Moje początki ze storczykami - kasapo
Moje początki ze storczykami - kasapo
Witam
Od jakiegoś czasu dopadła mnie choroba storczykowa. Oto jej efekty:
Dendrobium phalaenopsis
Cambria
Dendrobium kingianum typu berry
Phalaenopsis
Mam jeszcze trzy inne falki ale obecnie nie kwitną.
Ponadto ostatnio kupiłam na allegro (mam nauczkę !) po kwitnieniu miltonię.
Ma na liściach cos takiego:
Będę bardzo wdzięczna za uwagi
Pozdrawiam serdecznie
Od jakiegoś czasu dopadła mnie choroba storczykowa. Oto jej efekty:
Dendrobium phalaenopsis
Cambria
Dendrobium kingianum typu berry
Phalaenopsis
Mam jeszcze trzy inne falki ale obecnie nie kwitną.
Ponadto ostatnio kupiłam na allegro (mam nauczkę !) po kwitnieniu miltonię.
Ma na liściach cos takiego:
Będę bardzo wdzięczna za uwagi
Pozdrawiam serdecznie
Storczyki
Witam!!!
Śliczny początek gratuluje
Pozdrawiam
Śliczny początek gratuluje
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne początki i jakie zróżnicowanie gatunków, nie to co u mnie niech kwitną dłuuuugo :P
Ja też niestety nie wiem co może być przyczyną plamek
Ja też niestety nie wiem co może być przyczyną plamek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Dziękuję w imieniu kwiatków
Dendrobium mam w dużym pomieszczeniu, zapach czuć tylko w pobliżu, najbardziej jak świeci słońce.
Ale za to cambria miała cudowny zapach.
Czy ktoś pomoże mi w sprawie tej miltoni? Wyjęłam dziś z doniczki, chyba była przelana, na dnie jest pełno takiej zielonej gąbki, chyba przesadzę do świeżego podłoża ? Żadnych robali nie widać.
Dendrobium mam w dużym pomieszczeniu, zapach czuć tylko w pobliżu, najbardziej jak świeci słońce.
Ale za to cambria miała cudowny zapach.
Czy ktoś pomoże mi w sprawie tej miltoni? Wyjęłam dziś z doniczki, chyba była przelana, na dnie jest pełno takiej zielonej gąbki, chyba przesadzę do świeżego podłoża ? Żadnych robali nie widać.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasapo Śliczne Twoje początki Dendrobium kingianum takie delikatniusie - cudo
Co do Miltoniopsis spójrz na ten link http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10520, co byś nie popełniła moich błędów...
Co do Miltoniopsis spójrz na ten link http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10520, co byś nie popełniła moich błędów...
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Witaj kasapo
mam spore doświadczenie w storczykowych zakupach na Allegro i jedno mogę Ci poradzić :
jeśli roślinka wzbudziła Twój niepokój radzę na przyszłość od razu napisać o tym sprzedawcy w większości przypadków udaje się dojść do porozumienia ... oczywiście czasem zdażają się naciągacze, ale to rzadkość
I nie łam się po pierwszych przykrych doświadczeniach
Pozdrawiam ciepło,
Ewelina
mam spore doświadczenie w storczykowych zakupach na Allegro i jedno mogę Ci poradzić :
jeśli roślinka wzbudziła Twój niepokój radzę na przyszłość od razu napisać o tym sprzedawcy w większości przypadków udaje się dojść do porozumienia ... oczywiście czasem zdażają się naciągacze, ale to rzadkość
I nie łam się po pierwszych przykrych doświadczeniach
Pozdrawiam ciepło,
Ewelina
Narine mój miał takie same korzenie jak Twoje no może trochę mniej podgnite. Przesadziłam do świeżego podłoża, zgnite korzenie obcięłam i posypałam węglem. Zobaczymy, na pewno miał za mokro.
Tylko nie mogę dostać nic na grzyby, u mnie w sklepie mają tylko kaptan a to chyba się nie nadaje?
Ewelinko - nie łamię się ;-) już czekam na następne, wprawdzie to "małe dzieciątka" ale poczekam aż urosną
Tylko nie mogę dostać nic na grzyby, u mnie w sklepie mają tylko kaptan a to chyba się nie nadaje?
Ewelinko - nie łamię się ;-) już czekam na następne, wprawdzie to "małe dzieciątka" ale poczekam aż urosną