Witam wszystkich znajomych forumowiczów i tych , którzy być może do mnie zaglądali rzadko lub wcale.
Wiosna.W końcu i czas na nowy watek

Po długiej i ciężkiej zimie w tym roku w końcu i do mnie przyszła i rozwija swoje skrzydełka z małymi kolorami.
Ten nowy wątek będzie to kontynuacja co dzieje się na mojej działce i miłości ogrodowej a także co w bardzo żółwim tempie z przyczyn życiowych pomału zmienia się na nowym areale.
Pierwszy już weekend pracowity za mną na działce.Od rana do wieczora , póki dało się to pracowałam na maksa.
W efekcie czego w sobotę padłam do łóżka przed 21.

Wygrabiłam suche pozostałości po zimie z rabat.
Po spalałam to wszystko,Przez cały dzień.Kilkanaście hortensji przyciętych,Powojniki i winorośl tez.
Róże tez.chyba 2 mi zostały.Zapomniałam o nich, bo w innym miejscu rośną.
Gałązki po obcinanych gałązkach z drzewek owocowych wyzbierałam.
Ale wczoraj już dzień regeneracji.Pooddychania.sprawdzania, planowania, mierzenia.Itp..
Pięciornik wykopałam posadziłam za siatkę w tak zwaną poczekajkę ( którą sobie zrobiła) i rośliny tam posadziłam, które kupiłam albo tanio,Albo dostałą a tutaj na razie nie mam miejsca.
A kiedyś będą już na nowym uporządkowanym terenie. )Na miejsce pięciornika posadziłam hortensję Limke , drugą już u mnie .
ale jak wiecie ja kocham hortensje i nie tylko.
Hosty tez, nowych 6 stoi na balkonie w doniczkach i hartują się i czekają na maj.
Rabarbar dłoniasty też stoi jeszcze.I nie wiem czy juz go mogę wysadzić do ziemi ??
Nowa rabata wytyczona.
ale jeszcze mąż musi mi darninę zerwać, ziemi nawieść.
I na weekend posadzę nowe roślinki, które już wcześniej kupiłam i czekają w koszu.I warzywnik pilnie do posadzenia.
Ale póki co coś z mojej wiosny

Krokusiki jeszcze kwitną

Inne juz przekwitają.
Działka zaczyna się zielenic i cieszyć

Czosnki idą do góry

Dereń jadalny kwitnie też

I inne wiosenne radości małe

Kilka jeszcze nowych roślin zamówionych jedzie do mnie