nie wiem co to jest:

Nazwy tego też nie znam:

...i jeszcze to - jak widać, dzielnie wyrywa się naprzód zdobywać nowy teren,
tylko co to jest? Raczej nie rogownica kutnerowata, bo ta rośnie obok,
ma niższe łodygi i białe kwiatki.

Jestem zadowolony, ale raczej nie wyrósł "tak sobie", tylko ktoś dawno temu sypnął nasiona i już nikt w rodzinie nie pamiętał, co to były za nasiona. Zresztą właśnie tak wygląda sprawa z większością roślin, które "odnajduję" na tym terenie. Jedyną rośliną, która rzeczywiście chyba wyrosła "ot tak sobie" jest to coś - nie wiem, co to:neska133 pisze:Powinieneś być zadowolony ze tak z niczego sobie rosną piękne roślinki. Chciałabym żeby u mnie coś takiego wyrosło ot tak sobie!!
Tylko że to miejsce nie graniczy z żadną działką sąsiada. Gdyby to szło pędami od sąsiada, to musiałby przebyć kilkanaście metrów pod sadem i wybić dopiero z jego drugiej strony. Może właśnie jakaś wiśnia albo dereń z sadu same się rozsiały z jakiejś pestki? Muszę porównać wygląd liści.tara pisze:Koziouek popatrz możę to Milin a może gdzieś u sąsiada rośnie i puszcza pędy, lubi tak "łazić"
To już zupełnie nie wiem, skąd się mógł tam wziąć, bo w pobliżu nic takiego nie rośnie.Monia 24 pisze:To drzewo. Nazywa się jesion ;-)