobie ...jak ślicznie musi wyglądać ogród, kiedy kaczki brzechtają się
w wodzie, bażanty spacerują itd,itd...
Proszę Cię Al 56..pokazuj koniecznie fotki swoich pupili.
Pomysł na taki ogród baardzo mi się podoba..
i wiesz co ....otworzyłas mi oczy na inne spojrzenie na ogród.
Wyobrażam sobie ...jak ślicznie musi wyglądać ogród, kiedy kaczki brzechtają się
w wodzie, bażanty spacerują itd,itd...
Proszę Cię Al 56..pokazuj koniecznie fotki swoich pupili.
Pomysł na taki ogród baardzo mi się podoba..
Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
serdeczności - Julia
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo mi sie podoba Twój ogród i ptactwo i nie mogę się doczekać na kolejne zdjęcia. Kaczka mandarynka jet prześliczna, po cichutku marzyłam o takiej u siebie, ale nie mam kompletnie żadnej wiedzy o hodowli ptaków ozdobnych. Zadowoliłam się więc papugą. :P
Fajnie będzie jak wkleisz portreciki swoich podopiecznych.
Fajnie będzie jak wkleisz portreciki swoich podopiecznych.