Oaza Spokoju
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oaza Spokoju
Witam
Tworzę swój mały raj od kilku lat, podczytuję forum i czerpię z niego wiedze, za to jestem bardzo wdzięczna wszystkim Formuowiczom, że dzielą się swoją wiedzą
Postanowiłam otworzyć nowy wątek bo będzie to mój taki pamiętnik mojego ogrodu.
Zapraszam na kilka zdjęć
Na początek piwonie które teraz królują u mnie Zakochałam się w nich jak szalona i cieszę się bo większość z zasadzonych obdarzyła mnie kwiatami, każdy jest inny i niepowtarzalny, nie wszystkie pachną, ale te stare odmiany mają tak intensywny zapach który unosi się w całym ogrodzie, gdybym nie musiała chodzić do pracy to chyba cały dzień spędzałabym właśnie w mojej Oazie Spokoju wsród roślin, myślę że nie jestem tutaj jedyna która tak ma
Nie znam imienia tej pięknotki,dostałam ją od chrzestnej Matki, śliczny zapach i wygląd
Coral Charm
też od Chrzestnej
Ursyn Niemcewicz
Do Tell
WŁadysława
Alexander Fleming
Highlight bardzo ciemna piwonia, mam ją od tamtego roku i zakwitła dwoma kwiatami, jest piękna
Walter Mains
CDN
Tworzę swój mały raj od kilku lat, podczytuję forum i czerpię z niego wiedze, za to jestem bardzo wdzięczna wszystkim Formuowiczom, że dzielą się swoją wiedzą
Postanowiłam otworzyć nowy wątek bo będzie to mój taki pamiętnik mojego ogrodu.
Zapraszam na kilka zdjęć
Na początek piwonie które teraz królują u mnie Zakochałam się w nich jak szalona i cieszę się bo większość z zasadzonych obdarzyła mnie kwiatami, każdy jest inny i niepowtarzalny, nie wszystkie pachną, ale te stare odmiany mają tak intensywny zapach który unosi się w całym ogrodzie, gdybym nie musiała chodzić do pracy to chyba cały dzień spędzałabym właśnie w mojej Oazie Spokoju wsród roślin, myślę że nie jestem tutaj jedyna która tak ma
Nie znam imienia tej pięknotki,dostałam ją od chrzestnej Matki, śliczny zapach i wygląd
Coral Charm
też od Chrzestnej
Ursyn Niemcewicz
Do Tell
WŁadysława
Alexander Fleming
Highlight bardzo ciemna piwonia, mam ją od tamtego roku i zakwitła dwoma kwiatami, jest piękna
Walter Mains
CDN
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Przecudne piwonie każda ma swój urok .Jedna czaruje kolorem inna pylnikami. Krysiu dałaś do wiwatu .Fajnie ,ze znów jesteś z nami
- Krychna
Jadziu dziękuję za odwiedzinki sama się cieszę że udało mi się zmobilizowac i założyć wątek, kwiaty kwitną jak szalone,ten rok zupełnie nie podobny do poprzednich wszystkie rośliny tak spieszą by pokazać swoje piękno, piwoniami zachwycam się jak małe dziecko nową zabawką, uwielbiam je szkoda że szybko przekwitają, ale i tak warto je posiadać. Pozdrawiam
Następne zdjęcia Piwonii
Duchesse de Nemours ten zapach ach..
tu irysek na pierwszym panie za nim Duchesse
Festiva Maxima etapy rozkwitania
To jeszcze białaski
Shirley Temple
Ślicznotka Jejmość Ewelina
Dziś dopiero pokazała swoje oblicze piwonia Sorbet
Bowl of Beauty już kończy swój spektakl jest urocza
Ta która kwitła jako pierwsza malutka piwonia ale jaka cudna Anemoniflora
Profesor Wójcicki wspaniały zapach
Red Charm
Piwonia Kansas zakwitła jednym kwiatem, mam nadzieję że w przyszłym sezonie pokaże ich więcej bo są urocze, ten kolor fantastyczny
Zaczynająca dopiero Sarah Bernhardt
Następne zdjęcia Piwonii
Duchesse de Nemours ten zapach ach..
tu irysek na pierwszym panie za nim Duchesse
Festiva Maxima etapy rozkwitania
To jeszcze białaski
Shirley Temple
Ślicznotka Jejmość Ewelina
Dziś dopiero pokazała swoje oblicze piwonia Sorbet
Bowl of Beauty już kończy swój spektakl jest urocza
Ta która kwitła jako pierwsza malutka piwonia ale jaka cudna Anemoniflora
Profesor Wójcicki wspaniały zapach
Red Charm
Piwonia Kansas zakwitła jednym kwiatem, mam nadzieję że w przyszłym sezonie pokaże ich więcej bo są urocze, ten kolor fantastyczny
Zaczynająca dopiero Sarah Bernhardt
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Krysiu,cudowne masz piwonie ,jak ja je kocham i bardzo się cieszę ,że do nas wróciłaś i znowu możemy ogladać Twój przepiękny ogród ,pozdrawiam
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu a jednak wróciłaś na forum
- JAKUCH
Moja Duchesse jeszcze w pąkach ,ale przy okazji podpisałam sobie jedną z moich czyli Sorbet właśnie dzisiaj zakwitła, a dostałam ja od koleżanki jako NN Sarah juz przekwitła, a większość kwiatów dzisiaj ścięłam do wazonu na Boże Ciało.Ma zbyt ciężkie kwiaty a zbyt wiotkie łodyżki, a może tylko ta moja tak ma Shirley Temple tez juz przekwitła
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu piwoniowy początek cudny, ja jak co roku białe szczególnie popodziwiam.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ile piwonii i wszystkie piękne,co jedna to ładniejsza Szkoda,że u mnie już przekwitają Na szczęście róże już zaczynają,więc dalsze podziwianie trwa
- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Kontakt:
Pięknie, kolorowo, przyjemnie. Będę zaglądał bo jest na co popatrzeć ;)
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Piękna kolekcja piwonii ja mam tylko kilka, bo brak miejsca.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Krychna
Witajcie
Po ostatnich burzach i ulewach musiałam ściąć dużo piwoniowych kwiatów, podarowałam też sporo mojej przyjaciółce dla jej córeczki do sypania na oktawy Bożego Ciała.Czytam w innych wątkach, że deszcz nie pada więc nie narzekam, plewić spokojnie można bo chwasty wychodzą z korzeniami, a nie urywają się w przypadku suchej ziemi. Zaczynają już róże, bodziszki, dzwonki, gożdziki i inne piękności, więc zapraszam na zdjęcia
Piękny, drobny, uroczy Len
Lady-r nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez Piwonii są cudowne i chociaż trzeba je palikować i podpierać ich kwitnienie wynagradza wszystko, ja jeszcze trochę miejsca mam, będę zagospodarowywać teren za domem
Kamil witam w moich skromnych progach, zapraszam
Aniu tak teraz będziemy podziwiać róże, u Ciebie już pięknie kwitną, u mnie dopiero zaczynają, pozdrawiam
Cubana
Soniu białe jest takie delikatne i piękne, iryski od Ciebie w tym roku porosły takie kępy i ślicznie kwitły
zdjęcie z połowy maja
Jadziu jak to jest różnie z kwitnieniem piwonii, u Ciebie juz przekwitła Sarah a u mnie zaczyna za to Duchesse już będzie kończyć, a u Ciebie w pąkach, dobrze że nie kwitną wszystkie w jednym czasie bo spektakl dużej trwa. Ja Sorbet kupiłam ze szkółki z której nie miałam jeszcze pomyłki, a sadzonki też przychodzą z niej ładne. Pozdrawiam
Dorotko bez Forum nie można żyć jak się jest zielonozakręconym, cały czas śledzę tylko nie zawsze czas pozwoli aby coś pisać, ale bardzo dużo się tutaj nauczyłam pozdrawiam
Martusiu oj ja ja kocham te piwońki, szkoda że kończy się ich czas już, pozdrawiam
Pastella
Ogrody kipią kwiatami jest pięknie, kolorowo tak jak lubię
Po ostatnich burzach i ulewach musiałam ściąć dużo piwoniowych kwiatów, podarowałam też sporo mojej przyjaciółce dla jej córeczki do sypania na oktawy Bożego Ciała.Czytam w innych wątkach, że deszcz nie pada więc nie narzekam, plewić spokojnie można bo chwasty wychodzą z korzeniami, a nie urywają się w przypadku suchej ziemi. Zaczynają już róże, bodziszki, dzwonki, gożdziki i inne piękności, więc zapraszam na zdjęcia
Piękny, drobny, uroczy Len
Lady-r nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez Piwonii są cudowne i chociaż trzeba je palikować i podpierać ich kwitnienie wynagradza wszystko, ja jeszcze trochę miejsca mam, będę zagospodarowywać teren za domem
Kamil witam w moich skromnych progach, zapraszam
Aniu tak teraz będziemy podziwiać róże, u Ciebie już pięknie kwitną, u mnie dopiero zaczynają, pozdrawiam
Cubana
Soniu białe jest takie delikatne i piękne, iryski od Ciebie w tym roku porosły takie kępy i ślicznie kwitły
zdjęcie z połowy maja
Jadziu jak to jest różnie z kwitnieniem piwonii, u Ciebie juz przekwitła Sarah a u mnie zaczyna za to Duchesse już będzie kończyć, a u Ciebie w pąkach, dobrze że nie kwitną wszystkie w jednym czasie bo spektakl dużej trwa. Ja Sorbet kupiłam ze szkółki z której nie miałam jeszcze pomyłki, a sadzonki też przychodzą z niej ładne. Pozdrawiam
Dorotko bez Forum nie można żyć jak się jest zielonozakręconym, cały czas śledzę tylko nie zawsze czas pozwoli aby coś pisać, ale bardzo dużo się tutaj nauczyłam pozdrawiam
Martusiu oj ja ja kocham te piwońki, szkoda że kończy się ich czas już, pozdrawiam
Pastella
Ogrody kipią kwiatami jest pięknie, kolorowo tak jak lubię
- JAKUCH
https://images84.fotosik.pl/1086/b3c838dddba52247.jpg szkoda ,ze u mnie ten goździk wypadł po zimie, a miałam go parę lat i chętnie przylatywały do niego Koliberki [Fruczaki gołąbki] a zwał się Moulin rouge .Dzięki Twoim fotkom Krysiu znów podpisałam następna swoja piwonię, a myślałam ,że mi zaginęła, bo parę lat temu ją kupowałam to Bowl of Beauty
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu! Róże piękne, ale kolekcja piwonii imponująca! Niestety ten rok z jednej strony obdarzył je ilością kwiatów ale tak szybko przekwitają