Moje storczyki i problemy....
Moje storczyki i problemy....
Witajcie. Mam 3 storczyki w mojej kolekcji. Do tej pory podziwiałam je tylko, lecz nie miałam czasu o nich się wiecej dowiedziec ...Postanowiłam to zmienic
Mam pytanie...Czy to pęd kwiatowy czy coś innego? Są to zdjęcia dwóch storczyków.
Czekam z niecierpliwościa:).
Mam pytanie...Czy to pęd kwiatowy czy coś innego? Są to zdjęcia dwóch storczyków.
Czekam z niecierpliwościa:).
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciężko powiedzieć, bo jeszcze bardzo to malutkie
Ale bym obstawiała na pierwszej fotce korzonek a na drugiej pęd kwiatowy
Ale bym obstawiała na pierwszej fotce korzonek a na drugiej pęd kwiatowy
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Storczykowa
- Storczykowa
Własnie wiem ze słabo widac...nie mam jak sie dostac z aparatem... jest jeszcze naprawe malutki....
A mam jeszcze pytanie...Nowe pędy same sobie szukaja "drogi" czy trzeba kształtowac je? W innym kwiatku rośnie mi pęd kwiatowy miedzy liścmi i boję sie ze sie złamie.....A jak długo nowy pęd rośnie? Oswieccie mnie bo mi rosnie pierwszy raz.....
A mam jeszcze pytanie...Nowe pędy same sobie szukaja "drogi" czy trzeba kształtowac je? W innym kwiatku rośnie mi pęd kwiatowy miedzy liścmi i boję sie ze sie złamie.....A jak długo nowy pęd rośnie? Oswieccie mnie bo mi rosnie pierwszy raz.....
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu troszkę będziesz musiała poczekać, zresztą to rzecz indywidulana u każdego kwiatuszka. Swoje pędy przypinam do podpórki jak mają jakieś 20 cm, ale trzeba zrobić to bardzo delikatnie. W początkowej fazie wzrostu nie sądzę aby pęd sie złamał, zreszta w naturze nikt ich nie podpiera, rosną sobie później skierowane pędem do dołu.