Poprzednia gdyby ktoś sobie życzył viewtopic.php?t=116264&start=1092
Wreszcie się zebrałam aby napisac (w nowej części) po przypomnieniu Iwony za co bardzo dziękuję bo to zupełnie nie przyszło mi do głowy!!
pelagia72 Tytonie mam w tym dużym pojemniku i 2 rozsadki z truskawek wyratowane jak zrobiła się nagle mrozna zima w listopadzie,na razie jeszcze żyją. Narcyze się ociągają ale chyba niedługo powinny zakwitnąć w koncu. U mnie w styczniu było wyjątkowo dużo słonca ale luty znowu samo ponuractwo. Znowu coś obiecują powrót zimy,oby to już ostatni raz.
Arkadius121 Faktycznie to młoda anginka rośnie obok hiacyntów, masz dobre oko! Wykopałam je na zime bo rosły przy różach i ta się nawet ukorzeniła.
cyma2704 Tytoń zaskakuje mnie bo to już jego 3 sezon w tej donicy ; na razie jeszcze jest. Już luty a ty miałaś zamiar wytrzymać z zakupami właśnie do lutego…teraz masz już ”święto zakupowe”? Ja to przez całą zime miotam się w moich starych nasionach, sprawdzam daty i wyrzucam… Jeszcze trochę mi zostało… musze jeszcze domówić ziemi.
plocczanka Oj tak,domowa przyśpieszona wiosna to ogromna radość bo nie lubię zimy. Uwielbiam pachnące kwiaty i takie mini „ogrody” w domu. Niedługo zaczynam siać; jakoś nie mogę ruszyć z tym bo obawiam się ponurych dni i wyciągniętych rozsad jak to miałam w tamtym roku. A teraz znowu ponure dni u nas.
Hiacynty cudnie pachną mi wszędzie, uwielbiam je. Jestem już tym sposobem zainspirowana wiosennie

Oprocz dwarfów chyba wysieje na próbę takie pomidory bo ich jeszcze nie miałam i kilka papryk słodkich