Witam wszystkich odwiedzających mój ogród bardzo gorąco,cieszę się ,że zechcieliście tutaj zaglądnąć ,jest nowa wiosna i będzie nowe lato i nasze roślinki na nowo zakwitną ,ależ będzie się działo.
Kasiu,odpowiem tutaj z poprzedniego wątku,piszesz o dereniach ,ja też robię dużo przetworów z dereni ,robię soki ,dżemy i ucieram też na surowo z cukrem ,wychodzi taki sos dereniowy surowy doskonały do lodów ,do herbatki ,czy naleśników,ja uwielbiam derenie zajadać prosto z drzewka ,pozdrawiam
Madziu,jest różnica w terminach kwitnienia ale ,są jeszcze szybsze ogrody od mojego ,u mnie w górach też zimno ,sasanki zakwitły te najbardziej wystawione na słoneczko ,pozdrawiam
Marzenko,witaj ,zapraszam znowu ,więc się nie zgub,pozdrawiam
Aniu,miło,że jesteś ,miło ,że podoba sie ogród chociaż ma wiele niedociągnięć ,ale nie wszystko da się zrobić na czas jakby się chciało,pozdrawiam
Ed witaj w moim ogrodzie ,jak miło ,że i Ty tutaj trafiłeś ,słonko porządnie przygrzało i rośliny ruszyły z kopyta ,zapraszam znowu do mojego ogrodu ,furtka zawsze otwarta ,pozdrawiam
Justynko,cieszę sie ,że jesteś ,jak będziesz miała już ogród to my będziemy u Ciebie przesiadywać ,pozdrawiam
Agniesiu,w nowym sezonie ogrodowym powinny zakwitnąć nowe piwonie sadzone w tamtym roku,oj będzie się działo,żeby tylko zdrowym być to i ogród będzie działał jak należy,pozdrawiam
Eluś,te jasne ciemierniki zakwitły pierwszy raz tak porządnie,dostałam maleńkie sieweczki i rosły i rosły i w końcu urosły

,miały mieć piegi ,ale niewiele tych piegów widzę ,ale w ogrodzie jest jeszcze jedna kępka i tam jest chyba więcej piegów,zrobię zdjęcie to porównam ,ogród mam nie ogarnięty,teraz są wysyłki i tylko w weekend mogę coś zrobić w ogrodzie ,dawno temu kupiłam 4 kg worek cebulek narcyzów i tak sobie rosną ,lubię ich na wiosnę, marzy mi się poleżeć w tym ogrodzie i może w końcu będę miała trochę czasu ,żeby się wybyczyć na łonie przyrody

,bunt mnie jeszcze nie opuścił

pozdrawiam
Iwonko,słońce świeci i daje pyszne ciepełko ,więc rośliny na wyścigi zakwitają ,sasanka najbardziej wystawiona do słoneczka tak zakwitła,inne są ciut mniejsze,stopka będzie poprawiona ,pozdrawiam
Mariusz,pierwiosnki ząbkowane tak mi sie podobają ,że w tamtym roku je rozmnożyłam i teraz mam ich sporo ,były 3 kolory ,na razie widzę dwa ,nie ma białego,wiosna tak ruszyłam ,ze nie można zdążyć zdjęć robić ,codziennie przybywa kwitnień ,pozdrawiam
Bożenko,wszystko bardzo nadrabia i kwitnień coraz więcej ,stopka będzie poprawiona ,pozdrawiam i zdrówka życzę