Phalaenopsisy Oriona
Phalaenopsisy Oriona
Przygodę ze storczykami rozpoczęłam niedawno, bo na początku kwietnia. Jak do tej pory mam same Phalaenopsisy - łącznie siedem. 1 śpi, 1 po przyniesieniu do domu zrzucił wszystkie pąki i kwiaty i teraz puszcza nowe pędy, a reszta kwitnie jak szalona.
Zdjęcia przedstawiają kwiaty w kolejności od zakupu ( oprócz dwóch "łysków")
Zdjęcia przedstawiają kwiaty w kolejności od zakupu ( oprócz dwóch "łysków")
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam i dziękuję bardzo za życzenia.
Tylko w prezencie żadnego storczyka nie dostałam - a myślałam, że Mąż zrobi mi niespodziankę.
Dostałam za to gerberę i goździki w doniczkach ( od mamy i siostry) . I zamiast się cieszyc zaczęłam się martwic, że gdzieś tam w nich są może robaki, albo jakieś choróbska, którymi zarażą się moje phalaenopsisy. I zastanawiałam się gdzie je postawic, żeby nie zrobic przykrości mamie i siostrze - skoro w każdym pokoju storczyki. Więc wylądowały na kuchennym oknie. A trzeba przyznac, że też są piękne.
Tylko w prezencie żadnego storczyka nie dostałam - a myślałam, że Mąż zrobi mi niespodziankę.
Dostałam za to gerberę i goździki w doniczkach ( od mamy i siostry) . I zamiast się cieszyc zaczęłam się martwic, że gdzieś tam w nich są może robaki, albo jakieś choróbska, którymi zarażą się moje phalaenopsisy. I zastanawiałam się gdzie je postawic, żeby nie zrobic przykrości mamie i siostrze - skoro w każdym pokoju storczyki. Więc wylądowały na kuchennym oknie. A trzeba przyznac, że też są piękne.
Sugerowac juz chyba nie muszę, bo ja ostatnio mam tylko jeden temat na tapecie = Storczyki Ale te, które mam cieszą oko, pąki rozkwitają w bardzo szybkim tempie, a jeden z różowych śpioszków wypuszcza nowe odnogi pędów kwiatowych
Za to z okazji imienin zrobiłam sobie prezent - zakupy w Orchidsklepiku - podłoże, doniczki, biosept, keramzyt i teraz czekam na paczuszkę. ;:26
Za to z okazji imienin zrobiłam sobie prezent - zakupy w Orchidsklepiku - podłoże, doniczki, biosept, keramzyt i teraz czekam na paczuszkę. ;:26