Pochwalmy się naszymi drzewami!
Pochwalmy się naszymi drzewami!
Drodzy Ogrodnicy, pochwalcie się swoimi drzewami (nie owocowymi), jakie rosną w Waszym ogrodzie.
Pokażcie nam swoje liściaste okazy...
Na naszym wyjątkowym forum naprawdę mało miejsca poświęcamy drzewom
Jako pierwsza przedstawiam mojego miłorzęba japońskiego, rośnie w moim ogrodzie od 3 lat
Pokażcie nam swoje liściaste okazy...
Na naszym wyjątkowym forum naprawdę mało miejsca poświęcamy drzewom
Jako pierwsza przedstawiam mojego miłorzęba japońskiego, rośnie w moim ogrodzie od 3 lat
Monika
- bartelsz
- 200p
- Od: 11 cze 2007, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jest to 10 latek, mam jeszcze dwa o połowę mniejsze lecz posiadają dłuższe kiście kwiatów. Ten pierwszy raz tak obficie kwitnie, chyba dlatego, że chciałem go jesienią sprzątnąć (wniosek trzeba je solidnie wystraszyć) a i ten rok jest rewelacyjny. Lub był bo u nas już 5 tydzień bez deszczu szykuje sie horror.
Pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam
Bartek
Wszystkie iglaki są nagozalążkowe a miłorząb to jedyne drzewo liściaste i nagozalążkowe więc według biologicznego kryterium przynalezności do gatunku zalicza się do iglaków .
A jakiej wielkości sadzonke wysadzałaś i ile średnio wynosi przyrost roczny ? Dużo słóńca dostaje tam gdzie rośnie ? Też miłorzęba bardzo chciałbym mieć ale u mnie z nasłonecznienien może być problem a miłorzębny są podobno wybitnie światłolubne.
A jakiej wielkości sadzonke wysadzałaś i ile średnio wynosi przyrost roczny ? Dużo słóńca dostaje tam gdzie rośnie ? Też miłorzęba bardzo chciałbym mieć ale u mnie z nasłonecznienien może być problem a miłorzębny są podobno wybitnie światłolubne.
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajnie takie stare drzewo mieć na działce, Piekny okaz. Wszyscy się tak zachwycają różnymi egzotycznymi drzewami podczas gdy nasze krajowe są tak ładne . Np buk pospolity dla mnie jedno z ładniejszych drzew na swiecie.tulipanka pisze:Na moim podwórku rośnie lipa. Ma co najmniej 20m wysokości i jakieś 80 lat, albo i więcej.
Kiedy kwitnie na całym ogrodzie czuć wspaniały zapach, zwłaszcza wieczorem