Liatra kłosowa - Liatris spicata
Liatra kłosowa - Liatris spicata
Witam,
Mam do zagospodarowania spory kawałek działki i chciałabym, by zagościły tam kwiaty. W jakim towarzystwie najlepiej będą się prezentować Liatry kłosowe. Czy ktoś ma te rośliny u siebie w ogrodzie.? Marzy mi się taka ładna kompozycja z bylinek.
Mam do zagospodarowania spory kawałek działki i chciałabym, by zagościły tam kwiaty. W jakim towarzystwie najlepiej będą się prezentować Liatry kłosowe. Czy ktoś ma te rośliny u siebie w ogrodzie.? Marzy mi się taka ładna kompozycja z bylinek.
pozdrawiam Aleksandra
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Liatra to piękna i wdzięczna roślinka - ja posiadam dwa kolorki - liliowy i biały jest miododajna i przywabia mnóstwo owadów i motyli . W moim ogrodzie rośnie pośród róż okrywowych , dzwonków brzoskwiniolistnych , żurawki "purple palace" i irysów bródkowych . Poniżej zdjęcie moich liatr . Pozdrawiam
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- izabelka34
- 100p
- Od: 15 lip 2009, o 16:54
Liatris-kobold
witam,kupilam pare mc temu liartis w doniczce,miala moze z 7 cm,i tak do dzis mam ja w doniczce,prawie nic nie urosla,troche liscie jej zeschly,moze powinnam ja przesadzic do gruntu hmm,czy moglby mi ktos poradzic?jak ja sie pielegnuje?Jestem początkującym ogrodnikiem i mało co wiem...dziękuje
- izabelka34
- 100p
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lip 2007, o 13:47
- izabelka34
- 100p
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re:
goni@k pisze:Na pewno w gruncie odżyje
Liatra może rosnąć w pełnym słońcu, dla mnie jest rośliną bezproblemową i bardzo dekoracyjną .
A ja mam problem ... do tej pory moje liatry nie dały znaku życia.Gabriela pisze: Liatria zimuje w gruncie, a do tego jeszcze ładnie się rozsieje gdy zostawisz kwiatostany na dłużej.
Byłaby to niepowetowana strata, gdyby nie przeżyły pierwszej prawdziwej zimy u mnie
Na jakim etapie są w tej chwili Wasze liatry ? Pocieszcie proszę