Za oknami nasz ogród.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Za oknami nasz ogród.
Witam wszystkich w moim skromnym ogrodzie.Skromny ponieważ powstaje od 2016 roku i jest jeszcze młody,jest też na areale 600 m2.
To miejsce naszego wytchnienia ,kontemplacji i azylu od miejskiego zgiełku ,wprawdzie nie ogromnej metropolii ,ale jednak miasta.
Jadę ,czy jedziemy do swojego ogrodu ok 20 min ,to tylko około 20 kilometrów.
Działka pod lasem brzozowym ,w pobliżu wód zalewu i lasów dębowych za oknami.
Dlaczego taki tytuł?
Zawsze marzyłam ,by mieć duże okno wychodzące na ogród ,ogródek ,okolicę i mam w małym domku na działce ,właśnie wychodzące na ogród.
Na wiosnę za rok będzie też okno w samym ogrodzie,elementy już są
Pozwólcie ,że sukcesywnie będę pokazywała ten nasz mały raj ,przeobrażenia w nim do dzisiaj ,ale i w przyszłym roku ,wszak to ciągły proces znany wszystkim ogrodnikom.
Ps Zanim wkleję zdjęcia poproszę o podpowiedż jak to zrobic
To miejsce naszego wytchnienia ,kontemplacji i azylu od miejskiego zgiełku ,wprawdzie nie ogromnej metropolii ,ale jednak miasta.
Jadę ,czy jedziemy do swojego ogrodu ok 20 min ,to tylko około 20 kilometrów.
Działka pod lasem brzozowym ,w pobliżu wód zalewu i lasów dębowych za oknami.
Dlaczego taki tytuł?
Zawsze marzyłam ,by mieć duże okno wychodzące na ogród ,ogródek ,okolicę i mam w małym domku na działce ,właśnie wychodzące na ogród.
Na wiosnę za rok będzie też okno w samym ogrodzie,elementy już są
Pozwólcie ,że sukcesywnie będę pokazywała ten nasz mały raj ,przeobrażenia w nim do dzisiaj ,ale i w przyszłym roku ,wszak to ciągły proces znany wszystkim ogrodnikom.
Ps Zanim wkleję zdjęcia poproszę o podpowiedż jak to zrobic
-
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
Re: Za oknami nasz ogród.
Witaj Bogusiu!
Chętnie będę wpadał do Twojego azylu.Też dopiero raczkuję jako ogrodnik hobbysta.Razem z żoną na emeryturze też mamy zamiar spędzać czas pośród roślin i kwiatów.
Czekam na zdjęcia.
Chętnie będę wpadał do Twojego azylu.Też dopiero raczkuję jako ogrodnik hobbysta.Razem z żoną na emeryturze też mamy zamiar spędzać czas pośród roślin i kwiatów.
Czekam na zdjęcia.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witamy Cię serdecznie. Z przyjemnością będę obserwować rozwój Twojego ogródka. Początki są zawsze bardzo ciekawe. Działka pod laskiem brzozowym musi być miejscem bajecznym. Brzozy to moje ulubione drzewa, choć w ogrodzie mam głównie dęby. Ale pod Twoim awatarkiem czytam, że te ostatnie też masz gdzieś w pobliżu.
Co do zdjęć zajrzyj tutaj:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 3&t=116203
Co do zdjęć zajrzyj tutaj:
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 3&t=116203
-
Klon witaj miło mi Ciebie gościć ,tak teraz mamy sporo czasu wreszcie i oby się skończyły obostrzenia ,ponieważ lubimy podróżować
Wandeczko 7 witaj hm próbuję rozgryźć wstawianie fotek
Wandeczko 7 witaj hm próbuję rozgryźć wstawianie fotek
-
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Witaj Bogusiu Melduję się i ja w Twoim wątku.Super fotki, ja dalej mam problem z wklejeniem dużego zdjęcia. Nadmienię, że też tworzę swój ogródeczek od 2017r i jestem nowicjuszką na FO
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
-
Shalinko witam Ciebie goraco Poznaję to forum ,i nawet nie wiedziałam ,że jest takie duże super .Tyle tematów ,działów ,no po prostu szałowy zawrót głowy. I nawet jest tu ktoś kogo znam Zauważyłam ,czekam aż ta sliczna kobietka zauważy nowicjuszkę na forum
Nie mam mozliwości jeszcze pisania Pw . hm
Bedzie mi miło Ciebie goscić i zapowiadam rewizyty tylko muszę nabyć tutaj umiejetności sprawnego poruszania się .
A jeśli kiedyś będe mogła komuś w czymś doradzić wymienić się może roslinkami etc to bedzie super.To wszystko z czasem.
Nie mam mozliwości jeszcze pisania Pw . hm
Bedzie mi miło Ciebie goscić i zapowiadam rewizyty tylko muszę nabyć tutaj umiejetności sprawnego poruszania się .
A jeśli kiedyś będe mogła komuś w czymś doradzić wymienić się może roslinkami etc to bedzie super.To wszystko z czasem.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu zdjęcia są za duże. Powinnaś zaznaczyć opcję 500 pikseli, a nie pełny wymiar.
-
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Bogusiu wcześniej ciągle siedziałam na fb, a tutaj takie wspaniałe forum gdzie wiele można podejrzeć i się nauczyć Ja jeszcze nie mam swojego wątku, jakoś na stare lata brakuje mi odwagi i raczej tylko podglądam Czy Twoja działeczka przypadkiem nie jest w pobliżu Zamościa?
Pozdrawiam Halina
-
Halinka utwórz swój wątek naprawdę wciągnie Ciebie na maxa zobaczysz .Po za tym pokażesz innym swój azyl spokoju i wytchnienia .To tak troszkę a zasadzie szacunku ,ktoś mi komuś ja ,a wcale w brak jego nie mam wątpliwości Tylko ta odwaga ,jest tylko trzeba ją uwolnić .Jak zakładałam swój wątek gdzieś to spotkałam cudną sąsiadkę, obok kupowanej właśnie działki super .
Nie jesteśmy na północny wschód od Zamościa .70 km.Jak juz dostanę uprawnienia do PW ,to napiszę co i jak .W lecie zapraszam ,na działkach jest bezpiecznie się spotkać w ściśle określonej liczbie osób .
Zdjęcia w tym wymiarze zniechęcają by na nie patrzeć niezależnie czyje są
Nie jesteśmy na północny wschód od Zamościa .70 km.Jak juz dostanę uprawnienia do PW ,to napiszę co i jak .W lecie zapraszam ,na działkach jest bezpiecznie się spotkać w ściśle określonej liczbie osób .
Zdjęcia w tym wymiarze zniechęcają by na nie patrzeć niezależnie czyje są